Tampere
17 Jun, Monday
19° C

Proakatemian esseepankki

KommentointiaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommentteja:

  1. http://esseepankki.proakatemia.fi/paasin-melkein-toimitusjohtajaksi/

 

Olipa todella mielenkiintoista lukea tästä sinun hakuprosessista ja nähdä miten lähdit haastamaan itseäsi. Englanniksi kirjoittamasi teksti, varsinkin ihmisten johtamisesta, oli täyttä asiaa. Menestyvä johtaja saa otettua jokaisesta työntekijästään kaiken irti ja laitettua heidät juuri oikeaan tehtävään. Iloisista ja hyvin johdetuista työntekijöistä yritys saa varmasti paljon uusia hyviä innovaatioita ja näin menestyy. Pääsemällä parhaiden 10% joukkoon todistit, että hyvä itsevarmuus ja ehkä jopa pieni liioittelu toimivat työmarkkinoilla. Ja loistavaa itsensä kehittämistä kysymällä palautetta hakemuksesta!

  1. http://esseepankki.proakatemia.fi/blogi-perse-voittaa-alyn/

Hyvää pohdintaa ilmiöstä, jonka varmaan jokainen meistä on huomannut. Pidän itse kuntosalia todella hyvänä harrastuksena, jos siinä on tarkoituksena kehittää omaa hyvinvointiaan ja terveyttä. Siinä samalla ulkonäkökin tietysti muokkautuu kohti tällä hetkellä vallassa olevaa trendiä, mutta se ei saisi olla pääasia harjoittelussa. Älyäkään ei missään nimessä saa unohtaa ja sen treenaamisesta olisi hyvä tulla ”juttu” tulevaisuudessa. Tämä muutos kuitenkaan ei varmasti tapahdu hetkessä ja belfiet luultavasti hallitsevat somea niin kauan, kun niistä maksetaan poskettomia summia ja ihmiset antavat niiille tykkäyksiä. Kultainen keskitie varmaankin olisi terveellisyyteen tähtäävän harjoittelun ja henkisten ominaisuuksien kehittämisen yhdistämisessä.

  1. http://esseepankki.proakatemia.fi/hieronta-ei-ole-fysioterapiaa-eika-fysioterapia-ole-hierontaa/

 

Itse olen kohdannut täysin samanlaisia asenteita, joissa hieroja ja fysioterapeutti yhdistetään sujuvasti samaksi ammatiksi. Meidänkin luokalla moni fysioterapiaopiskelijoista on aikaisemmalta koulutukseltaan hierojia ja he varmasti osaava senkin homman hyvin. Itse edustan sitä toista ryhmää, jonka ainoa koulutus hieronnasta on tämä mainitsemasi lyhyt jakso koulussa. Siinä ajassa hieronnasta ei opi kuin perusteet ja niitäkin pitäisi harjoitella paljon enemmän jatkuvasti. Ihmettelenkin suuresti ihmisiä, jotka hakeutuvat fysioterapeuteille toiveena pelkkä hieronta, vaikka koulutetuilta hierojilta he saisivat sitä paljon laadukkaampana ja luultavasti edullisemmallakin kuin esimerkiksi minulta. Mutta faktahan se on että hieronta yleensä vain helpottaa tilannetta hetkellisesti, mutta kipu usein palaa, koska sen aiheuttajaan ei olla vaikutettu.

  1. http://esseepankki.proakatemia.fi/valintojen-maailma/

 

Olen taistellut itsekin samaisen sumupilven kanssa, josta puhuit ja välillä aamuisin motivaatio lähtemiseen on ollut aivan hukassa. Tein itse aivan samanlaista pohdintaa Proakatemiapäivän jälkeen omista tavoitteistani ja siitä, miten edistän niihin pääsemistä jokapäiväisillä valinnoillani. Huomasin, että minulla ei ole ollut selkeitä tavoitteita, joita kohti kulkea ja se on varmasti vaikuttanut negatiivisesti. Urheilun puolella tavoitteiden asettaminen on itselle paljon helpompaa, mutta se pitäisi jotenkin saada siirrettyä koulumaailmaan. Tunnistan itsessäni paljon tuota ”teen kaiken aina viime tipassa”-ajattelua, varsinkin nyt kun painan hiki hatussa esseitä kirjapisterajan lähestyessä. Taidan ottaa lukemasi kirjan omalle lukulistalleni ja uskon, että sen avulla saan tehtyä muutoksen parempaan suuntaan.

 

  1. http://esseepankki.proakatemia.fi/esiintymisen-taito/

 

Oli mielenkiintoista lukea sinun tuntemuksiasi puhumisesta ja ne kohtasivatkin hyvin sen kanssa, mitä näytät ulospäin. Tiimidiilin puheesi meni mielestäni todella hyvin ja noudatti sitä kaavaa, minkä olimme yhdessä sopineet. Puheesi oli rauhallista ja runsas käsien käyttö luo jollain tapaa yhteyttä yleisöön. Vaikka emme saaneetkaan tuomareilta valtavia kehuja ideastamme, vika ei ollut puhujassa. Omasta mielestäni pitsin suunnittelussa oli mukana hieman liian monta henkilöä, joilla kaikilla oli hieman erilainen mielipide pitsin sisällöstä. Seuraavalla kerralla puheen suunnittelua voisi koittaa hieman pienemmässä porukassa, jotta saisimme siitä yhtenäisemmän ja paremmin ratkaisua esille tuovan.

 

Kommentoi