Tampere
26 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee : Biancaneve – Urheiluvaatteita sydämmelläKirjoittanut: Jani Bieck - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Jani Bieck

Blogiessee

2.5.2018

 

Biancaneve – Urheiluvaatteita sydämmellä

 

Biancaneve on tamperelainen urheiluvaatteita valmistava yritys. Se on tullut tunnetuksi etenkin fitness-piireissä, joka on muutenkin ollut lajina hyvässä nosteessa viime vuosina. Biancaneve on siis lähtenyt oikeastaan juuri oikeaan aikaan tekemään omaa juttuaan ja sitä tulen avaamaan seuraavaksi hieman tarkemmin.

 

Arvot

 

Yrityksen on erittäin tärkeää omata arvot, jonka pohjalle kaikki tekeminen on hyvä rakentaa. Ilman arvoja yritys on vähän niin kuin laiva ilman merikarttaa, se olisi eksyksissä. Biancaneven arvoja ovat esimerkiksi laadukkuus ja kotimaisuus. Näistä asioista ei tingata, vaikka se tuleekin kalliimmaksi, kuin valmistaa tuotteet esimerkiksi Kiinassa. Näiden arvojen pohjalta yritys on myös onnistunut brändäämään itsensä laadukkaaksi urheiluvaatteita valmistavaksi kotimaiseksi yritykseksi. Vahvan brändin merkitys onkin valtava nykypäivän kilpaillussa vaatebisneksessä!

 

Asiakassegmentti

 

Biancaneve oli muutama vuosi sitten lähellä konkurssia, koska lähdettiin haukkaamaan liian isoa palaa kakkua. Tehtiin vähän kaikkea ja se oli koitua kohtaloksi. Tämän vastoinkäymisen ansiosta Biancaneve voi nykyään paremmin kuin koskaan ennen. Se yksinkertaisti asiakassegmenttiään, sekä tuotteistustaan ja keskittyy nykyisin pelkästään urheiluvaatteisiin. Ne on suunnattu naisille ja etenkin sellaisille, jotka arvostavat laatua, mukavuutta ja tyylikkyyttä. Tästä syystä monella Tampereen alueen kuntosaliharrastajalla näkeekin Biancaneven trikoot päällä.

 

Menestyksen ”salaisuus”

 

Nykyään verkkokaupan merkitys on valtava ja se on asia, jonka on oltava kunnossa, jos kauppaa haluaa saada aikaiseksi. Ihmiset arvostavat helppoutta ja ostamisen täytyykin olla niin vaivatonta, kuin vain mahdollista.

Lisäksi Biancanevellä painotetaan myös kykyä sanoa ei. On todella tärkeää osata yrittäjänä johtaa itseään ja tunnistaa missä menee oman jaksamisen rajat. Liika on liikaa ja burnoutin tullen voikin laittaa bisnekset pidemmäksi aikaa sivuun. Tästä syystä onkin tärkeää olla lähtemättä ihan jokaiseen juttuun mukaan ja muistettava keventää välillä kaasua. Oma jaksaminen on kuitenkin lopulta se kaikista tärkein tekijä! Silloin kun voimme hyvin, niin olemme varmasti myös parhaimmillamme, pidetään se siis kaikki mielessä.

 

Lähde:

Yrittäjä-lehti 30.1.2018

Biancaneve Oy

Kommentoi