Tampere
27 May, Monday
26° C

Proakatemian esseepankki

Kiitos Proakatemia!Kirjoittanut: Olivia Pynnönen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Muistan päivän, jona astelin ensimmäistä kertaa Proakatemialle. Sydän hakkasi, ja vatsani oli kipeä jännityksestä. Seisoimme kaikki pääsykokeisiin tulijat aulassa odottamassa lisäohjeita. Ajattelin tilan näyttävän todella pieneltä. Katselin kiinnostuneena muita hakijoita ja pohdin kuka heistä voisi olla tuleva opiskelukaverini. Jos siis pääsisin sisään.

Ja niinhän minä pääsin! Ensimmäisenä syksynä odotimme kuin kuuta nousevaa, että opinnot Kuntokadulla olisi suoritettu ja Proakatemia-arki alkaisi. Mikään tähänastisesta ei kuitenkaan ollut valmistanut meitä siihen, mitä tuleman piti. Ensimmäinen kevät oli rankka. Kalenterit olivat täynnä, tiimissä riitti draamaa ja suurin osa meistä oli jo aivan burn outissa. Siitäkin kuitenkin selvittiin huumorin ja tiimin sekä ystävien tuella.

Akatemia-arki on ollut hyvin monipuolista: olen päässyt tekemään ja kokemaan asioita, joita harva liiketaloudenopiskelija saa kokea. Ensimmäisestä syksystä mieleen on jäänyt upeat 20-v. synttärit. Myöhemmin sain itse olla samaisten juhlien projektipäällikkönä. Olen myös ollut järjestämässä 24h:ta, staffina SBS:sä, osana kesäkahvila Tönöä, ohjaamassa innovointia, keräämässä ruokaostoksia ja vaikka mitä! Aina kaikki ei ole mennyt ihan nappiin, mutta niistäkin on opittu.

Vaikka upeita kokemuksia ja oppeja on karttunut, koin että jokin puuttui. Ajansaatossa itselleni valkeni, ettei yrittäjyys, ainakaan tällä hetkellä tunnu omalta jutulta. Omat kiinnostuksen kohteeni ovat enemmän johtamisessa ja hr:ssä. Opiskelu täällä on ollut hyvin erilaista verrattuna siihen mihin olen tottunut. Arki pienen vauvan kanssa on melko hektistä ja tällä hetkellä huomaan kaipaan paljon jäsennellympää ja selkeämpää struktuuria omiin opintoihini. Palaan siis lähtöruutuun ja suoritan opintoni loppuun Kuntokadulla.

 

Mitä kaikkea Proakatemia sitten on minulle opettanut:

  • Älä oleta. Pitämällä suusi supussa ja olettamalla asioita muista ihmisistä tai asioista, luultavimmin menetät jotain tärkeää informaatiota tai luot itsellesi sellaisia mielikuvia, jotka eivät pidä paikkaansa.
  • Kysy, kysy, kysy! Jos jokin on epäselvää, aina pitää kysyä. On tyhmää olla hiljaa ja jäädä vaille tietoa, joka helpottaa elämääsi ja työntekoasi.
  • Luota prosessiin. Ensimmäisenä vuonna tätä toisteltiin jatkuvasti eikä kukaan suostunut kertomaan mitä tällä tarkoitetaan. Nyt ymmärrän miksi. Luota prosessiin niin huomaat!
  • Moninaisuus on rikkaus!
  • Kaikki on mahdollista. Akatemialla jos jossain voi nähdä kuinka mahdottomasta tehdään mahdollista.
  • Antamalla saat enemmän. Olen saanut nähdä ja kuulla huikeita kasvutarinoita, joita ihmiset ovat Proakatemialla saaneet kokea. Mitä enemmän itsestäsi annat yhteisölle, sitä enemmän tulet myös yhteisöstä saamaan.
  • Yhteisössä on voimaa. Ennen aksulle tuloa en ollut kuulunut mihinkään yhteisöön. Oli mahtavaa kokea yhteisön voima. Edes uutena pinkkuna et tuntenut itseäsi ulkopuoliseksi, kun sinut jo otettiin mukaan kuin olisit ollut vanha tuttu.
  • Pyydä rohkeasti apua.
  • Tiimityöskentely olekaan ihan niin simppeli juttu. Tiimissä oleminen on paljon enemmän kuin lukiossa tehty ryhmätyö. Jos luulit että tiimioppiminen on sama juttu, niin olet pahasti hakoteillä. Tiimioppiminen on parhaillaan hyvin antoisaa ja rikasta, mutta huonoimmillaan kuluttavaa ja täynnä konflikteja. Vaihtelevuutta siis löytyy!
  • Dialogitaidot. Kuinka mahtavaa on käydä keskustelua ihmisten kanssa jotka ymmärtävät kuinka dialogi toimii! Vähemmän turhia keskeytyksiä ja enemmän kuuntelua ja ymmärrystä!

 

Tärkeimpänä akatemialta jää täältä saadut opit, muistot sekä ystävät. Kiitos Proakatemia, valmentajat ja opiskelijakollegat, on ollut ilo tutustua ja työskennellä kanssanne!

Kommentoi