Tampere
25 May, Saturday
22° C

Proakatemian esseepankki

Kiitos ProakatemiaKirjoittanut: Matias Savo - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kiitos Proakatemian yhteisölle, valmentajille, tiimilleni ja sieltä tulleille ystävilleni tästä matkasta. Te teitte siitä ikimuistoisen. On haikeaa jättää tämä maaginen opinahjo taakse ja jatkaa matkaa eteenpäin kohti työelämää. Olen kaikesta haikeudesta huolimatta erittäin iloinen ja ylpeä siitä että koulu on nyt suoritettuna ja saan taas uusia haasteita elämääni. Aikansa kutakin ja niin myös Proakatemiaa.

Koulu antoi minulle mahtavat eväät tulevaisuuteen ja upeita muistoja. Taival lähti käyntiin vauhdikkaasti syksyllä 2017. Koulun penkillä istuminen monen vuoden tauon jälkeen oli virkistävää ja kurinalaista urheilijan elämää eläneelle hepulle jokainen opiskelijabile oli houkutus ja mahdollisuus. Ekana syksynä odotukset Proakatemiaa kohtaan olivat jopa naiiveja ja ajatus oli, että koulussa luodaan kannattava ja tuottoisa bisnes ja sen jälkeen elellään herroiksi. Tulihan ensimmäisenä syksynä jo tehtyä ensimmäinen projekti, vaikka yritystä ei ollut vielä kasassa. Projektit olivat kyllä itselle se mielenkiintoisin sisältö koulussa. Niitä tuli tehtyä P-A-L-J-O-N. Tapahtumia, myyntiä, juontoja, innovointeja, valmennuksia yms. todella paljon kaikkea erilaista. Proakatemialla tuli testattua myös omia henkisiä rajoja ja voin jälkeenpäin todeta kokeneeni aika ison kasvun sillä saralla.

Upeimmat muistot koko koulusta ovat varmastikkin Sport & Business Seminarit, 20v synttärit, viime kesän vesijettivuokraus ja 24h:n vitoset. Tässä toivoisin myös sanovani Final Campin olleen ikimuistoinen, mutta se ei ollut itselleni kovinkaan kummoinen kokemus ja siitä jäi ehkä hieman harmitus, sillä olin odottanut Finalcampia paljon. Annankin vinkin tuleville tiimeille, että suunnitelkaa Finalcamp hyvin, tehkää varasuunnitelmat, luokaa siitä elämys. Minun näkemykseni on, että Hurma onnistui tässä merkittävästi meitä paremmin.

Kamalimmat muistot taas tulee mieleen kylmäsoitoista ja toisesta opiskelijasyksystä. Kylmäsoitot olivat asia, josta ei vaan ihminen voi nauttia. Toki kynnys soittaa on madaltunut ja nykyään ei ole enää ongelma tarttua puhelimeen. Kivaa se ei ole. En voi enää sanoa että toinen opiskelijasyksy olisi kamala muisto, sillä se asia on jo käsitelty ja siitä varmasti jokainen oppi paljon. Toivon kuitenkin, että kukaan muu tiimi ei tee samaa virhettä kuin me. Älkää tehkö flattia organisaatiota niin että BL on lomalla, vaan keskustelkaa tiiminne ongelmista, antakaa rehellistä palautetta kunnioittavasti ja ymmärtäkää. Koulu on oiva paikka harjoitella erilaisia taitoja ja siellä täytyy löytyä myös hieman ylimääräistä ymmärrystä, sillä asiat ovat meille kaikille uusia.

Olen kasvanut, olen oppinut, olen vahvempi kuin koskaan aikaisemmin. On mahtavaa aloittaa tammikuussa uusi sivu uudella paikkakunnalla uusien haasteiden parissa. Minä voin lähteä Proakatemialta, mutta Proakatemia ei minusta. Moikataan kun tavataan ja tervetuloa moottoripyöräkaupoille Vantaan Biketeamille!

Kirjoittanut:
Matias Savo
Proakatemian alumni
Kawasakin tuoteryhmäpäällikkö
Biketeam Vantaa

https://www.blogger.com/blog/post/edit/2960223276236693008/586917089572793611

Kommentoi