Tampere
25 May, Saturday
17° C

Proakatemian esseepankki

KommentointiaKirjoittanut: Ville Pajala - tiimistä Kajo.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kierrätyksellä bisnestä?

Huikeeta Timo!

Niinkuin tiedät myös mulla on tällainen idealista, jonne vähän väliä lisäilen mitä erikoisempia arjen havainnoista saamiani ideoita. Ongelmana vaan on se, että ne ideat yleensä pyörivät päässäni sen max pari päivää, johtamatta juuri mihinkään ja vähitellen unohtuvat listan täyttyessä uudemmista.

Ideoita pitäisi ehdottomasti vain jakaa rohkeammin muille silloin kun niitä mieleen juolahtaa ja tällainen essee on keino mitä itsenikin pitää ehdottomasti vielä kokeilla. Selkeästi olet myös pohtinut ideaa melko pitkälle, kun olet sen esseen muotoon kirjoittanut, mikä on hyvä ja oikeastaan sen jälkeen ei ole edes huono juttu, jos idea jää vain ideaksi, kun sen mahdollisuuksia on ainakin kunnolla pohtinut.

 

Oman talouden ennustaminen

Hyvä kirjoitus Tuomas!

Toivon todella, että näitä asioita opetetaan nykyään jo peruskoulussa, jotta etenkin nuoret ymmärtäisivät oman talouden hallintaa paremmin. Itseäni aina vähän hirvittää laatia budjettia oman elämän menoista, kun silloin vasta todella huomaa kuinka paljon rahaa kuluu erilaisiin pikkuostoihin, joita ilmankin varmasti pärjäisi.

Yksi nykypäivän haasteista talouden hallinnassa ainakin itselleni on myös se, että kun käteisellä maksaminen on loppunut lähes kokonaan on rahan hahmottaminen vaikeutunut, kun se liikkuu koko ajan vain sähköisessä muodossa. Tulojen ja menojen kirjaaminen ylös johonkin auttaa paremmin hahmottamaan oman elämän kassavirtaa ja auttaa pitämään sopivaa kuria rahan käytössä tai motivoi hankkimaan lisää tuloja. Pitääkin varmaan tämän kirjoituksen pohjalta lähteä suunnittelemaan Kajolle henkilökohtaisen talouden hallinnan pajaa.

 

Puhetaito myynnissä

Morjesta Jesse!

Hyvää settiä nää sun myyntiesseet, saa itelleen otettua paljon hyviä oppeja omia myyntitilanteita varten. Lisää vaan tulemaan, minä ainakin luen!

Aloin nyt kunnolla miettimään minkähänlainen mun oma tyyli on puhelimessa myydessä. Tuosta puhetahdista ainakin tunnistan itsessäni sen ongelman, että välillä tulee puhuttua hieman liian nopeasti ja koitettua sanoa kerralla kaikki mahdollinen ennen kuin antaa asiakkaalle vastausvuoron. Pitäis muistaa hengittääkin välillä. Pitääpi ottaa kirjat lukulistalle ja selvitellä omaa sosiaalista tyyliä ja muutenkin mietiskellä tarkemmin, että miltähän sitä kuulostaa siellä linjan toisessa päässä ja ihan kasvokkainkin jutellessa.

 

Opitaan urheilijalta

Moikka Titta!

Loistava kirjoitus, joka tiivistää oikeastaan kaikki ne yhtäläisyydet mitä itsekin olen havainnut urheilun ja yrittäjyyden välillä. Toivottavasti näiden kahden alan yhtäläisyyksiä hyödynnetään tarpeeksi. Ainakin kirjallisuuden puolella siitä on merkkejä, kun urheilijoiden ja urheilu vaikuttajien kuten Aki Hintsan elämäkerrat ovat kysyttyjä myös bisnesmaailmassa.

Kuten sanoit itsensä johtaminen pohjautuu pitkälti samoihin periaatteisiin niin urheilijalla kuin yrittäjällä, joten ehdottomasti niiden pitäisi ottaa oppia toisiltaan. Lisäksi joukkueurheilun puolelta löytyy vaikka kuinka paljon hyviä esimerkkejä joukkueista, jotka ovat yltäneet paljon ennakko-odotuksia parempiin suorituksiin ja näitä tarinoita olisi hyvä hyödyntää erilaisten tiimien kasaamisessa ja motivoimisessa myös yritysmaailmassa.

Kommentoi