Tampere
18 May, Saturday
24° C

Proakatemian esseepankki

Elämän muutos alkaa pienistä askeleistaKirjoittanut: Svetlana Staaf - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Uuden vuoden aattona suurin osa meistä joka vuosi ajattelee siitä, kuinka voi parantaa elämämme ja aloittaa kaikki puhtaalta pöydältä. Asetamme uusia tavoitteita itsellemme ja haluamme muuttaa jotain, mutta emme tiedä mistä aloittaa ja mitä konkreettisesti täytyy tehdä toisin.

Olen kirjoittanut yksinkertaisia asioita, joita jokainen meistä voi muuttaa, koska isot elämän muutokset alkavat pienistä askeleista. Jos me haluamme saavuttaa jotain, pitää miettiä käytämmekö aikaa oikein ja juuri sellaisiin asioihin, jotka vievät meitä eteenpäin. Me emme huomaa päivän rutiinissa mitä teemme väärin ja miksi.

 

1. Me tuhlaamme liikaa aikaa turhiin asioihin, kuten katsomme televisiota, käytämme sosiaalisia medioita, syömme liian paljon, juomme alkoholia, ja tätä listaa voi jatkaa ja jatkaa. Mieti tarkkaan mihin käytät aikasi. Onko siitä mitään hyötyä, ja voiko tämä elämäntapa parantaa elämäsi laatua?

 

2. Valitamme kaikesta ja usein.

Me valitamme, kuinka huono työ meillä on ja kuinka paska pomo meillä on, joka maksaa aina liian vähän. Me valitamme, että puoliso ärsyttää, naapurit ovat todella ärsyttäviä ja bussikuski on kusipää. Jos tilanne on näin, me emme muuta mitään, vaan levitetään omaa negatiivisuutta ympärille. Kannattaa puhua enemmän siitä, mistä me tykkäämme, eikä siitä mikä ärsyttää, ja elämä vähän paranee jo pelkästään siitä.

 

3. Me emme saa enää uutta informaatiota.

Rauhallinen elämä voi joskus tarkoittaa myös älyllisen aktiivisuuden laskua, mutta todellisuudessa erilaiset stressitilanteet ja elämän ongelmat käynnistävät sitä ja voivat olla jopa hyödyksi meille.

 

4. Pidämme koko ajan negatiivista sisäistä dialogia.

Jos sinä sanot itsellesi, ettet ole tarpeeksi fiksu ylennyksen saamiseen työpaikalla tai aloitat omaa bisnestä, se on varmasti totta. Jos sanot, ettet jaksa tällä hetkellä mitään isoja muutoksia, koska olet todella väsynyt,

niin sekin on totta. Kaikista näistä ajatuksista koostuu meidän todellinen ja realistinen elämä. Ajatuksista tulee totta, joten niitä täytyy oppia kontrolloimaan.

 

5. Intohimo puuttuu.

Ihan varmasti jokaisella meistä on joku asia, mikä kiinnostaa enemmän kuin muut. Juuri siihen kannattaa käyttää enemmän aikaa. Intohimon löytäminen voi olla yksi tärkeimmistä asioista elämässämme.

 

6. Emme suunnittele tulevaisuutta

Meille suositellaan useasti nauttia juuri ”tästä hetkestä” ja elää päivä kerrallaan, mutta joskus on paljon fiksumpaa vähän katsoa eteenpäin ja miettiä minne me haluaisimme päästä. Jos meillä ei ole tavoitetta eikä suunnitelmaa, olemme kuin vene, joka toivoo päästä yhtäkkiä hyvään paikkaan. Eikö se ole vähän tyhmää?

 

7. Me käytämme liikkaa aikaa ihmisiin, jotka eivät auta meitä kasvamaan ja jopa pitävät paikallaan.

Nämä ihmiset eivät motivoi meitä olemaan parempia ja onnistuneimpia. He vievät meidän energiamme eikä anna mitään tilalle.

Kannattaa hankkia ympärillemme sellaisia ihmisiä, jotka ovat fokusoituja kasvuun, että sinustakin tulee yksi heistä.

 

8. Olemme riippuvaisia meidän puhelimestamme.

Ajattele, kuinka paljon aikaa päivässä sinä käytät puhelimen räpläämiseen. Tätä aikaa voi käyttää esimerkiksi oman perheen kanssa olemiseen tai oppimiseen. Hyvästä kirjasta voi saada paljon enemmän hyötyä.

 

9. Käytämme liikaa rahaa turhiin tavaroihin.

Otamme rahalainoja uudempia puhelimia ja vaatteita varten, mutta todellisuudessa ihminen pärjää vähällä.

 

10. Emme saa tarpeeksi unta.

Hyvä uni vaikuttaa suoraan terveytemme. Jos olet tottunut tekemään töitä tai katsomaan telkkaria yöhön asti, kannattaa oppia mennä nukkumaan ajoissa mahdollisimman pian.

 

11. Emme pidetä huolta omasta kropastamme.

Tiedämme hyvin kuinka terveellinen ruoka ja liikunta parantavat meidän terveyttämme ja ulkonäköä, mutta silti emme tee asialle mitään.

 

12. Emme pääse mukavuusalueen ulkopuolelle.

Pelkäämme ottamaan riskiä, vaikka se voi jopa parantaa elämämme. Täytyy myös muistaa, että riskejä voi ottaa myös laskemalla ja suunnittelemalla strategisesti kaikkia askeleita ja punnitsemalla kaikkia vaihtoehtoja. Riski ei ole aina hyppimistä tuntematonta kohti.

 

13. Elämämme ei ole sitä, mistä me unelmoimme.

Oletko sinä onnellinen? Jos ei, niin kannattaa muuttaa jotakin radikaalisesti ja miettiä tarkkaan millaiset asiat tekevät sinut onnelliseksi, ei hetkellisesti vaan pitkäksi ajaksi.

Kommentoi