Tampere
26 May, Sunday
13° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: ProteiinibisnesKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Maailma tulvii nykyään proteiinia. Sitä koitetaan änkeä joka tuutista hinnalla millä hyvänsä, ja melkeinpä tuotteessa kuin tuotteessa lukee isolla juuri tuotteen proteiinimäärä. Proteiinista on tehty bisnes, jolla rahastetaan hölmöiltä ja hyväuskoisilta viimeisetkin pennoset pois.

Proteiinipatukka, plus-maito, proteiinijuoma, proteiinirahka ja proteiinijauhot ovat asioita, joihin törmää päivittäin joko kaupassa, tai julkisessa mainonnassa. Ihmiset ovat menneet proteiinista sekaisin tajuamatta, että proteiinia on turha syödä ellei harjoittele kunnolla. Proteiini toki on erittäin tärkeä palanen lihaskasvua, mutta ei proteiini yksin sixpackia tuo.

Luulisin, että tällä hetkellä vallitseva fitness-buumi on vaikuttanut asiaan ja kovalla kädellä. Nuoret ihannoivat rautaisessa kunnossa olevia naisia ja miehiä, ja unelmoivat yhtä kireistä vartaloista. Tässä kohtaa kuvaan astuu proteiinipannukakut ja protskuvanukkaat, joita nämä kyseiset fitnessmallit mainostavat.

Omana kouluaikanani mainostettiin kasviksiem ja vihannesten syömistä. Lautasmallia tyrkytettiin ja kovaa, puoli kiloa päivässä sanoi opettaja. Nykyään yritetään pumpata puolta kiloa proteiinia ilman minkäänlaista häpyä. Mihin on hävinnyt vanha kunnon Lasse Laivakoira muistuttamasta perunan tärkeydestä?

Ennen puhuttiin, että ”Syöpäs poika perunaa niin jaksat”, mutta perunasta on nykyään tehty pahis. Perunasta suositellaan pyrkimään eroon! Ei ikinä! Olen koko ikäni syönyt normaalia kotiruokaa kiinnittämättä huomiota proteiineihin tai hiilihydraatteihin, mutta silti tunnen olevani loistavassa kunnossa ikäisekseni. On mielestäni hieman turhaa kiinnittää liikaa huomiota ravintoon, ellei harjoituspuoli ole kunnossa.

Maksalaatikko ja pääkallo kunniaan. Niissä on sitäpaitsi runsaasti proteiinia…

Lähde: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/onko-tama-seuraava-ruokahitti-proteiinibuumi-ei-laannu/PgCFFCVQ

Julkaistu Totalin blogissa 10.11.2017.

Linkki: http://pieceoftotal.blogspot.fi/2017/11/proteiinibisnes.html

Aihetunnisteet:
Kommentoi