Tampere
22 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Miltä tuntuu päästä huippuohjaajan oppiin?Kirjoittanut: Iina Pirhonen - tiimistä Motive.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kolmen vuoden fysioterapeuttikoulutukseni aikana olen päässyt kohtaamaan erilaisia ohjaajia harjoitteluideni aikana. Toiset ovat antaneet minulle vähemmän, toiset hieman enemmän, yleisesti ottaen olen kokenut kuitenkin aina olleeni hieman tiellä ja viemässä heidän aikaansa oikeilta töiltä. Tämä on tietenkin vienyt jonkin verran hohtoa pois harjoittelulta, kun on parhaansa mukaan pyrkinyt olemaan hyödyksi, eikä ole halunnut tuottaa kenellekään ylimääräistä työtä.

 

Kuluneen kuukauden olen viettänyt harjoittelussa KeMed Sportilla OMT fysioterapeutti Jarno Keskisen opeissa ja olen saanut täysin uudenlaisen kokemuksen siitä, mitä harjoittelu ja yhteistyö ohjaavan fysioterapeutin kanssa voi parhaimmillaan olla. Kun kysyin Jarnolta harjoittelupaikkaa, olin varautunut kieltävään vastaukseen. Olin aivan varma, ettei yrittäjällä ole aikaa tai resursseja edistää minun koulutustani. Jarno kuitenkin yllätti minut täysin ja toivotti minut avosylin tervetulleeksi harjoitteluun, hän oli jopa valmis ottamaan minut kahdeksaksi viikoksi yritykseensä, vaikka kyseessä oli vain viiden viikon harjoittelu.

 

Kuukausi KeMed Sportilla on hujahtanut ohi hyvin nopeasti ja koen kehittyneeni niin ammatillisesti kuin myös ihmisenä. Jarnon asennoituminen ohjaamiseen on ollut ihailtavaa, hän on aina hiljaisten hetkien tullenjaksanut kehittää minulle erilaisia tehtäviä ja todella miettinyt miten voisin oppia muutenkin, kuin vain aiheeseen liittyviä kirjoja lukemalla. Jarno on haastanut minut miettimään oman osaamiseni tasoa ja auttanut sen saralla mitä kannattaa vaatia itseltään ja mikä on liiallista piiskaamista vielä tässä vaiheessa elämää.  Olen saanut tässä harjoittelussa paljon vapauksia ja vastuuta. Päässyt seuraamaan Jarnon työskentelyä, sekä saanut työskennellä omatoimisesti asiakkaiden kanssa. Jarno on alusta saakka pitänyt huolen, että menen jokaiseen asiakastilanteeseen valmistautuneena ja tilanteeseen orientoituneena. Siitä huolimatta, että minua on haastettu paljon, olen koko harjoittelun ajan kokenut, että uskalla sanoa, kun olen epävarma tai en osaa jotakin asiaa ja tiennyt että saan apua siinä vaiheessa, kun sitä todella tarvitsen.

 

Rehellisyys ja avoimuus ovat olleet vahvasti läsnä harjoittelujaksollani. Tällä viikolla annoin Jarnolle palautetta ohjaavana toimimisesta ja kaiken hyvän seassa oli myös kehittämiskohde. Toivoin Jarnolta, että hän olisi enemmän läsnä keskusteluissamme, eikä uppoutuisi lukemaan työsähköposteja esimerkiksi silloin kun käymme läpi harjoitteluun liittyviä asioita. Jarno otti palautteen hyvin vastaan ja rupesi heti saman päivän aikana panostamaan siihen, että puhelin pysyy poissa kädestä, kun jutellaan harjoitteluun liittyvistä asioista. Opiskelijana harvoin pääsen kokemaan tasavertaisuuden tunnetta monta kymmentä vuotta työelämässä olleiden fysioterapeuttien kanssa. Tämä palautteen anto ja vastaanotto oli kuitenkin hyvä esimerkki molemminpuolisesta arvostuksesta.

 

Olen erittäin kiitollinen Jarnolle siitä, miten paljon omaa aikaansa ja osaamistaan hän on antanut minulle. Joka päivä olen saanut oppia uutta, enkä kertaakaan ole kokenut olleeni tiellä tai hidastamassa tekemisen tahtia tai ainakaan Jarno ei ole antanut sen näkyä minulle. Jokaisessa harjoittelupäivässäni on ollut ripaus naurua, onnistumisia, virheitä ja pääpyörällään olemista sekä valtava määrä uusia kokemuksia ja oppimista. Tämä kulunut kuukausia on kehittänyt minua paljon enemmän kuin osasin ajatellakaan ja olen enemmän kuin tyytyväinen, että uskalsin pyytää Jarnolta harjoittelupaikkaa. Toivoisin että tulevaisuudessa fysioterapeuttikoulutuksiin saataisiin enemmän Jarnon kaltaisia käytännönläheisiä opettajia ja toivon, että osaan myös itse olla tulevaisuudessa yhtä innostava ja kannustava ohjaava, kun sen aika koittaa.

 

Harvoin mainostan ketään blogitekstieni yhteydessä, mutta haluan nostaa esille seuraavan pointin, jos Jarno panostaa näin paljon opiskelijan kouluttamiseen, voitte vain kuvitella kuinka paljon hän panostaa maksavaan asiakkaaseen!

 

Teksti julkaistu

https://www.linkedin.com/feed/

 

Kommentoi