Tampere
27 May, Monday
25° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttaja muiden taideteoksiinKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kävin lukemassa muiden Proakatemialaisten kirjoittamia tekstejä ja kommentoimassa muutamiin mielenkiintoisiin!

 

Kiinteistökuningatar Kaisa

Tekstissä Miisa käsittelee Kiinsteistökuningatar Kaisa Liskin elämää.

Kommenttini:

“Mä sytyn idealle, että sait Pinjan pajassa kipinän hommaan, luit siitä kirjan ja lähdit heti pohtimaan sitä! Rehellisesti täytyy myöntää, että itse en ole henkilöstä koskaan kuullut, mutta niinkuin Katariinakin totesi, monella menestyjällä on hankala lapsuus/nuoruus takana. Tämäkin esimerkki saa tajuamaan kuinka hyvin ainakin itselläni on asiat ja ei ole joutunut tulemaan sen risuaidan läpi. Voiko meistä ei ryvenneistä ja sieltä nousseista tulla yhtä kovia takomaan hommia? Mietinpähän vain!”

 

Blogiessee: Nyt se on jo käynnissä, toinen akatemiavuosi!

Noora käy pikaisesti läpi ensimmäisen vuoden akatemialla ja laittoi hyvät fiilikset toisen vuoden tekemiselle

Kommenttini:

“Nyt on pakko tarttua steppeihin uudelle akatemiavuodelle, osaisinpa itekkin.. On huikeeta nähdä et pystyt päästä kehittämään omat tavoitteet/unelmat tulevalle akatemiavuodelle. Ohjaa ihan varmasti tekemistä! Itsellä jotenkin vaikea kehittää tuollaisia ja lähteä sitä kautta rakentamaan fiilistä, no onneksi päästää järjestämään tapahtuma yhdessä, niin voin oppia sulta näistä jotain uutta! Tsemppiä vuoteen, tulee mahtavaa 🙂”

 

Pingviinitkin sen tietää!

Eetu otti tekstissä kiinni asioiden tuomista esille isossa yhteisössä ja siellä muutoksen tekemisestä. Itselleni tuli heti mieleen, miten tämä asia toimii käytännössä Proakatemialla.

“Aiheesta nousi heti omaan mieleen akatemia arki, miten akatemialla tuodaan uudet muutokset esille ja kuka ne tuo. Aivan kuten pingviinitkin, akatemialla yleensä pienessä ryhmässä ideaa puidaan ja siihen haetaan henkilöitä tueksi ennen kuin asia tuodaan koko ryhmälle esille. Akatemian nykyään suhteellisen suuressa ryhmässä on myös pingviinejä, jotka eivät muutosta hyväksy, mutta niinhän se on joka puolella. Oli hauska lukea esseetäsi ja naureskella yksin kotona kun tätä pystyi vertaamaan niin helposti akatemiaan. Hyvä pinkut!”

 

Mä tuun kellottaan sua

Tekstissä Arttu käy läpi ajankäyttöä ja kertoo tavoitteellisuudesta ja suunnitelmallisuudesta.

Kommenttini:

“Tavoitteiden asettaminen ja suunnitelmallisuus on älyttömän tärkeitä, niinkuin tekstissäkin todetaan. Oletko itse huomannut, että se olisi akatemialla hankalaa? Pystytkö siellä asettamaan tekemiseen selkeät tavoitteet tai tehdä suunnitelmallisuutta työskentelyysi? Itse näen sen usein kovin haastavaksi, kommentteja?”

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/varmuutta-esiintymiseen/#comment-28843

Elisa kertoo esiintymisestä ja mitä hän itse oli oppinut esiintymiskoulutuksessa. Lähdetään haastamaan Elisaa lavoille kokeilemaan!

Kommenttini

” ”Onko esiintyjän lahja vain harvoilla ja valituilla geeneissä, jolloin he osaavat olla estraadilla kuin kotonaan. Vai ovatko he sittenkin erityisen hyviä näyttelijöitä, jotka osaavat peitellä jännitystä lavalla?”

Tuossa, varsinkin tokassa lauseessa, katosi itsevarmuuteni lavalta, enkö osaakkaan esiintyä, osaanko vain näytellä!?

Olen kuitenkin täysin samaa mieltä Maikki Crew kanssa heittäydy, esiinny, mokaa kohdasta. Akatemia on huikea ympäristö harjoitella, kokeilla, mokata ja silti niin harvat sitä tekee, miksi? Jos esiintyminen kiinnostaa, lähden haastamaan sua, miksi et ole juontamassa tapahtumia ja kokeilemassa millaista se on?”

 

——-

Kommentoi