Tampere
17 Jun, Monday
19° C

Proakatemian esseepankki

Kipinän yritysvierailupäivä Helsinkiin keväällä 2023Kirjoittanut: Kasimir Vuorinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Kipinän yritysvierailupäivä Helsinkiin keväällä 2023

 

Johdanto

 

Meidän tiimiyrityksellämme Kipinä kiihdyttämö osuuskunnalla on tänä lukuvuotena ollut selkeä suunta uuden strategian myötä. Strategian pohjalle rakennettiin toimivan hallituksen, business leaderin ja hr-henkilön lisäksi myös uudet minitiimit, jotka lähtivät luotsaamaan Kipinää kohti viimeistä vuotta. Minitiimeiksi valikoituivat huolellisen strategiatyön pohjalta innovointi-, tapahtuma- ja valmennustiimi. Näin ollen vastuuta pystytään harjoittelemaan ja jakamaan laajemmin koko Kipinän kesken.

 

Yhtenä lisätavoitteena tiimimme valmentaja Tutta asetti meille yritysvierailut. Jotta tavoite onnistuisi tarvitaan tietenkin oikeanlaista motivointia. Tavoitteeksi muodostui tyhjentää ’’valkun’’ tiimitilaan tuoma lasinen karkkitorni, joka oli täynnä karkkia. Tämän siivittämänä lähdimme siis toteuttamaan kevättä, sillä tavoitteella, että yritysvierailuilla käydään selkeästi entistä useammin.

 

Brändipohjainen autoalan uusi kasvuraketti: Polestar

 

Maaliskuussa tiistai 7.3. valikoitui hyvissä ajoin tiimille päiväksi, jolloin suuntasimme runsaslukuisena yritysvierailulle Helsinkiin koko päiväksi. Tiimimme omalla rallikuskilla Röllillä eli Aleksi Röyhkiöllä oli hyvät suhteet autovalmistaja Polestarille, jossa Rölli oli myös työskennellyt. Yritysvierailupäivän ensimmäinen kohde oli siis Polestar.

 

Vastaanotto Polestarilla oli välitön ja lämmin. Lisäksi automerkkiä varten Helsinkiin rakennetut tilat kiinnittävät heti ainakin allekirjoittaneen huomion. Liikkeen tilat Helsingissä ja myös muualla maailmalla, jossa autoa myydään ovat erittäin huolellisesti suunniteltu ja ns. layout toteutusta on mietitty kauan. Lähtökohtaisesti sama konsepti myymälöiden osalta on toteutettu, joka puolella samannäköiseksi.

 

Vierailun alkuun saimme kuulla napakan esittelyn Polestarin autosta, historiasta, tulevaisuudesta ja brändistä. Tämän jälkeen ehkä paras osuus oli se, kun pääsimme testaamaan auton sisätiloja. Koeajo jäi vielä tulevaisuuteen, mutta uuden kasvavan automerkin koluaminen läpikotaisin on jotain sellaista, mitä ei joka päivä pääsee tekemään.

 

Polestar on panostanut brändiinsä valtavasti ja isoin oppi kertyikin juuri auton brändistä. Erityisesti mieleen jäi, että brändi on rakennettu hallitusti ja huolitellusti. Siitä paistaa tietynlainen eleganttius läpi esimerkiksi auton muotoilun osalta. Mielenkiintoinen yksityiskohta, joka liittyi myös brändiin on, että Polestar on tehnyt yhteistyötä ja tuotekehitystä muidenkin kulkuneuvojen kuin autojen kanssa. Tämä voi johtaa laaja-alaisempaan brändi kokonaisuuteen tulevaisuudessa. (www.polestar.com/fi)

 

 

Laajan kokemuksen manageritoimisto: ManageMe

 

Toisena yritysvierailu kohteena Helsingin päivässä meillä oli manageri- ja agentuuritoimisto ManageMe. Tämäkään vierailu ei olisi ollut mahdollinen illman, että tiimimme huikea tapahtuma-alan priimusmoottori Santeri Simonen käytti kontaktejaan hyödyksi ja pääsimme tutustumaan tähän managerialan ’’suomalaiseen voimataloon’’.

