Tampere
22 May, Wednesday
13° C

Proakatemian esseepankki

Haluatko johtajaksi?Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Haluatko johtajaksi? Mukava kuulla, mutta älä koskaan ikinä ryhdy johtajaksi. Johtajaksi asettuminen on väärin, se on typerää ja todennäköisesti riistät samalla muilta mahdollisuuden kukoistaa. Oletko niin helvetin itsekäs, että olet valmis pitämään muita paikoillaan tai painamaan heitä alaspäin, jotta itse näyttäisit jotenkin paremmalta? Todellisuudessa näytät kuvottavalta, ja tulet todennäköisesti surkastuttamaan inhimillisen kauneuden kasvun. Olet saastaa.

Johtajuus on sisäsyntyistä, se on heittäytymistä ja ennen kaikkea se on uhrautumista. Johtajuus on edessä kulkemista, jonka eriskummallisuus aiheuttaa muissa halun kulkea perässä. Eihän kukaan ole nii typerä, että kulkisi vaarallisen epävarmuuden polulla ensimmäisenä, vain koska haluaa olla johtaja… Johtajuus on aidolle johtajalle toisarvoista, jos edes sitäkään. Aidolle olemiselle ja ensimmäisenä kulkemiselle syy kohdata vaarat ja epävarmuus on jäätävä usko siitä, että suunta on oikea. Uskon myötä hän on valmis uhrautumaan ja kulkemaan ensimmäisenä, kävi miten kävi.

Johtajia seurataan, koska he saavat seuraajansa kokemaan itsensä enemmäksi kuin mitä he olisivat muutoin. Meille ihmisille on kovin tyydyttävää kokea olevamme osa jotain itseämme suuremmaksi kokemaa tarkoitusta. Asetumme luonnollisesti palvelemaan ja hyväksymme lopulta pienuutemme, kun loksahdamme osaksi merkityksellisyyttä. Johtajuus ei ole tämän merkityksellisyyden yläpuolella vaan sisällä. Johtaja on aina kaikkein aulein palvelija, jolle tavoiteltu merkityksellisyys on elämä itsessään. Esa Saarista tulkitakseni johtajuus on sellaista rinnalla oloa, jonka välitön läsnäolo aiheuttaa seuraajissaan ”maagista nostetta.”

Johtajuus on ikuista, mutta johtajat ovat väliaikaisia. Älä vala itseäsi pronssiin ja kuvittele ansaitsevasi ikuista paikkaa johtajana. Olet johtaja, koska olet vahvin kulkemasi polun luoman todellisuuden palvelija, kunnes sinua vahvempi astuu tilallesi. Tämä väistämättömyys tapahtuu ennemmin tai myöhemmin. Vahvemman saapuessa lakkaat joka tapauksessa olemasta johtaja. Hyväksy tämä ja eläköidy siihen taivaaseen tai helvettiin, jonka olet itsellesi ansainnut. Todellisen palkkasi nostat vasta johtajuutesi jälkeen, jolloin oikeus ja kohtuus viimein toteutuvat.

Muista siis olla tavoittelematta johtajuutta, se ei ole paikka jota voi hakea, eikä aine mitä voi opiskella. Johtajuus on seuraus valinnasta, jonka muut ihmiset ovat tehneet päättäessään seurata sinua. Jos silti haluat olla johtaja, älä opiskele johtamisesta vaan välittämistä ja kaikkea muuta.

Alkuperäinen postaus: https://paanavauksia.blogi.net/blog/3/Haluatko%2Bjohtajaksi?/

Kommentoi