Tampere
22 May, Wednesday
14° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee- LevostaKirjoittanut: Helena Tahlo - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommenttiessee- Levosta

 

“SOLUESSEE: USKALLA LAISKOTELLA!”

 

Mari ja Antony käsittelevät esseessään palautumista ja mitä kaikkea palautumiseen liittyy. Essee antaa hyviä pointteja, joita kannattaa ottaa huomioon omassa palautumisessa. (Mäkitalo & Benjamin 2019)

 

Essee oli hyvin avaava ja faktapohjainen. Sait minut vakuuttumaan tarpeestani hankkia aktiivisuus ranneke, jolla pystyisin paremmin analysoimaan omaa palautumistani. Kirjoituksessa oli paljon hyviä ja kiinnostavia pointteja ja sattumalla itselläni on juuri luvussa kirja “korkeintaan vähän väsynyt” ja vaikka en ole vielä pitkälle tätä päässyt lukemaan löydän jo paljon yhtäläisyyksiä näistä. Mielenkiintoista minusta on myös se kuinka nykypäivänä ajatellaan palautumista yhä enemmän suorituksena, jonka jälkeen pääsee taas painamaan eteenpäin. Tähän esseeseen sopisi jatko osa, jossa voitaisiin käsitellä juurikin tätä palautumisen suorittamis ajatusta.

Muuten teksti oli todella miellyttävä lukuista ja hyvin selkeästi jaoteltua 😉

 

“SOLUESSEE: LEPÄÄMINEN ON TAITOLAJI”

Ville ja Jasmeet ovat kirjoittaneet esseen, jossa käsitellään lepoa ja erinlaisia lepäämisen ja palautumisen tyylejä. (Pajala & Saini 2018)

 

Huomaan itsestäni sen, että jos kieltäydyn jostain saadakseni levätä, täytyy lepäämiseni olla ei fyysistä tai sosiaalista. Jos sanon ei asialle, koska haluan levätä ja lähden kahville ystävän kanssa tai esimerkiksi kaupoille, vältän someen postaamista, koska en halua että ihmiset ajattelevat että valehtelin lepäämisestä. Tämä essee tuokin esiin sen, että lepääminen ei ole pelkästään nukkumista tai sohvalla makoilua vaan se voi olla niin paljon muuta niin eri ihmisille.

 

“MITEN JOHTAA OMAA HYVINVOINTIAAN?”

Roosa kertoo omasta jaksamisensa äärirajoilla olemisesta ja antaa ohjeita miten välttää jo varhaisessa vaiheessa uupumista ja huomioida oman kehon merkkejä jaksamisesta. (Haaka 2022)

 

Aivan ihanaa luettavaa! Oli mahtavaa lukea tekstiä, jonka vinkit pohjautuvat siihen miten jo ennaltaehkäistä väsymystä ja uupumusta. Akatemialla näkee niin useasti ihmisiä, jotka tajuavat pysähtyä kun on liian myöhäistä ja palautuminen siitä on hyvin pitkä prosessi. Toivottavasti moni lukee esseesi jo akatemian alkuvaiheessa, sillä täällä innostus lähtee helposti ja huomaamattomasti käsistä ja vaikka tekee asioita, jotka innostavat ja inspiroivat, väsyttävät ne silti mieltämme ja kehoamme.

 

Lähteet:

 

Mäkitalo, M. & Benjamin, A. 2019. Soluessee – Uskalla laiskotella! Soluessee. Luettu 30.1.2023

Soluessee: Uskalla laiskotella!

Pajala, V. & Saini, J. 2018. Soluessee – Lepääminen on taitolaji. Soluessee. Luettu 17.2.2023

Soluessee: Lepääminen on taitolaji

 

Haaka, R. 2022 Miten johtaa omaa hyvinvointia?. Yksilöessee. Luettu 17.2.2023

Miten johtaa omaa hyvinvointiaan?

 

 

Kommentoi