Tampere
23 May, Thursday
24° C

Proakatemian esseepankki

Blogi: Lisämyynnin tavatKirjoittanut: Mika Nurmi - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Asiakashankinta, tapaamisella käyminen ja kaupan klousaaminen voivat olla myyjälle uuvuttavia prosesseja ja hyvin helposti se hedelmällisin vaihe jää tekemättä, eli kumppanuuden rakentaminen ja lisämyynnin tekeminen. Myyntiorganisaatiot, joissa ollaan tulosorientoituneita ja keskitytään siihen, kuinka monta kontaktia, tapaamista ja kauppaa on tullut, mutta se tärkein taustalta unohtuu eli asiakas. Lisämyynti on kustannuksiltaan kaikista hedelmällisintä myyntiä, koska sen vaatimat resurssit uusasiakashankintaan nähden ovat minimaaliset.

Lisämyynnin tekeminen vaatii kestävän perustan eli kumppanuussuhteen luomista asiakkaan kanssa. Asiakkaalle tulee jäädä olo, että me tehdään tätä yhdessä. Tuotekatalogin tulee pysyä ajan tasalla asiakkaiden muuttuvien tarpeiden kanssa ja tämä tapahtuu vuorovaikuttamalla asiakkaiden kanssa. Asiantuntijabrändillä voi vaikuttaa siihen, miten asiakkaasi sinut ottaa vastaan. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Andrei Koivumäkeä kiinteistövälitysalalla. Asiakkaat tai kilpailijat ovat varmasti ajatelleet, että huhheijakkaa, kaverihan on paha suustaan, mutta se tuskin on asiakkaiden määrää vähentänyt. Ei se ole heitä kiinnostanut, koska kaverihan myy kämppiä kuin vimmattu. Sehän se loppupeleissä on se, millä on merkitystä ja Koivumäki osasi tuoda oman ammattitaitonsa esiin mainiosti.

Kyseessä on liiketoiminta ja varsinkin ostaja osapuoli ajattelee sillä kärjellä. Oman asiantuntijuuden esiin tuominen ja ostajan haastamine hyvällä maulla ja asiakkaan toimialan tunteminen tuovat esiin omaa asintuntijuutta ja korostavat omaa yritystä asiakkaan silmissä. Kun luodaan pitkäaikaisia kumppanuuksia ja osoitetaan oma asiantuntijuus, niin ei ole mitään tarvetta lähteä mukaan hintakilpailuun kilpailijoiden kanssa.

Blogi: https://seilorinurmi.wixsite.com/mysite

https://lehti.mma.fi/tyo-ura/lisamyynti-taito-ja-tahtolaji

Kommentoi