Tampere
23 May, Thursday
20° C

Proakatemian esseepankki

Aika on arvokkainta elämässäKirjoittanut: Tuomas Aro-Heinilä - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Oletko koskaan kuullut sanontaa “aika on rahaa”? Sitä kuulee monessa paikkaa (linkki). Mentorini Dan Lok sanoo videollaan (2018) rahan olevan aina enemmän kuin aika. Hänen mukaansa rahaa voi saada aina lisää, aikaa ei. Millä tavoin tämän toteaminen vaikuttaa omaan toimintaan. Minä kerron omakohtaisen esimerkin.

Monet meistä etsivät tapoja säästää rahaa. Minä etsin tapoja säästää aikaa. Useimmiten se vaatii rahaa, jotta voi säästää aikaa. En säästä rahaa säästäessäni aikaa, minä kulutan sitä. Mitä enemmän säästän aikaani, sitä enemmän käytän rahaani. Miten en sitten menetä kaikkia rahojani? Käytän säästetyn ajan asioihin, jotka tuottavat rahaa. Mietin koko ajan miten voin toimia niin, että toimintani tuottaa enemmän. Tai en aivan. Mietin koko ajan miten voin auttaa muita enemmän ja paremmin ja miten voin auttaa yhä useampia ihmisiä. Sen kautta sivutuotteena tulee suurempi tuotto.

Haluan säästää aikaa asioista, jotka eivät ole mieluisia minulle – paino sanalla minulle. Haluan säästää aikaa ruoanlaitolta, siivoukselta, pyykkäämiseltä, kulkemiselta paikasta toiseen, muutaman mainitakseni. Säästäessäni aikaa näiltä, voi samalla tukea muiden unelmia. Säästään aikaa ruoanlaitolta, mutta minun tulee silti syödä. Ostan ruokani valmiina joko yksityiseltä kokilta tai valmiita ateriakokonaisuuksia tuottavalta yritykseltä. Sama pätee siivoukseen ja pyykkäämiseen. Tällä hetkellä teen kaikkia yllä mainittuja asioita, iloiten, ilman että ne rasittaisivat minua. Tiedän, että saan kohta antaa ne eteenpäin jollekin onnekkaalle, joka haluaa rakentaa elämänsä niiden ympärille.

Mietin aluksi tavoitteeni. Kuinka paljon haluan tienata tai kuinka monelle ja kuinka paljon haluan tuottaa arvoa. Olen tällä hetkellä asettanut elämälleni tavoitteen ylittää miljardin nettovarallisuus. Tai olen asettanut tavoitteen vaikuttaa miljardin ihmisen elämään suoraan tai epäsuorasti kuten mentoroimieni ihmisten kautta. Ansiotasoni ja tulevien yritysteni kasvun tulee olla hyvin korkea saavuttaakseni tämän. Minkä mukaan sitten arvotan aikaani?

Tällä hetkellä ensimmäinen osatavoitteeni on saavuttaa kymmenen tuhannen euron kuukausitulot. Se tarkoittaa 20 työpäivällä 500 € päivässä tai n. 60 € tunnilta. Todellisuudessa kerron tämän vielä kolmella, jolloin lopputulos on 180 € tunnilta. En ole jokaisena tuntina tehokas. Lukuni on siis 180 € tunnilta tällä hetkellä. Kaikki asiat, joita teen yrityksessäni, jotka voin ulkoistaa alle 180 € tuntihintaan ovat siis järkeviä sijoituksia. Ajan myötä luku kasvaa ja yhä enemmän voin ulkoistaa asioita. Tässä kohtaa aletaan puhua tiimin rakentamisesta.

Aika on arvokkaampaa kuin raha. Monet meistä miettivät, että heidän aikansa on heidän tämän hetkisen tuntihinnan arvoinen. Sanotaan, että saan palkkaa 3000 € kuussa, jolloin tuntihintani on n. 19 €. Arvottaisin aikaani sen mukaan. Kirjanpitäjä, joka maksaa 50 € tunnilta vaikuttaa minulle suurelta sijoitukselta. Todellisuus kuitenkin on, että se on hyvin pieni ja järkevä sijoitus.

Lopetan omiin sanoihini: raha on suhteellista, aika on muuttumatonta.

LÄHTEET
Lok D.. 2018. Time Is Money – Bullshit. Katsottu 10.3.2019.
https://www.youtube.com/watch?v=Tydowf8pl0I

Kommentoi