Tampere
27 May, Monday
14° C

Proakatemian esseepankki

AlexKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Paljon opiskellut, maailma nähnyt ja kovan asenteen omaava Alexander Stubb on mies, joka ei pienistä hätäänny. Kirjassa hän piti Suomea ja isänmaallisuutta tärkeänä asiana ja haluaa ajaa kotimaan etuja jokaisessa poliittisessa työssä mitä kulloinkin suorittaa. Poliittinen työ on ollut raastavaa, mutta hyvin antoisaa. Politiikassa vastataan toimistaan työnantajalleen, valtiolle eli kansalle. Stubb ei ole koko kansan rakastama mies, mutta kovan luokan politikko, jolla on hyvät suhteet monien maiden päällystön kanssa. Monessa eri poliittisessa työssä ollut Stubb on saanut uransa aikana kokea paljon kolhuja, mutta on myös saanut paljon aikaiseksi. Ura on hänellä ollut monisäikeinen ja ollut mukana ulkopolitiikassa, suorittanut pääministerin tehtävää ja monia muita tehtäviä urallaan liittyen poliittisen uraan.

 

Alex on urallaan tehnyt lukemattomia poliittisia päätöksiä, joista on paljon noussut eripuraa kansamme keskuudessa. Kansan mielestäni rakastettu ja vihattu mies on painanut omaa tavoitettaan eteenpäin, kuin höyryjuna. Politiikassa ei ole yhtä oikeaa ratkaisua eikä koskaan voi miellyttää kaikkia. Suomen kansa ei ole koskaan tyytyväinen asioihin ja aina purnaajia löytyy. Näin on tietenkin, joka maassa ja poliittiset aatteet ovatkin mielestäni liian jyrkkiä ja toisiaan poissulkevia. Suomessa meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa, kuka istuu vaikuttamassa politiikassamme.

 

PERHEEN ISÄ

 

Lasten kasvattaminen ei ole helpointa puuhaa silloin, kun on mukana politiikassa. Työmatkat, pitkät päivät ja suuri vastuu kansan asioista painaa varmasti takaraivossa. Avoimuus ja suunnitelmallisuus ovat olleet heidän perheessään suuressa roolissa urakehityksen ja perheen yhteensovittamisessa. Huomioon otettavia asioita on paljon. Lapsien hoitaminen/koulutus, vaimon työ ja tietenkin vanhempien läsnäolo ovat suuressa roolissa asioiden muuttuessa. Stubb:ille perhe on aina ollut tärkeä ja hän arvostaa suuresti läsnäoloa. Läsnäolo on muutenkin hänelle tärkeää eli se mitä teet tee täysillä ja anna kaikkesi. Tämä mentaliteetti kyllä näkyy kaikessa mitä hän tekee ja on tehnyt. Asioiden yhteensovittaminen on onnistunut heiltä sujuvasti, koska perheessä ovat kaikki asiat pääsääntöisesti kunnossa. Tämä tietenkin vaatii myös oman henkilökohtaisen kunnon ylläpitämisen. Urheilu on ollut hänen suuri intohimonsa, joka on antanut hänelle voimaa jaksamaan jokapäiväisistä askareista. Hän on ollut mukana myös triathlonissa täydellä matkalla ja tämä kertoo, että kovapäinen kaveri. Urheilemisesta hän saa valtavasti virtaa, joka auttaa käsittelemään ja jäsentelemään asioita.

 

POLIITTINEN URA

 

Poliittinen ura on mielenkiintoinen työ, koska sillä on aina takana kansa ja nykyään voidaan sanoa, että koko maailma näkee ja kuulee mitä poliitikot tekevät. Ura ei ole helppo eikä kovapalkkainen verrattuna siihen, että antaa itsensä median ja sitä kautta kansan riepoteltavaksi. Päätökset ovat hyvin haastavia ja ne vievät paljon aikaa saada asiat läpi. Suomessa on 13 vaalipiiriä, 200 kansanedustajaa ja tällä hetkellä Sipilän hallituksessa istuu 17 ministeriä. Politiikassa kansanedustajilla on kyllä lomaa, mutta jos olet jossain vastuullisessa tehtävässä asiat on hoidettava vaikka loma olisi päällä. Esim. ulkoministerin tehtävää hoidettaessa Suomen kansalaisille tapahtuu jotain, tulee ulkoministerin hoitaa asioita tehtävässään vaikkakin olisi juuri rannalla makoilemassa. Poliittinen ura vaatii paljon päätä, koska media on kimpussa koko ajan ja yrittää saada haastatteluja ja vaatia päätä vadille päätöksistä. Aina on vieritettävä syy jonkun niskaan, vaikka mielestäni kaikkien pitäisi puhaltaa yhteen hiileen ja ajaa kansan etua. Suomessa on monta eri puoluetta, jotka ajavat omien arvojensa puolesta asioita. Näin ollen jokainen ajaa omaa asiaansa ja on nähtävissä, että poliittinen taistelu ns. herruudesta on koko ajan käynnissä. Olisikin mahtavaa nähdä mitä tapahtuisi, jos puoleen sisällä olevat ihmiset pystyisivät sopusoinnussa tekemään päätöksiä koko kansan eduksi yhteisymmärryksessä ja sovussa.

Kommentoi