Tampere
17 Jun, Monday
17° C

Proakatemian esseepankki

IkigaiKirjoittanut: Jasmeet Saini - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Ikigai. Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain
Garcia, H. & Miralles, F.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Ikigai tarkoittaa onnellisuuden lähdettä ja olemassa olon syytä karekasti suomennettuna. Jotta tämä olisi mahdollista pitää neljä asiaa olla kunnossa. Tässä alhaalle kerron mitkä ne ovat ja mitenkä minä koen asioita tämän kirjan opejen mukaan.

 

 

jotain mitä rakastaa

 

 

Asioita mitkä auttavat meitä unohtamaan hetkellisesti kaikki murheet ympäriltä ja keskittymään yhteen asiaan mikä on edessä. Kutsutaan myös flow tilaksi. Se on syy miksi ihmiset rakastavat taidetta musiikkia ja ihmisiä sillä me pääsemme siihen flow tilaan sen asian kautta. Rakkaus on yleensä samanlainen tila, sillä kaikki ympäriltä katoaa, sekä ongelmat unohtuvat ainakin hetkellisesti.

 

Itse olen aika monesti flow tilassa, kun pääsen auton ratin taakse, kuntosalille, ideoimaan uusia juttuja, tai siten vain, kun teemme tiimissä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi jotain tehtäviä. Olen kokenut sen Academic Adventuresin aikaan, kun pääsi juttelemaan ja houstaamaan vieraat. Sekä Visio Juniori tapahtumassa, kun pääsi valmentamaan nuoria, jotta he pääsisivät tavoitteisiin.

 

Jotain mitä maailma tarvitsee

 

Aikaisemmin oli helppo huomata mitä tarvittiin sillä, oli vähemmän ihmisiä. Jos olit metsästäjä niin olit yhtä arvokas kuin kokki tai vanhusten hoitaja. Tiesit itse helpommin oman arvon yhteiskunnassa. Nykyään työtehtävät on jaettu pieneen osaan ja oman työpanosta ei nähdä heti, jonka takia on vaikea huomata omaa kädenjälkeä yhteiskunnassa. sillä me olemme lauma eläimiä pitää kokea se, että olemme hyödyllisiä.  Nyky maailmassakin pitää löytää sellainen työ mistä kokee olevan positiivista hyötyä maailmalle. Jos me jonain päivänä lopetamme työt niin ihmiset jäävät kaipaamaan juuri minua takaisin siihen hommaan.

 

Itselläni on tämä osa hakasessa. En vielä oikein tiedä mitä sellaista voisin tuoda maailmalle, jota se tarvitsee. Se onkin syy miksi olen Proakatemialla ja onneksi on päässyt kokeilemaan jo monen moista erilaista asiaa ja näkemään mitkä eivät ainakaan ole niitä mitä pitäisi tehdä ainakaan minun.

 

Pitää olla sellaista mistä saa hyvin rahaa

 

Moni ihminen sanoo nykyään etei raha tee onnelliseksi. Totta se on ei raha ole kaikki kaikessa, sen puute kyllä tekee sinusta epä onnellisen. Jos pitää päivittäin miettiä mitä syön sillä ei ole rahaa mihinkään. Rahaa pitää olla sen verran että pysty elämään mukavan elämän eikä tarvitse laskea joka ikistä senttiä. Tarkoituksena on siis, että on sen verran rahaa, ettei joudu stressaamaan rahan puutteesta. Ilman sitä et voi ikinään olla onnellinen.

 

Tämä on myös yksi syistä miksi olen ammattikorkea koulussa haluan tehdä jotain sellaista mistä saan oikeasti hyvää palkkaa ja se onnistuu nyky maailmassa aika pitkälti opiskelun kautta.

 

Jotain missä olet hyvä

Tämä ei tarkoita sitä, että pitää olla luonnon lahjakkuus jossain. Riittää vain se, että olet valmis harjoittelemaan asioita niin kauan että olet hyvä siinä. Esimerkkinä julkinen puhuminen. Sinulla voi olla lava kammoa, unohdat asioita mitä piti sanoa ja änkytystä.  Nämä asiat vain katoavat harjoittelemalla. Taito päästä yli ongelmista on tässä se avain. Paras asia on se, kun olet lavalla ja sinulle taputetaan merkiksi siitä, että olet hyvä puhuja. Tämä on tärkein osa Ikigaita, sillä tästä saat onnellisuutta elämään, kun pääset jonkun esteen yli opettelemalla monesti samalla kun huomaat että onnistut jossain missä olet aiemmin epäonnistunut joka kerta.

 

Itsellä on paljon ollut lava kauhua, unohdellut asioita sekä jopa olen änkyttänyt joskus lavalla. Nykyään kun mennee lavalle huomaan sen, että olen joka kerta vähän parempi enkä pakolta vieläkään muista sanoa kaikki saan kuitenkin pää viestin ulos sillain, että ihmiset ymmärtävät minua. Työskentelen tällä hetkellä kokoaika tiimi johtajaa kohti ja haluaisin joskus olla erinomainen tiimijohtaja. Vielä on paljon opeteltavaa. Pikkuhiljaa kyllä mennään oikeaan suuntaan siinäkin.

 

 

Nyky maailmassa suurimmalla osalla on 2 asiaa jotain mistä saa hyvin rahaa ja jotain missä he ovat hyviä. Nämä kaksi, kun iskee yhteen, muodostuu ammatti. Moni meistä tekee hommia mistä ei tykkää 9-5 ja ovat erittäin tyytymättömiä elämäänsä. Tämä on sellainen ongelma minkä pystyy selvittämään vain kokeilemalla uusia asioita ja huomaamaan mikä se sinun juttusi on.

 

Kirja oli kyllä erittäin mielenkiintoinen ja laittoi miettimään paljon asioita. Tässäkin käytiin sellaisia asioita läpi mitä on miettinyt muttei panostanut vielä tarpeeksi niiden miettimiseen. Uskon tulevaisuudessa panostavani näihin paljon enemmän, jotta elämä olisi parempi laatuista.

 

 

 

Kommentoi