Tampere
18 May, Saturday
10° C

Proakatemian esseepankki

Alle viikko tapahtumaanKirjoittanut: Ville Parkkila - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Luin kirjan ”Isännyyden ihanuus”, joka on Helena Vallon kirjoittama opas tapahtuman oikeanlaiseen isännöintiin ja sen merkitykseen. Hän kertoo kirjassaan useampia kokemuksia käymistään tapahtumista, sekä antaa konkreettisia ohjeita, kuinka toimia tapahtuman isäntänä. Kirjassa Vallo myös painottaa paljon tapahtumia markkinoinnin välineenä yrityksille, mutta ohjeet olivat hyvin käännettävissä myös suoranaiseen tapahtumaliiketoimintaankin. Me olemme SB seminaarin tuottajaporukassa puhuneetkin tästä markkinoinnin välineenä meille itsellemme.

Sain kirjavinkin Oulun Terwa-akatemian Nikolta, joka on ollut auttamassa meidän seminaarin suunnittelussa sopivan ulkopuolisena näkemyksenä ja neuvon antajana. Niko onneksi saapuu myös seminaariin arvioimaan, kuinka me siinä onnistuimme loppujen lopuksi hänen mielestään.

Tarinat puhuvat puolestaan

Tarinat kiinnostavat ja vakuuttavat ihmisiä. Jokainen tapahtuma rakentaa asiakkaalleen omanlaisen tarinan. Pitää muistaa, että tarinaan vaikuttavat tekijät ovat jokaisella osallistujalle jokseenkin yksilölliset ja muodostuvat nopeasti. Hyvät tarinat ovat paras jälkimarkkinoinnin keino ja tähän olemme halunneet panostaa myös meidän seminaarin suunnittelussa. Huonot tarinat sen sijaan ovat vielä voimakkaampia, ja pääsevät vaikuttamaan monesti ikävällä tavalla yrityksen tai tapahtuman jatkoon.

Nordic Business Forum on vakuuttanut meidät tarinoidensa voimalla. Lukuisat tarinat siitä, miten heillä palvellaan asiakasta ja välitetään yksilöstä loppuun saakka, nostavat ihokarvat pystyyn ja halu päästä tuohon joukkoon kasvaa vain entisestään. Tapahtuman aisteihin vaikuttavat seikat rakentavat tarinaa automaattisesti. Kuinka ruoka tuoksuu tilassa? Miltä valot näyttävät? Näyttääkö tila huolella rakennetulta vai kiire ratkaisulta? Miltä tuntuu kantaa kävellä punaisella matolla? Onko syömäsi patonki tuoretta vai aikaisin aamulla esille laitettua?

Olemmekin muuttaneet tulevaan tapahtumaan tilaratkaisua entisestä ja syinä tähän ovat olleet vahvasti palvelun ja verkostoitumisen parantamisen mahdollisuudet. Haluamme mahdollistaa jokaiselle kävijälle mahdollisuuden luoda omanlainen SB Seminar kokemus.

Näistä ihmiset puhuvat toisilleen ja näitä me lähdemme rakentamaan Sport & Business Seminaarin taustalle.

Isäntänä oleminen ja sen perusteet

Isännöinti on kirjankin mukaan yksi tärkeimmistä seikoista tapahtuman onnistumiselle. Isännöinnillä kirjassa tarkoitettiin niin illallisen tarjoamista, tapahtuman järjestämistä kuin tapahtuman henkilökunnassa työskentelyä. Tältä osin kirjavinkki ei olisi voinut ajoittua paremmin, kun samana päivänä olimme sopineet, että hoidan tapahtumamme 25 staff tiimiläisen organisoinnin ja perehdytyksen. Tapahtumamme arvot pohjautuvat palveluun ja ihmisten kohtaamiseen. Visiona on saada samanhenkisiä tapaamaan toisiaan ja inspiroitumaan puhujien tarinoista. Missiona on tuoda urheilumaailmasta oppeja bisneselämään rennossa hengessä. Näiden pohjalta johtaminen tapahtuman taustalta on osaltaan yksinkertaista. Tärkeintä on, että jokaisen kävijän kokemus täyttyy hyvistä asioista ja mahdolliset virheet käännetään voitoksi vastahyökkäysten tavoin.

Tapahtumassa työskenteleville on tärkeää kertoa kaikki asiat mahdollisimman selkeästi ja avata mahdollisia piilossa olevia seikkoja, joiden kautta kävijän voi yllättää uudella tavalla. Otinkin aisaparikseni tähän tehtävään tiimimme ulkopuolelta Promisian Minnan. Minnan kanssa jaamme paljon samoja ajatuksia palvelun tärkeydestä ja sen toteuttamisen tyyleistä. On myös tärkeää, että staffporukkaamme ohjaa yksi henkilö selkeästi ja virkein ajatuksin.

Minna lukee samaisen kirjan vielä ennen tapahtumaa ja saamme sieltä vielä useita vinkkejä, mitä ei välttämättä muistaisi ottaa huomioon ennen tapahtuman alkua. Tässä kohtaa taas kiitän akatemian mallia siitä, että kirjan ja aiheen saa valita vapaasti oman tilanteensa mukaan. Yksi tarina tässäkin akatemiasta eteenpäin kerrottavaksi.

Loppupohdinnat fiiliksistä

Fiilikset alle viikko ennen tapahtumaa alkavat olla jännittyneet ja unet hieman pätkittäisiä. Tuntuu siltä, että ollaan menossa kohti isoa ja jokseenkin tuntematontakin. Tunne kertoo sen, että oppeja on tulossa varmasti paljon. Intohimo työhön tuo välillä kovaakin stressiä, kun haluaa jokaisen pienenkin seikan olevan loppuun asti hiottua ja menevän täysin oikein maaliin. Urheiluruudun kysymykseen: ”Miltä nyt tuntuu?” vastatakseni, jännittää ja on erittäin odottavat fiilikset. Luotto tiimiin ja tekemiseemme on kova! Palaan asiaan tapahtuman jälkeisessä esseessä.

Kommentoi