Tampere
16 May, Thursday
22° C

Proakatemian esseepankki

Friday Workshop konseptin suunnittelu ja toteutus



Kirjoittanut: Oona Orava - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Akateeminen essee / 3 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Pienenä alustuksena tähän esseeseen kerron, että teen töitä tanssinohjaajana ja valmentajana tamperelaisella tanssistudiolla. Näiden lisäksi teen studiolla myös satunnaisesti markkinoinnin tehtäviä sekä muita tapahtumiin tai uusiin projekteihin liittyviä tuotannollisia tehtäviä. Tanssistudio tarjoaa tanssitunteja kaikenikäisille ja tasoisille harrastajille. Lajitarjontaan kuuluu lähinnä katutanssilajeihin tai kaupallisiin lajeihin lukeutuvia tanssityylejä.

Tänä syksynä tuotin studiolla Friday Workshops nimisen kokonaisuuden, mikä sisälsi kolmen eri tanssinopettajan tiiviskurssit, kolmena eri perjantaina syksyn 2023 aikana. Vastasin tämän uuden konseptin suunnittelusta, toteutuksesta ja markkinoinnista kokonaisuudessaan. Halusin järjestää nämä tiiviskurssit lähtökohtaisesti sen takia, että studiomme kilpailevien ryhmien oppilaat pääsevät tutustumaan uusiin katutanssilajeihin.

Seuraavaksi esittelen Friday Workshop konseptin suunnittelun vaiheet, käyttäen apuna Mikko Taivaisen blogin ”Miten sisältökonsepti suunnitellaan?”, sisältökonseptin suunnittelun vaiheita.

1. Määrittele ongelma

Ongelma mihin tämä konsepti vastaa on se, että studiollamme ei ole hip hopin lisäksi muita katutanssilajeja tarjolla viikkotuntien lukujärjestyksessä. Kiinnostuneita kyseisistä lajeista kuitenkin löytyy ja lisäksi studiomme kisaryhmissä harrastavat tanssivat ovat toivoneet eri opettajien workshopeja. Friday Workshop pyrki vastaamaan konseptina myös siihen ongelmaan, että workshopeilla on aiemmin ollut melko vähän asiakkaita. Tämän konseptin on tarkoitus olla hyvin selkeä sisällöltään sekä ajoissa ja kattavasti markkinoitu, jotta asiakkaita saataisiin aiempaa enemmän paikalle.

2. Aseta tavoitteet

Alkuperäisenä tavoitteena oli ihan vain järjestää syksyn aikana workshopeja tanssistudiollamme. Lisäksi tavoite oli, että workshopit saataisiin toteutumaan niin, että se olisi taloudellisesti mahdollisimman kannattavaa. Konkreettinen tavoite oli saada vähintään 15 asiakasta per workshop.

3. Keksi idea

Friday Workshopin idea sai alkunsa siitä tavoitteesta, että workshopien sisältö olisi mahdollisimman selkeä ja hyvin markkinoitavissa. Nimen piti olla yksinkertainen, mutta sisältää myös selkeää informaatiota. Friday Workshopit järjestettiin nimensä mukaisesti perjantaisin, joten kukaan ei voinut ainakaan erehtyä päivästä. Workshoppien sisältö suunniteltiin sellaisiksi, että kaikki kolme workshopia sisälsivät samat tunnit. Ne menivät näin:

INTRODUCTION klo 17-18 tunnilla tutustutaan lajin perusteisiin sekä historiaan. Tunti sopii hyvin aloittelijoille, joilla ei ole aiempaa kokemusta joko kyseisestä tyylistä tai katutanssilajeista ylipäätään.

LEVEL UP klo 18-19 tunti sopii parhaiten tanssijoille, joilla on jo kokemusta jostain katutanssityylistä. Tällä tunnilla edetään jo hieman haastavampiin harjoituksiin ja tehdään koreografiaa.

4. Keksi ydintarina

3 perjantaita, 3 eri lajia, 3 huippu opettajaa

Tästä yllä mainitusta lauseesta kaikki lähti liikkeelle. Halusin, että syksyn workshopit muodostavat kokonaisuuden, jota pystyi markkinoida nimenomaan selkeänä kokonaisuutena. Kaikki kolme workshopia järjestettiin perjantaina. Kaikilla kolmella workshopilla oli samat tunnit; ensimmäinen aloittelijoille ja toinen jo pidempään tanssineille tai molemmat tunnit, jolloin toisella tunnilla sai lisää haastetta edeltävällä tunnilla opittujen asioiden päälle. Kaikkien kolmen workshopin opettajat olivat oman alansa ammattilaisia, mikä oli kaikista tärkeintä tässä kokonaisuudessa.

