Tampere
25 May, Saturday
14° C

Proakatemian esseepankki

Johtamisfilosofiaa blogiKirjoittanut: Matias Savo - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tässä yritän blogiesseetä kirjoitella, mutta en saa mitään ajatuksia jäsenneltyä päässäni. Minulla alkoi juuri kesätyöt Color Obstacle Rushin Euroopan kiertueella. Tänään oli ensimmäinen työpäivä ja kaksi esseepistettä on vielä kirjoittamatta. Koitan kuitenkin nyt saada jotain järkevää tästä kasaan.

Kirjoitan Blogiesseeni valkku Timon pajasta, jossa käsiteltiin tiimin prosesseja. Itseasiassa itselleni jäi parhaiten mieleen se, että Toyota on kehittänyt monet tunnetuista tiimijohtamisen malleista. Nostaisin esiin esseessäni muutamaa erilaista johtamisfilosofiaa.

Ensimmäisenä Lean -ajattelu. Lean ajattelun tavoitteena on poistaa tuottamaton toiminta. Sen avulla pyritään parantamaan asiakastyytyväisyyttä ja laatua, pienentämään kustannuksia ja lyhentämään tuotannon läpimenoaikoja. Uskon että todella monissa suurissa konserneissa on käytetty Lean ajattelua. Se ei ole ajanut yrityksiä kovinkaan eettiseen suuntaan, vaan tuotanto on siirretty halpamaihin ja joissain tapauksissa myös laatu on huonontunut siinä samalla. Lean ajattelussa on kuitenkin paljon hyvää ja sitä on hyvä monien miettiä.

Seuraavana nostan esiin Waterfall -mallin. Waterfallissa tavoitteet ja aikataulu ovat selkeästi määritelty jo alussa ja tiimi työskentelee tehtävien parissa selkeässä järjestyksessä. Waterfall mallia me Ingan kanssa haluaisimme käyttää Mawoissa, mutta todellisuus on jotain muuta. Ehkä voisimme tästä ottaa mallia toimintaamme.

Nostan vielä kolmantena esiin enemmän ohjelmistokehityksen puolella toimivan projektihallinta menetelmän Scrumin. Scrumissa tehdään 1-4viikon mittainen kehitysjakso, jota kutsutaan Sprintiksi.  1-4 viikon aikana luodaan ”valmiin” määritelmän täyttävä tuote. Akatemialla on todella usein ongelma se, että ideoita syntyy, mutta mitään ei saada aikaiseksi. Kannatankin Scrumin testaamista tiimeissä.

 

Essee löytyy osoitteesta matkassamatiaksen.blogspot.fi

 

Kommentoi