Tampere
17 Jun, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Kommentointi esseeKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tiimityön aloittaminen ja kehitys – Emilia Koskiniemi

Olipas loistavan pohdiskelevaa tekstiä teidän tiimin tilanteesta. En tiedä onko kuinka korrektia sanoa mutta jollain tavalla tuntuu helpottavalta tietää, että myös muissa aloittelevissa tiimeissä painitaan samojen ongelmien kanssa. Meillä Motivella pidettiin kanssa ”pelisääntö-paja” viime viikolla ja esille nousi juurikin samat teemat (sitoutuminen, luottamus, avoimuus) ja miten niihin saisi parannusta. Demokraattisen päätöksenteon hankaluus on todettu myös meillä hankalaksi, joten voin hyvin kuvitella sen haastavuuden vielä isommassa tiimissä. Esille nostamasi yhdessäolo ja mielekkyyden tavoittelu ovat varmastikin juuri niitä keinoja millä Kajo jatkaa matkaansa kohti huipputiimiä!

Kivulla on monet kasvot – Janne Kivioja

Hyvä Stoneman! En vielä syksyllä tiennytkään, että sulla on kyky painaa tällaista tekstiä eetteriin. Kipu ja siihen liittyvä kirjallisuus on ollut myös omalla listalla melko pitkään ja pidän sitä yhtenä tärkeimmistä asioista mikä meillä fysioterapeuteilla pitää olla hallussa, jotta osaamme käsitellä asiakkaidemme kokemuksia ja vaivoja oikein. Hyvää pohdintaa myös tuo Suomen sääilmaston vaikuttaminen koettuun kipuun ja onhan siinä varmasti myös totuuden siemen. Vai miten on, kolottaako moneenkin paikkaan tälllä hetkellä siellä Mauritiuksella?

Jemina Niemi: Avoin kirje tiimilleni ja Proakatemiayhteisölle

Olipa kiva lukea Jemina sun matkasta akatemialla tarkemmin. Sulla on ollut yllättävän paljon samoja fiiliksiä kun mulla liittyen Proakatemia ajan alkuun. Olen taistellut paljon juuri tuon pelko teeman kanssa ja onnekseni saanut työstettyä sitä paljon syksyn aikana eteenpäin ja tajunnut, ettei moni asia olekaan niin pelottavaa kun vaan puskee itsensä siitä tunteesta ylitse.

Vaikken sen tarkemmin sun Proakatemia-ajasta ennen blogin lukemista tietänytkään, oli mulle välittynyt mielikuva, että oot oppinut täällä hurjan paljon. Ja se kyllä välittyi tästä blogista. Vähän harmittaa, ettei tiiminä olla käytetty sun osaamista tiimioppimisesta enemmän hyödyksi, kun sitä varmasti olisi ollut saatavissa. Hurjasti tsemppiä sulle jatkoon unelmaduunissasi!

Ville Pajala: Mikä on suuntani?

Hyvää pohdintaa ja konkreettista opitun viemistä käytännön kokeiluun. Painin syksyllä ihan samojen mietteiden kanssa elämän rytmittämisestä ja siitä miten saa oppimistyylini kehittävämmäksi. Ja tuleehan tuota urheiluakin jonnin verran vahdattua. Inspiroivaa lukea, että joku on saanut muutettua toimintapojaan noiden pikku muutosten kautta. Itse en ole ihan samanlaiseen muutokseen vielä pystynyt mutta pitääpä ottaa tuo kirja lukuun! Kiitos kirjatipsistä ja jatka samalla tiellä!

Annakaisa Lyyski: Kolme pointti!

Hyvät pointit Annakaisa! Kuten äsken keskusteltiin, kyllä sä hyvä kirjoittaja olet jo nyt ja tulevaisuudessa varmasti vielä nopeakin. Mulla on jo kauan ollut tarkoituksena ottaa käytäntöön tuo kirja per viikko ja siitä muistiinpanot mutta ajatuksen tasolle jäänyt. Mites, jos otetaan tästä keskinäinen haaste ja otetaan molemmat tämä kevään ajaksi tavoitteeksi ja muistutellaan tästä toisiamme?

Kommentoi