MARKKINOINTI JA VIESTINTÄ

Tässä kappaleessa pari esimerkkiä Friday Workshop konseptin markkinointi ja viestintä materiaaleista.

Sähköposti: FRIDAY WORKSHOPS

Stay tuned for the season of street styles!

Paljon toivotut katutanssilajien workshopit valtaavat Hip Hop Housen kolmena perjantaina syyskauden 2023 aikana! Näillä workshopeilla pääset tutustumaan eri katutanssilajeihin huippu opettajien ohjauksessa.

Workshopit koostuvat kahdesta tunnista. Ensimmäinen tunti on ”introduction” tunti, jonka aikana pääset harjoittelemaan tietyn katutanssilajin perusliikkeitä sekä tutustut lajin sanastoon ja historiaan. Tämän tunnin jälkeen pääset jatkamaan treeniä niin sanotulla ”level up” tunnilla, jossa syvennät osaamistasi haastavampien harjoitusten ja koreografian avulla.

Tunnit toimivat parhaiten yhdessä, mutta voit myös osallistua vain toiselle tunnille.

Pysy kuulolla, sillä päivämäärät, lajit ja opettajat julkaistaan jo aivan pian!

Nettisivut:
FRIDAY WORKSHOPS – season of street styles

3 perjantaita, 3 eri lajia, 3 huippu opettajaa – Get ready for the season of street styles!

Tähän verkkokauppa linkki

Pe 29.9. House by Ria P

Klo 17.00 – 18:00 House Introduction
Klo 18:00 – 19:00 House Level Up

Pe 13.10. Popping by Jenni ”Jeniwai” T
Klo 17.00 – 18:00 Popping Introduction
Klo 18:00 – 19:00 Popping Level Up

Pe 17.11. Waacking by Riina H
Klo 17.00 – 18:00 Waacking Introduction
Klo 18:00 – 19:00 Waacking Level Up

TUNNIT

INTRODUCTION klo 17-18 tunnilla tutustutaan lajin perusteisiin sekä historiaan. Tunti sopii hyvin aloittelijoille, joilla ei ole aiempaa kokemusta joko kyseisestä tyylistä tai katutanssilajeista ylipäätään.

LEVEL UP klo 18-19 tunti sopii parhaiten tanssijoille, joilla on jo kokemusta jostain katutanssityylistä. Tällä tunnilla edetään jo hieman haastavampiin harjoituksiin ja tehdään koreografiaa.

LAJIT

House 29.9.

House on paitsi musiikki- myös katutanssityyli, joka on kehittynyt Chicagon ja New Yorkin klubeilla ja saanut vaikutteita monesta eri tanssityylistä. Ominaista house-tanssille on jacking ja nopeatempoinen jalkatyöskentely.

Popping 13.10.

Popping on 70-luvun Kaliforniassa syntynyt katutanssityyli. Popping tarkoittaa yksinkertaisimmillaan lihasten jännittämistä “poppaamista” musiikin rytmiin. Poppingissa on näyttäviä liikeitä, kehon isoloimista, jalkatyöskentelyä, pysähdyksiä, illuusiomaista liikettä ja paljon muuta. Popping tyyliä tanssitaan pääsääntöisesti Funk-musiikkiin.

Waacking 17.11.

Waacking on 70-luvulla Los Angelesissa sekä New Yorkissa syntynyt katutanssityyli. Lajin perustekniikaksi lukeutuvat käsien ”rullaukset” ja ”heilutukset”, groovet, poseeraukset, voimakas musiikin tulkinta sekä tarinankerronta. Isoina waackingin vaikutteina on ollut mm. näyttelijöiden ilmaisu 40- ja 50 -lukujen elokuvissa.

Tähänkin verkkokauppa linkki

AJATUKSIA TOTEUTUKSEN JÄLKEEN

Friday Workshop konsepti ensimmäisen syksyn osalta oli todella onnistunut. Keskimäärin workshopeille osallistui 18 asiakasta, mikä oli enemmän kuin tavoiteltu määrä. Workshopeille osallistui myös muutamia aivan uusia asiakkaita, jotka eivät olleet aiemmin käyneet tanssimassa kyseisellä studiolla.  Kaikki vierailevat opettajat vaikuttivat myös tyytyväisiltä. Aiomme ehdottomasti jatkaa tämän konseptin kehittämistä myös ensi keväänä.

 

Lähde: Taivainen, M. 2022. Blogiteksti: Miten sisältökonsepti suunnitellaan.  https://www.advanceb2b.com/fi/blog/miten-sisaltokonsepti-suun

Kommentoi