Tampere
23 May, Thursday
20° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Obstacles or Opportunities?Kirjoittanut: Annamari Aalto - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Blogiessee

Miten tässä nyt taas ollaankaan. Viimeinen puolivuotinen akatemialla edessä ja rästiin jääneet hommat painavat niskaan. Normaalien koulujuttujen lisäksi opinnäytetyön ensimmäinen palautuspäivämäärä on kahden viikon päästä ja töissäkin pitäisi viihtyä kenkiä myyden se 20h viikkoon. Jotta haasteet ei niin lyhyeen loppuisi, otin vastaan myös haasteen ja ilmoittauduin keväällä CrossFit-kisoihin, jotka nekin ovat samana päivänä kun opinnäytetyön palautuspäivä. Noniin, 4 viikkoa aikaa näihin. Flunssa vetää sängyn pohjalle ja treenit jää siihen. Kouluhommien ja töiden takia muutenkin ehtinyt treenaamaan aivan liian vähän kisoja silmällä pitäen ja kunto tuntuu olevan aivan liian pohjalla. Lajipaljastuksissa paljastettiin kisoihin tulevan köysikiipeilyä, jonka sinänsä osaan, mutta en tarpeeksi hyvin. Turhautuminen.

 

Kisoista vetäytyminen ei tule kuitenkaan missään kohtaan kysymykseen. Näin ollen mulla on kaksi vaihtoehtoa. Keskittyä siihen, mitä teen nyt neljän viikon (tätä kirjoittaessa kahden viikon) ajan tai keskityn valittamiseen ja uhriutumiseen.

 

Päälle iskenyt flunssa tuntui viimeiseltä niitiltä suunnitellessani vuorokauden tunteja niin, että ehdin tekemään koulutyöt, työt ja treenit. Minulla oli kuitenkin mahdollisuus valita ajatella se joko ”viimeisenä niittinä” tai mahdollisuutena. Mahdollisuutena testata, mihin minusta oikein on. Ihmeitä kunnon suhteen ei enää tehdä, mutta pystyn vielä vallan mainiosta virittämään kropan parhaaseen vireeseen, johon se on saatavilla. Se vaatii malttia ja tahtoa, mutta se on mahdollista.

 

Jotta voimme kehittyä paremmiksi, meidän pitää haastaa itseämme niin fyysisesti kuin henkisesti. Silloin kun treenit haastavat meitä fyysisesti, silloin kehitymme, emme silloin kun se on helppoa ja kivaa. Kun haluamme kehittyä mentaalisesti kovemmiksi, meidän pitää laittaa itseämme tilanteisiin, joissa mentaalinen kovuutemme joutuu haastetuksi. Kaikki ovat iloisia ja onnellisia kun asiat menevät hyvin ja treenit luistaa. Jotta voit kasvaa mentaalisesti vahvaksi, se vaatii hetkiä, jolloin kaikki tuntuvat olevan sinua ja tavoitteitasi vastaan, sillä se on hetki, kun kasvat. Mun mentaalinen kovuuteni on tällä hetkellä haastettuna pyrkiessäni virittämään kroppani parhaaseen mahdolliseen suorituskykyyn hyväksyen samalla sen, minkä verran olen kesän aikana ehtinyt treenaamaan. Hyväksymään sen, mikä nyt on, ja ottamalla täyden vastuun siihen, minne olen menossa.

 

Keskitynkö miettimään kisoihin negatiivisesti vaikuttavia asioita? Sitä, kuinka vähän minulla on ollut aikaa treenata ja kuinka flunssa juuri iski viimeisillä viikoilla? Tällöin tuon huomioni vain negatiivisiin asioihin, jotka eivät millään tavalla edistä kisasuoriutumistani. Vai keskitynkö positiivisiin ja hallittavissa oleviin asioihin?

 

Ja mitä itseluottamukseen tulee. Itseluottamus ei ole sitä, että tietäisin olevani jossain paras. Itseluottamusta on se, että tiedän antavani itsestäni kaiken. Kun pääsen kisalavalle, tiedän, että annan itsestäni 110% jokaiseen lajiin.

 

CompTrain on yhdysvaltalainen CrossFit-urheilijoille suunnatta valmennusohjelma. Organisaatio tuottaa valmennusmateriaalien lisäksi valtavan määrän materiaalia muun muassa Youtubeen ja Instagramiin. CrossFit on monien muidenkin urheilulajien tavoin hyvin paljon kiinni urheilijan päästä. Siitä, mitä pään sisällä liikkuu, kun ei huvittaisi treenata. Siitä, kuinka puhut itsellesi, kun voimat alkavat treenin lopussa loppumaan. Siitä, kuinka puhut itsellesi, kun kohtaat vastoinkäymisiä.

 

Olen löytänyt aivan valtavaa apua organisaation ns. motivaatiovideoista, joissa Ben Bergeron pureutuu toinen toistaan hyödyllisempiin mentaalisiin kompastuskiviin, joihin urheilija helposti saattaa kompastua.

 

Lähteet:

 

This is how legends are made:
https://youtu.be/Emo9PgzfF7I

 

Obstacles or Opportunities:

https://youtu.be/8FKrGhWvYE4

 

Katrin Davidsdottir: Mental Toughness Requires Adversity:

https://youtu.be/VpPjlAyyXTU

 

CompTrain Mindset Episode 2 – The Overload Principle:

https://youtu.be/WfpEnM8bF-I

 

Stop Complaining:

https://youtu.be/hrWvTz16lXc

 

The definition of confidence:

https://youtu.be/-uLavbCV8m4

 

CompTrain Minset Episode 1 – Becoming is Better than being:

https://youtu.be/ManFmetHuPY

 

 

Kommentoi