Tampere
30 May, Thursday
19° C

Proakatemian esseepankki

Ammattiharjoittamisen yleisin myyttiKirjoittanut: Kirill Sultanshin - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Ammattiharjoittamisen yleisin myytti

Itsenäinen ammatinharjoittaminen ei ole vapautta. Onnellisen yrittäjäelämän myytti. Keskustellessani joidenkin viimeisen kuuden kuukauden aikana tavanneiden yritysten perustajien kanssa huomasin, että suurin osa haluaa perustaa yrityksen saavuttaakseen vapauden ja tasapainon työn ja henkilökohtaisen elämän välillä. Ajatuksena on, ​​että jos sinusta tulee oman elämän haltija eli pomo, elämästä tulee paljon helpompaa. Se pitää paikkansa. Se on vähemmän stressaava. Tätä elämäntapaa monet yrittäjät korostavat painokkaasti lähettämällä valokuvia Instagramiin merkinnällä ”nykyinen toimistoni” – jtyypillisesti se on rantatoimisto Thaimaassa.

Yrittäjyys – oman kokemukseni mukaan – ei kuitenkaan ole lähellekkäin sellaista mitä hienot insta-kuvat voivat meille kertoa. Yrittäjyys on hyvin kaukana rannan rentoutumisesta. Ja omasta yrityksestäsi on lähes mahdotonta muuten vain lähteä lomalle sanomalla pomolle, että hän on täydellinen typerys. Tämä ei toimi. Koska itsenäinen ammatinharjoittaminen on useimissa tapauksissa haastavin työtehtävä, sillä yrittäjyyteen liittyy vastuun kantaminen.

Jos teet vuosikausia raskasta epämiellyttävää päivittäistä työtä, sinulla on mahdollisuus saavuttaa ”vapaus” ja ”onnellisuus” kuten hienoissa kuvissa. Sitten voit istua rannalla kannettavan tietokoneen kanssa ja nauttia huoletonta elämää tuhlaen tienatut rahat eläkeiällä. Mutta se vie paljon aikaa.

Mutta jos haluat saavuttaa tasapainon työ- ja henkilökohtaisen elämän välillä, täydellisen vapauden ja loman milloin tahansa, minulla on huonoja uutisia sinulle.Tätä ei tapahdu nopeasti.

Alkuvaiheessa itsenäisesti kehittyvä startup elää melko huonosti. Sinun on oltava valmis tähän. Vaikeuksia syntyy, koska se tarkoittaa, että elämäntavan suunnittelusta tulee melko vaikeaa, elämänlaatu nousee ja laskee tuloistasi riippuen. Tämä on väistämätöntä. Sinun on pakko alkaa miettiä rahaaspektia ja kuinka päätöksia, jotka tuottavat sinulle lisäarvoa.

Jos käynnistyy jo valmiiksi rahoitettu startuppi, tilanne on hiukan erilainen. Et yritä kerätä tarpeeksi rahaa palkkaasi, koska tiedät mistä he tulevat. Keskityt antamaan yrityksellesi riittävää kiihtyvyyttö, ja tämä on aivan erilainen juttu. Jos käynnistät startupin kutsumalla sijoittajia, et enää ole pomo itsestäsi. Tulet näkemään tämän nopeasti, kun alkaa olla eri mieltä rahan jakamisesta.

Tiedän, että tämä näyttää melko masenvalta. Jos haluat tuntea olosi hyväksi, mene suoraan eteenpäin ja ohita materiaali viestin loppuun asti. Mutta lupaan, että kaikki ei ole niin synkkä.

Puhutaan hiukan ajasta. Kuulen usein yrittäjyydestä haaveilevilta, että tällä tavoin he haluavat hallita aikansa ja hallita sitä paljon viisaammin. Ja vielä kerran, pyydän anteeksi, mutta näin ei ole, kun aloitat yrityksesi.

Suurimmalle osalle yritystä perustavista ihmisistä tärkein omistama resurssi on aika. Tämä on riskialtista omaisuutta, koska sitä ei ole koskaan olemassa niin kauan kuin tarvitaan, ja se voi kadota huomenna. Mutta se on kaikki mitä sinulla on. Yrityksesi ensimmäisten vuosien aikana vietät useita tunteja yrityksen mainostamiseen.

Kun lopetat ajan tuhlauksen ja yrität katkaista yhteyden, tiedät tarkalleen, että kaikki pysähtyy ja bisnes ei enää kehity samassa vauhdissa. Muista keskeneräisistä tehtävistä, asiakkaista, joille et ole soittanut, tuotteista, joita ei ole viimeistelty. Riippumatta siitä, kuinka yrität “sammuttaa” pään, tämä ei onnistu kovin helposti. Koska tämä on ainoa voimavara, jonka voit antaa riippumatta siitä, kuinka paljon rahaa se tuo, olet jatkuvasti huolissasi siitä, ettet anna tarpeeksi.

Etkö vieläkään anna periksi? Hienoa! On vielä yksi asia. Se on “oman elämän pomo”. Jos luulet, että sinä olet paras ja viisain pomo itsellesi, haastaisin miettimään sen uudestaan. Jokainen, joka työskenteli jossain työpaikassa on jossain elämän vaiheessa törmännyt huonoon pomoon. On olemassa kahdenlaista huonon pomotyyppiä:
1. Tyhmä pomo. Tiedät tämän tyypin. He seisovat vihkon kanssa hissin vieressä ja kirjaavat ajan, kun saavut toimistolle. He tuovat joukon papereita pöydällesi tarkalleen kello 17.00 perjantaina. He eivät nosta palkkaasi eivätkä kannusta sinua, eivätkä he myöskään koskaan muista syntymäpäiväsi.

2. Pomo, joka ei aiheuta ongelmia. He eivät soita sinulle, he antavat sinun myöhästyä, he eivät koskaan anna sinulle mahdollisuuden kehittyä. Suurimman osan ajasta sinusta tuntuu, että he eivät näytä välittävän paljon siitä, tulitko töihin ollenkaan. Ja tämä vastaavasti saa sinut ajattelemaan, että työsi ei ole järkevää.

Ole tarkkana, jotta sinusta ei tulisi kumpikaan  näistä kahdesta pomo-tyypistä. Voit joko antaa itsellesi liian paljon löysyyttä eikä koskaan hallita itseäsi, tai jatkaa ja ajaa itsesi henkiseen hajoamiseen. Jos aloitat liikeyrityksen ja ymmärrät täysin, että se on vaikeaa, että se vie vuosia aikaa ja sinulla on monia vaikeita yötä, että tämä on vaikein tehtävä mitä koskaan teet, niin kaikki on hyvin sinun kanssasi. Voit käydä läpi vaikeat alueet ja arvioida hyötyjä.

Ja ehkä – vain ehkä – jos menet tarpeeksi pitkälle ja työskentelet tarpeeksi kovasti, voit kävellä rannalle kannettavan tietokoneen ja cocktailin avulla johtaen yritystäsi haluamallasi tavalla.

Mutta jos menet sinne ja odotat saavasi unelmasi kuvastaman elämäntavan heti ja elät vapaasti, odottaa sinua nopea ja töykeä herääminen.

Kommentoi