Tampere
23 May, Thursday
8° C

Proakatemian esseepankki

“Kehity ihmisenä, menesty tiimiyrittäjänä”Kirjoittanut: Sofia Putkonen - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tässä esseessä käsittelen Roiman missiota hieman syvemmin ja kerron siitä omia ajatuksiani. Roima on päättänyt missiokseen fraasin ”Kehity ihmisenä, menesty tiimiyrittäjänä.” Missio on olemassaolon syy. Se vastaa kysymykseen siitä, mitä yrityksessä halutaan pysyvästi tehdä.

Missiosta, arvosta ja visiosta uskoisin mission olevan se, josta olimme eniten samaa mieltä ja tuntui sellaiselta, jota kohti voimme yhdessä ja yksilöinä mennä. Kasvu ja kehittyminen ihmisenä ei ole kellekään helppo, koska se vaatii epämukavien asioiden tekemistä ja läpikäymistä. Tämä on myös asia mihin haluan itse keskittyä syksyllä ja jatkossa.

 

Kehity ihmisenä

Olemme varmasti samaa mieltä siitä, että ihmisenä kehittyminen on koko elämän mittainen matka. Olen kuitenkin oivaltanut, että Proakatemia on se paikka, missä monet oivaltavat itsestään asioita, mitä jotkut muut saattavat oivaltaa kantapään kautta vasta 20 vuoden päästä. Ai miksi? No siksi, että Proakatemia on ihmiseksi kasvamisen koulu, niin kuin päävalmentajamme Tirri sanoi meille jo orientaatioviikolla. Silloin en tiennyt, mitä tuo tarkoitti, mutta sen on jo kyllä Proakatemia minulle näyttänyt. Tirri on myös kuvannut tiimiä kuin sinulla olisi 20 peiliä, jotka peilaavat sinulle omasta itsestäsi.

 

Keskustelimme eilen pajassa siitä, miten Roima voi auttaa sen yksilöitä kehittymään. Vastauksina tuli palautteenanto sekä muiden tavoitteiden tiedostaminen ja niissä auttaminen. Kummassakin näissä on kyllä parannettavaa tiimissämme. Tavoitteissa auttaminen saattaa olla muille hankalaa, jos et itsekään tiedä niitä tai mitä kohti olet menossa.

 

 

Menesty tiimiyrittäjänä

Mitä tarkoittaa menestyminen?

Menestyminen usein ensimmäisenä liitetään euroihin, koska usein esimerkiksi yrityksen menestymistä on helppoa mitata jollain mikä on mitattavissa. Ja onhan se hyvä mittari, koska eihän yritys voi olla täysin menestynyt ilman liikevaihtoa eli euroja. Meille se kuitenkin tarkoittaa esimerkiksi sitä, että on rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin. Roimalle se on ehkä enemmän sisäistä menestystä, eli sitä miten sen itse koemme, kuin ulkoista menestystä eli sitä mikä näkyy ulkopuolelle.

 

 Entä mitä on tiimiyrittäminen? Roiman pajassa keväällä, jonka aiheena oli missio, visio ja arvot, kävimme keskustelua, mitä meille tarkoittaa tiimiyrittäminen. Siellä tuli esiin seuraavia asioita:

-1000€ sakkoa maksetaan yhdessä tiiminä. (Kyseinen sakko tulee tiimille siitä, mikäli joku tiimiyrittäjä ei ole saanut tarvittavia esseepisteitä kasaan vuoden loppuun mennessä.)

-Kaikilla tiimin jäsenillä on oikeudet Roiman Netvisoriin.

-Pyyteetön työ ilman palkkaa.

Se tarkoittaa myös sitä, että kaikki projektit ovat tiimin projekteja, vaikka niillä olisi erillinen projektiryhmä tiimin sisällä. Ja viimekädessä esimerkiksi otetut lainat tulee koko yrityksen maksettavaksi, ei vain projektiryhmäläisten. Tällöin jokaisen tiimiläisen pitää olla sitoutunut tiimiin ja tiimiyrityksen pyörittäminen on huomattavasti helpompaa, jos tiimiyrityksessä on keskeinen luottamus toisiin. Luottamuksesta onkin paljon keskusteltu Roimassa. Onko sitä meillä vai ei, tai voiko täydellistä luottamusta jokaisen 20 henkilön välillä saavuttaa?

Kommentoi