Tampere
24 May, Friday
17° C

Proakatemian esseepankki

Jag som innovatör



Kirjoittanut: Joni Sydänlammi - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Elämme kummallisten tapahtumien aikaa. Euroopassa on sota ja Revena keskittyy innovointeihin.

Jälkimmäinen on sikäli järkevää, koska näin viimeisen vuoden opiskelijoina ProAkatemialla, kohtaamme 24h innovoinnin osaamisen näytönpaikkana loppuvuodesta. Innovointipiiskurimme (lue. -päällikkömme) Kaisa on ohjeistanut meidät kirjoittamaan esseen itsestämme innovoijana. Tässä tuotoksessa tuon omia ajatuksiani esiin vastaillessani joihinkin Kaisan esittämiin kysymyksiin.

 

Minkä alan asiantuntija olen

Koen olevani asiantuntija osakesijoittamisessa, yritystaloudessa, ripauksessa viihdeteollisuutta, johtamisessa ja piha- ja rakennusteollisuudessa. En kuitenkaan akateemisesti tunnustaisi itseäni asiantuntijaksi edellä mainituissa asioissa, mutta näin Revenan kontekstissa koen voivani nuo sanoa.

Olen oppinut todella suuren määrän taitoja akatemian aikana, esimerkiksi kaupankäynnistä myynnin ja markkinoinnin taidot ovat kasvaneet huimasti. Johtamista olen päässyt harjoittaan käytännössä useassa roolissa Revenan taipaleen aikana ja projekteissa, jopa työnantajana. Yrityksen talous asioissa olen kehittynyt viime vuosina runsaasti, oman kiinnostuksen johdattamana ja taloustiimissä jo useamman kerran mukana olleena.

Haluan kehittää osaamistani monipuolisesti tämänkin vuoden aikana, mutta kärjen haluaisin pitää yritystoiminnan kehittämisessä ja kasvattamisessa, sekä johtamisessa ja valmentamisessa. Kehitän myös systeemiajattelu taitojani, kuin myös tulevaisuuden ennakointia trendien ja signaalien kera.

Uutena asiana haluaisin oppia markkinoinnin seurannasta ja miten sen datan avulla muokata toimintaa.

Itsereflektioita viiteen eri innovoinnin osa-alueeseen

  1. Luova ongelmanratkaisu

Osaan ja mielellänikin käytän mielikuvitustani. Tykkään palloitella ideoita porukassa. Ongelmana ideatulvasta ja niistä innostumisessa on, että rakastun omiin ideoihin myös helposti ja ajattelen niiden olevan jo alkajaisiksi hyviä. En ole tiettyjen rutiinien tai kaavojen orja ongelmanratkaisu tilanteessa, enkä pyrikään tietoisesti ratkaisemaan ongelmaa heti, vaikka se on ollut ensireaktioni aikaisemmin ongelmat kohdatessa, että paras ja toimiva ratkaisu olisi intuitiolla syntynyt ratkaisuehdotus. Nykyään katson isompaa kuvaa ongelman takana.

  1. Kokonaisvaltaisuus

Kykyni toimia kokonaisvaltaisena pelaajana on kehittynyt viime kuukausina opiskeltuani paljon ihmisten ja asioiden vuorovaikutuksista, suorituskyvystä ja systeemiajattelusta. Nämä auttavat minua näkemään isoa kuvaa paremmin, ymmärtämään asioiden kausaliteetteja ja havainnoimaan ympäristöä ja siten säätelemään omaa toimintaani.

  1. Päämäärätietoisuus

Päämäärätietoisuudessa minulla suoritukseni vaihtelee. Ja uskon, että voi olla eniten ongelmia. Tämä tietysti riippuu monesta asiasta kuten roolista ja ilmapiiristä. Pystyn toimimaan selkeästi rajatussa vastuutehtävässä todella päämäärätietoisesti. Taas lipsahduksia asenteessa esiintyy, jos en koe päämäärää merkitykselliseksi ja työskentely ei ole mielekästä, niin keskittymiseni saattaa herpaantua.

  1. Yhteistyökyky

Kiinnitän nykyään enemmän huomioita toimintaani ja vuorovaikutukseeni erilaisten ihmisten kanssa. Osaan pelata samaan pussiin tiimissä muiden kanssa, kunhan pelaamisesta ei tehdä liian vaikeaa ja siten viedä intoa. Tällä tarkoitan, että kun toimitaan vertaisympäristössä, niin jos yksilöt alkavat heittäytyä vaikeiksi tai vastarannan kiiskeiksi, eikä tämä ole sama asia kuin terve kritiikki ja kyseenalaistaminen. Hyvä yhteistyö kasvaa räjähdysmäisesti, jos kaikki toimivat tiimin eteen, mutta jos yksikin pelaa tiimin sisällä yhteistyön vastaisesti se on kuin hätäjarru.

Yhteistyökykyäni voi siis häiritä aikaisemmin mainitsemani ”omaan ideaan rakastuminen” tai huono ilmapiiri.

  1. Verkosto-osaaminen

Osaan viestiä ja kommunikoida eri alojen ja tyyppisten henkilöiden kanssa. Ja koen tunnistavani verkostostani hyvin ihmiset, jotka voisivat osata olla avuksi. Verkostoituminen on asia, mikä on antanut minulle pieni muotoista pään vaivaa viime aikoina, koska yrittäjäidentiteettini on ollut hakoteillä, niin en ole osannut verkostoitua, koska en ole osannut niin sanotusti esitellä itseäni ja kertoa miten voisin olla toiselle osapuolelle hyödyksi verkostossaan.

 

 

Roolit

 

Omina rooleina voisin omaksua parhaiten ideoijan, kontaktoijan, johtajan ja pitchaajan.

Kommentoi