Tampere
22 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Mitä kv-tiimi oikein tekee?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Olen Proakatemialla törmännyt monesti siihen, että yhteisössä kyllä tiedetään akatemialla olevan kv-tiimi, mutta ei tiedetä mitä sen tehtäviin kuuluu. Varsinkin pinkuilla on varmasti monelle epäselvää, että mikä kv-tiimin toimenkuva oikein on. Siksi päätinkin tässä esseessä avata kv-tiimin toimintaa kaikille. Käytän esimerkkinä muutama viikko sitten ollutta brasilalaisten ryhmää.

 

Ennen vierailua

 

Ennen kun vieraat tulevat akatemialle, he ottavat yhteyttä kv-päällikköön eli minuun. Kv-tiimillämme on sopimus Tamk Globalin (vastaa Tamkin koulutusviennistä) kanssa. Sopimukseen kuuluu, että pientä korvausta vastaan hoidamme heidän kauttaan tulevat vierailut Proakatemialla. Tämä kyseinen brasilalaisten vierailu oli juuri tälläinen. Osa vierailijoista tulee siis Tamkin kautta, mutta on myös monia, jotka ottavat suoraan minuun yhteyttä ja sovin vierailun heidän kanssaan. Vierailuiden kesto ja sisältö riippuu paljolti vierailun kestosta ja siitä, mitä vieraat haluavat käynniltään. Yleisin vierailu on lyhyt noin 3 tunnin vierailu, jossa esitellään Proakatemia lyhyesti ja kierrätetään vierailijoita tiloissa. Välillä kuitenkin on pidempiä vierailuja (2-5 päivää), joissa käydään läpi syvemmin erilaisia Proakatemiaan liittyviä asioita. Brasilialaisten tapauksessa vieraat olivat yksityiskoulujen henkilökuntaa eli kehittämispäälliköitä ja rehtoreita. Yleisestikkin vierailijat ovat usein sellaisia, jotka päättävät koulunsa kehittämisestä.

 

Vierailun aikana

 

Brasilialaisten viikon suunnittelin yhdessä Tamk Globalin Etelä-Amerikan vastaavan Virpi Heinosen kanssa. Ohjelman läpi vetämisen jaoin sitten yhdessä kv-tiimin Lindan ja Timon kanssa. Muu tiimi toimi apuna viikolla eri ohjelmissa. Tuon viikon ohjelma koostui seuraavista asioista:

 

  • 3 tunnin pajoja/workshoppeja aiheina: oppimisen työkalut, opiskelijoiden itseohjautuvuus ja vastuu, valmentaminen, alumnien merkitys, opintojen rakenne ja sisältö, paja vierailut ja pajojen tarkoitus sekä projektitarinat.
  • Vierailu alumni yritys Koppla Gamesillä sekä Tribella.
  • Vierailu 24H tapahtumassa kun toimeksiannot annettiin
  • Keskiviikko iltana kävimme Varalassa saunomassa ja syömässä ja perjantai iltana menimme Ilves-Tappara peliin.
  • Vierailimme myös yhtenä päivänä pääkampuksella ja Y-kampuksella.

Tällainen oli siis viikon ohjelma vierailijoille ja päivät kestivät yleensä 9-16.

 

Vierailijoita on nyt tähän mennessä ollut tämän syksyn aikana Proakatemialla 24 eri ryhmää yli 20 eri maasta. Näistä vierailuista saa todella hyviä kontakteja tulevaisuuteen sekä myös akatemian ajalle, jos vierailiut hoitaa hyvin ja ammattimaisesti, oli kyseessä sitten muutaman tunnin vierailu tai koko viikon kestävä ohjelma. Esimerkkinä tästä juurikin tuosta brasilialaisten ryhmästä yhden yliopiston henkilökunta pyysi minua tuon viikon jälkeen 2 kuukauden vierailulle heidän yliopistoonsa ensi keväänä. Tehtävänä minulla olisi kehittää yrittäjyysopintoja sekä kertoa opettajille ja oppilaille meidän metodeista. Olisin myös yhdessä seminaarissa puhujana, johon tulee vierailijoita kaikista heidän yhteistyökouluistaan. Yliopisto maksaisi minulle lennot, majoituksen ja hiukan palkkaa päälle. Tämä on itselleni aivan huikea mahdollisuus, josta aion ehdottomasti ottaa kaiken irti. Tässä tulee jälleen esille yksi Proakatemian hienouksista. En usko, että missään muulla koulutuslinjalla on mahdollista päästä tekemään tällaisia juttuja. Siispä muillekin teille, jotka vielä saatte tästä yhteisöstä hetken nauttia. Ottakaa kaikki irti mitä saatte opiskelu ajastanne, ettei tarvi sitten jälkeenpäin miettiä, että olisinpa tehnyt enemmän silloin kun siihen oli mahdollisuus. Tuo Brasilian reissu ei ole vielä aivan täysin lukkoon lyöty, mutta aion kyllä tehdä kaikkeni, että se onnistuu. Se jää vielä nähtäväksi tulevaisuuteen.

 

Aleksi Orenius

Julkaistu 9.12.2017 https://pieceoftotal.blogspot.fi/2017/12/mita-kv-tiimi-oikein-tekee.html

 

Kommentit
Kommentoi