Tampere
27 May, Monday
26° C

Proakatemian esseepankki

Katsaus kevääseenKirjoittanut: Ella Alaluusua - tiimistä Flyyna.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Katsaus kevääseen

 

Huh, mikä kevät mä sanon! Tämä kevät on ollut itselle melkoinen rutistus kaiken osalta. Alkuvuodesta alettiin kasaamaan meille huipputiimiä, Flyynaa, ja samaan aikaan aloitin myös treenivalmennuksessa. Täytyi siis opetella yhdistämään akatemia – joka tuntui tuolloin melkoiselta hulabaloolta – tavoitteelliseen treenisuunnitelmaan ja dieettiin. Joitain satunnaisia vuoroja palkkatöissäkin koitin ehtiä käydä tekemässä. Avaan vähän matkaani tammikuusta tähän päivään.

 

Tammikuussa tosiaan palasimme joululomalta uuden tiimimme kanssa akatemialle ja kaikki oli meille ihan uutta ja tuntematonta. Osa tiimistämme oli alkuun vähän pettyneitä tiimin kokoonpanoon, mutta hiljalleen sieltäkin noustiin ihan hyvillä mielin. Tiimin rakennus tuntui aluksi niin sekasopalta kuin olla voi, sillä kaikilla oli paljon omia eriäviä mielipiteitä ja ei oikein tiedetty, mistä aloittaa. Alku oli hyvin mielenkiintoista toisiimme tutustumisen aikaa – eikä se ole päättynyt edelleenkään. Tiimimme business leaderiksi valikoitui Jonne ja team leaderiksi Sari. Heidän lisäkseen päädyimme luomaan neljä niin sanottua pikkutiimiä: myynti-, markkinointi, talous- ja tykytiimin. Minut valittiin myyntitiimimme päälliköksi ja olin siitä kovin innoissaan – olen pitkään kokenut, että myynti on mun juttu ja mulla on siihen paljon annettavaa.

 

Heti alkuvuodesta saimme osuuskunnan paperit vetämään ja alkuun osuuskuntamme nimeksi valikoitui Pramia. Tämä kuitenkin tuli bumerangina takaisin, joten olimme tilanteessa, jossa täytyi kehitellä uusi nimi. Business leaderimme heitti kaiken luovuutensa kehiin ja ideoi nimivaihtoehdoksemme Flyynan, joka lopulta myös valikoitui tiimimme nimeksi yhteisellä äänestyksellä. Flyyna -nimen takana on slangisana flyys eli raha ja tämähän kuvaa tuloskeskeistä tiimiämme oikein oivasti.

 

Jo ennen kuin meillä oli y-tunnusta, saimme mielenkiintoisen ja melkoisen isonkin projektin työstettäväksi. Tampere Business Festival -tapahtuman lipun- ja kumppanuuksien myynti, sosiaaliset mediat ja verkkosivut olivat työmme alla. Tämä opetti meitä hyvin paljon sekä positiivisessa että negatiivisessa mielessä – siitä enemmän toisessa esseessäni, jos kiinnostaa lukea. Lisäksi saimme muita mukavia ulkopuolisen toimeksiantajan projekteja, kuten Finesports:n pelipisteiden pyörittämistä, käytävämattojen paikalleen asennusta messuja varten ja OP Ylä-Pirkanmaan 100-vuotis juhlavuoden tapahtumien suunnittelua ja mahdollista toteutusta. Projektimme ovat mielestäni hyvällä mallilla jo nyt, tiimiläisillämme on useammalla projekti työn alla ja paljon ideoita tulevaisuutta varten.

 

Olen ylpeä tiimistämme ja tiimiläisistämme, alkuvuosi ei ole ollut meille helpoin, mutta olemme edenneet paljon niin tiimidynamiikassa kuin muutenkin. Työstettävääkin vielä on ja siitä otan koppia syksyllä team leaderin roolissa.

 

Treenaamisesta. Treenivalmennus on kulkenut tässä akatemian rinnalla alkuvuoden. Minulla on sen suhteen suuriakin henkilökohtaisia tavoitteita ja toivon voivani yhdistää sen myös jatkossa työntekoni oheen. Toki se ottaa minulta paljon aikaa ja etenkin näin miinuskaloreilla myös energiaa, mutta aikataulutus on avainsana kaikkeen. Olen edennyt treenijuttujen kanssa paljon ja vaikka itse sanonkin niin olen itsestäni ylpeä – tämä ei ollut helpoin mahdollinen ajankohta viedä harrastusta ja elämäntapaa niin sanotusti uudelle levelille. Kiitos kuuluu kuitenkin ymmärryksestä tiimilleni ja toki myös treenivalmentajalleni – hänen kanssaan ollaan saatu sovittua kuviot arkeeni sopivaksi. Tästä on hyvä jatkaa. Tavoitteet mielessä niin treenaamisen kuin opintojen ja työnkin suhteen! Mukavaa kesää!

 

-Ella

Kommentoi