Tampere
23 May, Thursday
25° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Kasimir Vuorinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommenttiessee

 

Kommenttiessee, 1 ep

Kasimir Vuorinen

 

Tässä esseessä kommentoin tiimiläisteni Verneri Halttulan ja Krista Tikkasen kirjoittamia esseitä liittyen itsensä johtamiseen ja ajanhallintaan. Liitin kommentteihini sekä suoraa palautetta että oman tilanteen pohdintaa. Aiheena esseet olivat sen verran kiinnostavia, että ne sopivat mielestäni hyvin yhteen samaan kommenttiesseeseen.

 

Vernerin essee:

 

Kiinnitin huomiota, että olit kirjoittanut aiheesta itsensä johtaminen. Tämä aihe on kiinnostanut minua pitkään ja voin omasta puolestani sanoa, että olen itsensä kehittäjä ja haluaisin erityisesti kehittyä itsensä johtamisessa vielä paljon nykyistä paremmaksi.

 

Pidän siitä, että olet monipuolisesti nostanut esseessäsi esille itsensä johtamista, taloustaitoja niin kuin myös tavallisia arkielämän taitoja kuten ajanhallintaa, jotka liittyvät itsensä johtamiseen.

 

Erilaiset oppimistyylit mainittu eli visuaalinen, auditiivinen, kinesteettinen. Yllätyin myös, että minut oli otettu esimerkiksi yhteen kohtaan eri oppimistyylejä vertailtaessa.

 

Hyviä vinkkejä ajanhallintaan liittyen. Lisäksi taloudesta ja sen tasapainosta puhut hyvin tärkeään sävyyn, painottaen budjetoinnin merkitystä ja tärkeyttä. Allekirjoitan sen täysin ja itselläni on vielä paljon opeteltavaa budjetoinnissa. Hyvä alku tietysti on, että olen ymmärtänyt sen merkityksen.

 

Kokonaisuudessaan hyvä essee, jäin kuitenkin vielä kaipaamaan lisää kirjalähteitä, kun kyseessä kuitenkin oli akateeminen essee. Esimerkiksi erilaisista oppimistyyleistä ei tainnut olla yhtään lähdettä merkittynä.

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/itsensa-johtaminen-taloudellinen-tasapaino/

 

 

Kristan essee:

 

Mukavaa lukea sinun ajankäytöstäsi ja siitä mitä asioita arvotat korkealle sinun omassa ajankäytössäsi. Heti alkuun viittaat hyvin kirjaan nimeltä Tehokkuuden taika ja se saa heti mielenkiintoni heräämään teosta kohtaan.

 

Hienoa, että pohdit rohkeasti eri työskentelymuotojen toimivuutta omalla kohdallasi ja sitä, miten oma syksysi on hybridityöskentelyn osalta sujunut.

 

Vaikuttavaa, kuinka laajan tehtävän toteutuksen olit tehnyt kahden viikon ajankäytön seurannasta, jonka valmentajamme meille antoi. Hyvä, että oivalsit tehtävän avulla tehdä muutoksia viikkorytmiisi ja näin ollen sait helpotusta mielialaan, sekä kasvua tuottavuuteen päiviesi aikana.

 

Rutiinit ovat tärkeä osa arkea ja tuntuu, että ne ovat sinulla hyvin hallussa. Itselläni on vielä paljon kehitettävää rutiinien kohdalla.

 

Tavoitteiden suhteen olet mielestäni pystynyt toteuttamaan niitä hyvin ja mennyt oman suunnitelman mukaisesti, jos jotain kehitettävää antaisin yleisesti esseestä niin kappalejakoja pyrkisin lisäämään mutta mielestäni lähteiden käyttö on hyvällä tasolla.

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/oman-ajanhallinnan-oivalluksia-ja-yhteenvetoja/

 

 

 

 

 

Kommentoi