Tampere
22 May, Wednesday
21° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Työilmapiirin tärkeysKirjoittanut: Amanda Hiltunen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Googlen mukaan työilmapiirillä tarkoitetaan tunnetilaa joka vallitsee työyhteisössä ja siihen vaikuttavat useat työympäristöön liittyvät tekijät.

 

Mutta mitä ne tekijät sitten todellisuudessa ovat ja miten niihin voidaan vaikuttaa?

Työilmapiiristä puhuttaessa ja sitä kehitettäessä on kiinnitettävä huomiota yhteisön toimintakulttuuriin.  Toimintakulttuuriin vaikuttavia asioita ovat mm. avoimuus, luottamus, ymmärrys, rohkeus, tiimityö ja johtaminen. Asioista avoimesti puhuminen rakentaa luottamusta työpaikalla.

Akatemialla olen kuullut puhetta siitä että tiimi on Business Leaderinsa näköinen. Sama pätee myös monissa muissa organisaatioissa. Onnistunut esimiestyö on parhaimmillaan avain loistavaan työilmapiiriin. Tärkeää on kuitenkin muistaa ettei yksin esimiestyöllä pidetä työilmapiiriä hyvänä. Jokaisella tiimin jäsenellä on merkitystä ilmapiiriin. Siinä missä yhteiseen toimintakulttuuriin sitoutuneet ja sitä kehittävät yksilöt voivat saada temmattua muut mukaansa, voi myös yksittäinen vastarannankiiski myrkyttää yhteisön ilmapiirin.

 

Entä mitä väliä sillä ilmapiirillä on?

Kun työilmapiiri on hyvä, on helpompi tehdä tuloksekasta työtä. Positiivinen tekemisen meininki auttaa jaksamaan myös silloin kun motivaatio muuten saattaisi olla hukassa. Itse olen huomannut tiimin voiman juuri näissä tilanteissa kun itse ei ole meinannut saada motivaatiota tekemiseensä. Hyvässä työilmapiirissä myös onnistumisista iloitseminen on helpompaa, ja ruokkii tekemisen meininkiä.

 

Promisian työilmapiiri

Tiimissämme pyrimme pitämään ilmapiirin hyvänä rehellisyydellä ja avoimuudella. Jaamme niin hyvät kuin huonotkin asiat tiimin kesken ja puhumme myös vaikeista asioista yhdessä. Ymmärrämme että kaikesta ei aina voi olla samaa mieltä, ja osaamme keskustella näissä  tilanteissa (useimmiten) järkevästi. Ilmapiiriämme pidämme yllä myös siten että vietämme aikaa yhdessä muutenkin kuin töiden merkeissä. Meillä on säännöllisesti yhteistä mukavaa tekemistä emmekä väheksy tiimiytymisen merkitystä vaikka tunnemmekin toisemme jo melko hyvin.

 

Uusia työkaluja työilmapiirin parantamiseksi, ylläpitämiseksi sekä mittaamiseksi olen koittanut HR:nä miettiä. Varsinkin työilmapiirin mittaaminen on kiinnostava asia, koska tässäkin asiassa varmasti esiintyy paljon tulkintaeroja. Siinä missä joku tiiminjäsen voi kokea ilmapiirin loistavaksi, voi siinä jonkun mielestä olla parantamisen varaa.

Mielestäni parantamisen varaa on aina joten nyt kysyn teiltä rakkaat tiimiyrittäjäkollegat:

Millä keinoilla juuri teidän tiimissänne huolehditaan työilmapiiristä?

 

Lähde

https://duunitori.fi/tyoelama/hyva-ilmapiiri-toissa//

Kommentoi