Tampere
29 May, Wednesday
25° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee Kaverien kanssa töissäKirjoittanut: Amanda Hiltunen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Kuuntelin Mahdollisuuksia podcastia, jossa puhuttiin siitä, onko parhaasta kaverista työkaveriksi. Omien kokemusteni mukaan on mahdollista ystävystyä työkavereiden kanssa todella hyvin, vaikka heitä ei entuudestaan tuntisikaan. Lapsuudenkavereideni kanssa työskentelystä yrittäjänä minulla ei ole kokemusta. Samoissa työpaikoissa olen kyllä ollut lapsuudenkaverieni kanssa nuorempana.

Itse koen että olemme Mielalla tyttöjen kesken todella tiivis ja hyvä porukka, ja tunnemme toisemme hyvin. Silti ehkä vahvuutenamme on se, että emme ole tunteneet toisiamme kukaan ennen Proakatemiaa. En usko, että olisi tullut perustettua liiketoimintaa entuudestaan tuttujen kavereiden kanssa. Vaikka olisi hauska ajatus perustaa lapsuudenystäväni kanssa yhteinen yritys niin sitä kannattaa mielestäni harkita paljon. Toisilla tällainen varmasti toimii paremmin, kuin kenenkään muun kanssa työskentely, mutta itselleni tuollaisessa tuottaisi todella paljon vaikeuksia vapaa-ajan ja työn erottaminen, jos tekisin entuudestaan parhaan kaverini kanssa töitä. Olisi ikävää jos tärkeä ystävä alkaisikin vaan muistuttamaan kaikesta työstressistä ja siihen liittyvästä. Mahdolliset konfliktit voivat vahingoittaa ystävyyttä, jos niitä ei osata käsitellä oikein, mutta parhaimmillaan tietyn tyylisissä töissä voi olla todella antoisaa olla ystävän kanssa.

 

Proakatemialla minulla on lähestulkoon aina sellainen olo, että teen töitä kaverieni kanssa, kun työskentelen tiimiläisteni kanssa. Kun teen töitä ihmisten kanssa, jotka tuntevat minut hyvin, on heidän kanssaan mukavaa ja helppoa työskennellä. Uskon että myös töiden kautta voi tutustua uusiin ihmisiin todella hyvin, ja saada hyviä ystäviä itselleen, vaikka loppuelämäksi. Kuitenkin ihmiset viettävät ison osan ajastaan töissä, joten koen myös tärkeäksi sen, että saan työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, joidenka seurassa viihdyn. Kuulostaa melko ideaali tilanteelta, että myös tulevaisuudessa minulla olisi työpaikallani sellaisia ihmisiä, kenen kanssa työpäivät saattavat venyä ilman että se haittaa lainkaan.

 

Lähde:

Mahdollisuuksia- Podcast, “Onko parhaasta kaverista työkaveriksi?”

Kommentoi