ManageMe:n toiminnasta saimme esittelyä toisen osakkaan toimesta heti paikan päälle saavuttuamme. Huomioni ei voinut olla kiinnittymättä seinällä oleviin levyn myyntiin ja artistien menestykseen perustuvien taulujen paljouteen. Seinällä komeili esimerkiksi Cheekin, Jenni Vartiaisen, Nelli Matulan ja Illan kaltaisten artistien saavutuksia.

 

Henkilökohtaisella tasolla minulle oli mielenkiintoista kuulla minkälaisia asioita manageritoimiston arjen pyörittämiseen kuuluu. Iso osa arjesta koostuu esimerkiksi erilaisten sopimusten, valtuutuksien ja artistien eli asiakkaiden arjen pyörittämiseen. Esimerkiksi juuri tuossa artistien arjessa oli pieniä ja mitättömiltä kuulostavia asioita, joita tarvitsee hoitaa mutta vastaavasti saattoi taas työtehtäviin kuulua isojen keikkakiertue kokonaisuuksien organisointia. Eli työtehtävät vaihtelevat laidasta laitaan. (www.manageme.fi)

 

Yritykseen mennessä ei ikinä ennakkoon tiedä, mikä tulisi olemaan juuri tältä vierailulta suurin oppi ja se on kyllä yritysvierailuista puhuttaessa erittäin kiinnostava yksityiskohta. Varsinkin, jos yritys ja sen toimiala ei ole entuudestaan yhtään tuttu. Oppia voi tulla yllättävistä asioista. Tällä vierailulla kävi juuri niin, että toimiala ei ollut entuudestaan tuttu ja oppi tuli kyllä niin sanotusti ’’puun takaa’’.

 

ManageMe:n toimistolla puhuttiin jaksamisesta ja pikaviestintäpalvelu WhatsAppin merkityksestä siihen. Esimerkkinä kerrottiin, että yhdellä artistilla saattaa olla omiin aikatauluihin, käytännön asioihin ja keikkoihin liittyen yli 10 erilaista WhatsApp ryhmää perustettuna. Jokainen pystyy ajattelemaan sen tilanteen, että jos esimerkiksi keikkapäivänä noista rymistä edes viisi tykittää melko tasaista viestivirtaa vastaanottajilleen niin silloin ollaan jo melko helteessä. Toki ryhmiä voi aina mykistää ja hiljentää, mutta se ei välttämättä ole kiireisinä päivinä mahdollista. Olen ManageMe:n kanssa samaa mieltä, että tämä jos mikä uuvuttaa ja saattavaa jatkuvana rapauttaa jaksamista melko lailla.

 

 

Pohdinta

 

Loput tiimistämme kävivät myös vielä kolmannella vierailulla Kuntarahoituksella. Tämäkin vierailu oli ollut kuulemma erittäin mielenkiintoinen mutta omien aikataulujen takia jouduin poistumaan Helsingistä aikaisemmin.

 

Päivän aikana ehdin kuitenkin yhdessä Kipinän kanssa vierailemaan kahdessa erittäin mielenkiintoisessa ja ennen kaikkea erilaisessa kohteessa. Polestar on kansainvälisille sähköautomarkkinoille tähtäävä kasvuraketti ja ManageMe taas lähtökohtaisesti kotimaassa toimiva asiakkaidensa asioiden hoitaja, joka varmistaa viimeisenä lukkona sen, että artisti voi keskittyä olennaiseen eli esiintymiseen.

 

Opit vierailulta olivat monipuolisia. Erityisesti opin uutta brändeistä, manageroinnista ja ihmisenä toimimisesta. Iso kiitos Kipinälle, että järjestitte nämä vierailut koko tiimille ja tarjositte meille mukavan yhteisen päivän, joka oli ennen kaikkea myös opettavainen.

 

 

Lähteet

 

https://www.polestar.com/fi/

 

https://www.manageme.fi/

 

 

Kommentoi