Tampere
27 May, Monday
23° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: 8 salaisuutta menestykseenKirjoittanut: Jesse Pihkanen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Ajauduin katsomaan Ted Talkkeja ja päädyin Richard St. Johnin lyhyeen, mutta ytimekkääseen presentaatioon aiheesta ”8 secrets of success”.
Richard St. John väittää, että omaksumalla seuraavat kahdeksan tapaa tulet menestymään. Ensimmäinen on intohimo (passion). Tee asiat intohimosta, älä rahasta. Richard toteaakin, kun teet asian rakkaudesta, raha tulee perässä. Seuraavana listassa on työ (work). Harva asia tulee meille valmiina, aina on tehtävä töitä saavuttaakseen jotakin. Ilman työtä ei ole tulosta. On myös tärkeää olla hyvä asiassa, jota harjoittaa (good). Joten vanha sanonta, ”harjoitus tekee mestarin” pätee tässäkin asiassa. Aluksi ei tietenkään tarvitse olla paras, mutta tullakseen sellaiseksi on harjoiteltava. Alex Gardenia lainaten ”To be successful put your nose down in something and get damn good at it.” Intohimon, työn ja harjoittelun ohella on tärkeää keskittyä täysillä yhteen asiaan (focus). Voit osata kymmenen asiaa hyvin tai yhden täydellisesti.
Vaikka edellä mainitut asiat olisivatkin kunnossa, voi silti välillä tarvita pientä potkua (push), niin henkistä kuin fyysistäkin. Välillä joudut potkimaan itseäsi, mutta myös ulkopuolinen paine voi olla tarpeen. Tämä ohjaa kohti toivottua lopputulosta ja estää laiskistumisen. Yksi suurin estävä tekijä menestykseen on itseluottamuksen puute.
Richard kertoo lasten usein sanovan, että haluavat olla vanhempana miljonäärejä. Tähän Richard toteaa, ”Millionaires serve others something of value”, vapaasti suomennettuna siis miljonäärit tuottavat muille jotakin arvokasta (serve). Mutta mitä on työ, intohimo ja keskittyminen ilman ideaa (idea)? Idea on kaiken alku ja juuri, ilman ideaa on hankala olla hyvä jossakin. Richard kertoo viimeisen pointin olevan tahto (persist). Sisulla ja itsepintaisella asenteella pärjäät läpi kritiikin, paineen sekä epäonnistumisen.

Mielestäni Richard St. Johnin lyhyessä esityksessä on totuutta mukana. Toisaalta kyseiset kahdeksan pointtia ovat melko laajoja käsitteitä, vaikka nivoutuvatkin hyvin yhteen ja ovat jokseenkin itsestäänselviä. Tärkeimpänä asian pidän kuitenkin itseluottamusta, sekä tahtotilaa. Mielestäni kuka tahansa voi saavuttaa mitä tahansa, kunhan itseluottamus ja tahto ovat kunnossa. Kirjailija Suzy Kassem on lausunut seuraavasti: ”Doubt kills more dreams than failure ever will.” Uskon lauseen pitävän täysin paikkansa. Meistä jokainen on varmasti epäillyt itseään ja jättänyt montakin asiaa tekemättä sen takia, oli kyseessä sitten ihastusta tanssimaan pyytäminen ala-asteen discossa tai oman projektin läpivieminen Proakatemialla. Uskomalla itseesi ja löytämällä oikean tahtotilan käyvät muut kuusi pointtia itsestään ajan mittaan toteen, olet saavuttanut jotain ja näin ollen menestynyt asiassasi.

https://www.ted.com/talks/richard_st_john_s_8_secrets_of_success#t-185011

Aihetunnisteet:
Kommentoi