Tampere
17 Jun, Monday
20° C

Proakatemian esseepankki

Kohtalona kauneusKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kohtalona kauneus

 

Olen ollut aina kiinnostunut suurista kauneus/naisikoneista ja heidän henkilöbrändeistään. Erityisesti heissä kiehtoo se, miten he ovat saavuttaneet sen, mitä ovat tavoitelleet ja millä keinoin. Niin kauneuskuningattaret, näyttelijättäret kuin vaatesuunnittelijatkin ovat luoneet itsestään ajattomia legendoja. He ovat muuttaneet historiaa ja vaikuttaneet eri aikakausiin pelkällä olemassa olollaan. Kirjoissa Kohtalona kauneus ja seurapiirien kuningatar Grace Kelly, kerrotaan aikakausien upeimpien naisten tarinoita ja miten he ovat elämässään saavuttaneet. Jo Kleopatran ajoista lähtien, on naiskauneudella ja oikealaisella viehkeydellä ollut suuri valta-asema maailmassa.

Maailmassa on kaikenlaista valtaa ja tapoja millä sitä hankkia. Maailmanlaajuisesti löytyy myös erilaisia henkilöbrändejä ja ainakin yhtä monta tapaa luoda niitä. Tänä päivänä eletään globalisoituneessa maailmassa, jossa kaikki on saatavilla ja kilpailu kovaa. Erilaista osaamista ja kokemusta löytyy hurjasti, mikä tekee massasta erottumisesta vaikeaa. Näitä asioita tulee mietittyä viikoittain, koska valmistuminen on vuoden päästä. Tradenomin paperit ja muutamien vuosien kaupanalan kokemus löytyvät muutamalta muultakin taskusta, puhumattakaan huonosta työllisyystilanteesta kaupanalalla.

Edellä mainituista kirjoista löytyi yllättävän paljon asioita, joita pystyy hyödyntämään erottumiseen ja oman henkilöbrändin luomiseen. Kaikkia näitä naisia yhdistää ainakin yksi asia, oma persoonallinen tyyli. Huippusuunnittelijat, kuten Coco Chanel ja Donatella Vercase loivat muoti-imperiumit, jotka menestyvät tänäkin päivänä. Näyttelijättäret, Marilyn Monroe, Birgitte Bardot ja Sofia Loren muistetaan kaikki joistain persoonallisista ominaisuuksista. Koen, että harmaassa tuulipuku Suomessa on saumaa erottua tyylikkyydellä. Esimerkiksi työhaastattelussa tai vaikkapa sijoittajia hankkiessa, mieleenpainuva ja persoonallinen tyyli pukeutua jää varmasti mieleen. Toinen mikä nousi esille kirjassa, on tapa tuoda itsensä esiin ja esiintyminen. Birgitte Bardot oli rääväsuu, Marilyn salaperäinen viehkeilijä ja Sophia Loren vaatimaton, mutta itsevarma maalaistyttö. On tärkeää tietää omat vahvuutensa ja hyödyntää niitä tärkeissä tilanteissa.

Verkostot, niin olemassa olevat ja sellaiset jotka pystyy hankkimaan, ovat elin tärkeitä. Niistä puhutaan paljon, mutta osataanko niitä hyödyntää. Itse olen ainakin melko hienovarainen siinä mielessä, että jos verkostossa oleva henkilö ei ole läheinen, ei siihen aina uskalla tarttua. No, seurapiirien kuningattaresta Grace Kellystä tuli verkostojensa avulla kuningatar tai oikeastaan Monacon ruhtinatar. Pitääpä alkaa haravoida verkostoja!

Vaikka edelleen on huomattavissa sukupuolten välisiä eroja, on ihan mukavaa olla nainen. Niin Matti ja Teppokin laulavat: Kaiken takana on nainen, näin se on.

Kommentoi