Tampere
22 May, Wednesday
21° C

Proakatemian esseepankki

ArkiKirjoittanut: Jesse Järvensivu - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Onko arjessasi tarpeeksi aikaa asioille, josta saat virtaa jaksamiseen? Oletko tehnyt asialle jotain?

 

Aikaiset aamut. Olen aina kokenut olevani aamuihminen. Tykkään aikaisista herätyksistä ja siitä fiiliksestä mikä tulee, kun tietää muiden vielä nukkuvan. Toki aikaisten aamujen rinnalla kulkee myös riittävä lepo. Pyrin nukkumaan kahdeksan tuntia yössä, mutta aina se ei ole mahdollista. Monesti siitä syystä, että puhelin tai televisio pitää valveilla. Täysin turha asia, josta olen osittain jo onnistunut luopumaan. Tavoitteena olisi, että puhelinta tai televisiota ei tulisi katsottua noin kahta tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tähän toki on vielä matkaa, mutta suunta on oikea.

 

Riittävä ravinto ja nesteytys. Liian usein huomaan, että aterioiden välit venyvät liian pitkiksi ja nesteytys on päivän mittaan unohtunut lähes kokonaan. Omassa ravinnossani kaikki lähtee aamupalasta. En voisi kuvitellakaan lähteväni kotoa mihinkään ilman, että olen syönyt aamupalaa. Aamupalan ja lounaan väli saattaa helposti venyä liian pitkäksi. Pyrin aina pitämään jotain pientä välipalaa (esim. hedelmät, energiapatukka vast.) mukana. Näin ollen energian saanti pysyy tasaisena. Lounas on muutenkin monesti hieman kevyempi, koska päivää on vielä jäljellä eikä itseään viitsisi vetää piippuun. Päivällinen onkin jo hieman täyttävämpi. Kaikilla aterioilla pyrin myös syömään hedelmiä tai kasviksia. Päivän kruunaa vielä iltapala. Kiinnitettäessä huomiota ateriavälien tasaisuuteen ei nälkäkiukku pääse yllättämään.

 

Perhe, ystävät ja kaverit. Pyrin päivittäin olemaan tekemissä minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Koen, että edes lyhyt viestittely tai puhelinsoitto piristää kummasti. Ylipäätään oman ajan antaminen sellaisille tahoille, jolta saat samalla mitalla takaisin, on kohdallani osoittautunut toimivaksi.

 

Urheilu ja liikunta. Näitä ei voi korostaa liikaa. Itsellä tulee liian usein jätettyä tämä kohta liian vähälle huomiolle. Pieni pyörälenkki kiireisen arjen keskellä, tai juoksulenkki iidesjärven ympäri auttaa kummasti jaksamaan. Liikkumaan on aina yhtä haastavaa lähteä, mutta suorituksen jälkeen olo on todella hyvä. Varsinkin päivinä, jolloin tietokoneella tai puhelimella tulee vietettyä monta tuntia.

 

Asioiden organisointi. Jos aamulla herätessä päivä on valmiiksi jäsennelty ja avattu kalenteriin jää heti pois turha pohdinta siitä, että unohdinko nyt jotain ja fiilis siitä, että pitäisi olla monessa paikassa samaan aikaan. Pyrinkin aina merkitsemään asiat kalenteriin niin, että niihin on aikaa varautua. Tietysti arjessa tulee eteen asioita, joihin ei voi varautua, mutta niille voi ainakin yrittää jättää aikaa.

 

Tykkään arjessa aika yksinkertaisista asioista. Ei siis mitään rakettitiedettä.

 

Kommentoi