Tampere
18 May, Saturday
19° C

Proakatemian esseepankki

AsuntosijoittaminenKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Asuntosijoittaminen on yksi hyvä tapa ansaita passiivista tuloa. Tuottoa tulee kahdella tavalla niin vuokrana kuin myös arvon nousuna. Oletuksena on että asunnon arvo tulee nousemaan ajan kuluessa. Varsinkin jos asunto sijaitsee keskustan läheisyydessä. Kun saat asuntoosi pitkäaikaisen vuokralaisen, on lainaa helppo lyhentää vuokratuloilla. Ja näin joku toinen maksaa sinulle asuntoa. Asuntosijoittaminen on pitkän aikavälin sijoittamista. Oletusarvo on kumminkin, että pidät asuntoasi monta kymmentä vuotta tilanteesta riippuen. Jolloin ei ole niin väliä vaikka vuokrien hinnat tippuisivat jossain kohtaa alaspäin.

 

  1. Menot kuriin

Lähtökohta on yksinkertainen: oma talous on oltava plussalla. Tulojen täytyy olla suuremmat kuin menojen.

  1. Perehdy alaan

Opaskirjoja asuntosijoittamiseenTurusen ja Oravan Osta, vuokraa, vaurastu ja Marko Kaarton Sijoita asuntoihin. Lue edes toinen niistä.

Käy asuntonäytöillä. Vertaile hintoja. Seuraa aluetta ajan kanssa, ennen kuin teet päätöksiä. Perehdy alueen hinta tasoon ja mistä päin asunto kannattaisi ostaa. Onko joku alue nousussa ja toinen taas laskussa?

  1. Panosta ensimmäiseen

Jos ensimmäinen asunto on hyvä sijoitus, seuraava on huomattavasti helpompi hankkia. Siksi perehtymiseen kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa. Jos ensimmäisen kanssa menee pahasti mönkään, voi jäädä pelko päälle jolloin asuntosijoittamien loppuu siihen ensimmäiseen asuntoon. Tosin aina ei voi onnistua ja ensimmäisestä virheestä voi ottaa myös kunnolla opikseen ja olla tekemättä samoja asioita seuraavan kanssa.

  1. Osta yksiö

Yksiöillä on eniten kysyntää ja toisaalta vähän tarjontaa. Varsinkin keskusta alueilla on huutava pula yksiöistä.

  1. Keskity kuntoon ja sijaintiin

Asunnon ja yhtiön kunnolla on enemmän merkitystä kuin sen iällä. Osta mieluiten vaivaton asunto, jossa on remontit tehty.

Myös sijainnilla on valtava merkitys. Osta asunto kasvavan kaupungin pelipaikalta, eli niin sanotusti kirkontornin ja osuuspankin välistä. Älä ajattelekaan ostavasi pienen kaupungin lähiöstä kolmiota.

Onko minusta asuntosijoittajaksi?

Asuntosijoittaminen tuntuu mielestäni turvallisemmalta ja ehkä jopa konkreettisemmalta, kuin osakkeisiin sijoittaminen. Ehkä myös se, että pystyn hahmottamaan kokonaisuuden selkeämmin asuntosijoittamisessa. Asuntosijoittaminen on kumminkin pitkän tähtäimensijoittamista, jolloin talouden heilahtelut eivät vaikuta niin paljon, sillä vaikka huono kausi kestäisikin kauemmin on asunnoille aina jossain kohdasssa luvassa nousua. Varsinkin yksiöille on aina kysyntää.

Itse olen ajatellut ostaa ensimmäisen asuntoni keskustan läheisyydestä, mutten kumminkaan ydinkeskustasta. Joko suuri yksiö tai vähän pienempi kaksio. Siinä kun olisi asunut aikansa, olisi asunto helppo laittaa vuokralle. Silloin vuokralainen maksaisi asuntoni loppu velkaa pois. Ajattelin tämän vuoden aikana perehtyä asiaan enemän ja syvemmälle. Vielä asunnon ostaminen ei ole minulle ajankohtaista, ja pystynkin tämän ajan hyvin käyttämään perehtymiseen alaan. Tulen todeallakin tarvitsemaan aluksi apua ja olisikin hyvä löytää joku joka pystyy minua asiassa paremmin auttamaan.

 

 

 

https://www.aamulehti.fi/uutiset/olli-turunen-33-omistaa-yli-30-sijoitusasuntoa-ja-pystyy-elamaan-pelkilla-vuokratuloilla-jo-nelikymppisena-nyt-han-kertoo-miten-temppu-onnistui-200439518/

http://asuntosalkunrakentaja.fi/asuntosijoittaminen/asuntosijoittaminen-hyodyt/

https://riinamh.blogspot.fi/2017/11/asuntosijoittaminen.html

 

 

 

Kommentoi