Tampere
28 May, Tuesday
23° C

Proakatemian esseepankki

Kahvilatoiminnan monet mahdollisuudetKirjoittanut: Jenna Korpi - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kun hain proakatemialle olin se ihminen joka vannoi että minähän en mitään kahvilaa ole perustamassa. Negatiivinen asenteeni kahvilatoimintaa kohtaan perustui suuriin suunnitelmiini jotka eivät olleet ravintola-alalla. Kuulin myös paljon negatiivista puhetta proakatemiasta ja siitä kuinka ”sinne mennään perustamaan kesäkahvila” Näiden mielikuvien takia kyseinen liiketoiminta ei minua kiinnostanut.

 

Olen itse toiminut satunnaisesti ravintola alan työtehtävissä kohta 6 vuoden ajan. Olen työskennellyt kahvila ympäristön lisäksi catering alan yrityksessä ja olen tällä hetkellä töissä kahvilassa. Minulle kahvilatoiminta ei ole siis uutta vaan yllättävänkin tuttua. Olen nähnyt sen alan huonot puolet sekä myös hyvät. Kahvila yrittäjyys on kuitenkin toinen lukunsa.

 

Aloin huomata kahvilatoiminnan monet mahdollisuudet ja tarkastelemaan asiaa uusien lasien läpi. Huomasin kuinka mm. Cafe Katto ja Tönö on ollut opettamassa monille paljon yrittäjyydestä ja ymmärsin mitä kaikkea muutakin kahvila toiminnan taustalla voi olla. Aloin salaa kuvittelemaan erilaisia “kahvila variaatioita” ja innostuin ideasta. Näin oli ennakkoluuloni rikottu.

 

Päätimme hankkia kahvila Lemmen Saawalle. Itse innostuin ideasta ja vaikka en olekaan ollut  ydinporukassa kahvilaa kehittämässä olen silti oppinut jo paljon. Lempi on oivallinen mahdollisuus oppia kahvilatoiminnasta ja yrittäjyydestä sen ympärillä. Olen itse oppinut jo nyt hyvin paljon luvista, tukkuasioista myös markkinoinnista sekä valikoiman valitsemisesta. Lempi on siis opettanut jo nyt paljon ja ymmärrän erittäin hyvin minkä takia kahvilatoiminta on esimerkiksi loistava ensipuraisu yrittäjyyteen. Mikä parasta, kahvila lempi työllistää tiimikavereitani kesän ajan. Ongelmitta Lemmen kohdalla ei kuitenkaan ole selvitty. Kun meille selvisi Tampereen kaupungin luovuttaneen mökin muuhun käyttöön kesän ajaksi, alkoi soittelu. Olin useampana päivänä selvittämässä asiaa ja soittamassa ympäryskuntiin sekä yrityksiin Lemmen mökin asialla. Tilanteessa näkyi tiimin voima ja sain itse arvokasta oppia tällaisista ongelmatilanteista. Loppu hyvin kaikki hyvin ja mökki löytyi! Tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsin olemassa olevalla liiketoiminnalla lähestymään yrityksiä ja se oli jännittävää. Järjestimme myös Kahvila Lemmen alla donitsi pop up tapahtuman vappuna. Se oli ehdottomasti menestys hankaluuksista huolimatta. Donitsien luovutus päivänä ennakkotilatut donitsit noudettiin kauppakadulta Peab Oy:n liiketiloista jonka tiimiläisemme Ella oli meille hankkinut. Päivässä oli menoa ja melskettä sekä muutamia possu pukuisia vespa toimituksia. En malta odottaa mitä kaikkea oppia Lemmestä vielä tiiminä saamme!

Kommentoi