Tampere
22 May, Wednesday
15° C

Proakatemian esseepankki

AamujaKirjoittanut: Joni Sydänlammi - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life.
Robin Sharma
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

5 AM CLUB – Ota aamut haltuusi, kohenna elämääsi

Robin Sharma

 

Kaikki alkaa aamusta

 

Oi voi! Aamulla koulu alkaa klo 8 ja nyt illalla jo vituttaa aikainen herätys. Miksi? Selkeästi, aamulla tiedät olevasi väsynyt, kun herätyskello keskeyttää kauneusunesi. Saatat vielä torkuttaa muutaman kerran lisätäksesi vaikeutta päivän käynnistymiseen.

Tai

Voit Robin Sharman 5 AM CLUB – Ota aamut haltuusi, kohenna elämääsi -teoksessa esitetyn 20/20/20 aamurutiinin avulla rokata koko loppu maanpäällisen aikasi. Kirjaa lukiessa, kröhöm… kuunnellessa, meni useampi tunti, kunnes paljastettiin, mitä jo kirjan alusta alkaen hehkutettu aamurutiini pitää sisällään. Minä jaan sen teille huomattavasti nopeammin.

Ensimmäinen 20

Herätyskello soi 05.00. Olet nukkunut urheiluvaatteissa tai olet ne asettanut illalla niin, että olet alta aikayksikön niiden sisällä. Aamun ensimmäinen 20 minuuttinen on liikuntaa. Jotain mikä hengästyttää, kuten hyppynarulla hyppinen, sprintit tai kuntopiirit. Aamuliikunta herättää sinut ja hyvä kunto on edellytys jaksamiselle, suurin piirtein kaikessa. Esimerkiksi Nelson Mandela juoksi paikoillaan ja teki punnerruksia ja lihaskuntoliikkeitä sellissään Robben Islandilla joka aamu herättyään.

Toinen 20

05.20-05.40 on aika reflektoinnille ja suunnittelulle, sielujumppaa ja tehokkuutta. Voit siis meditoida, rukoilla tai kirjoittaa kiitollisuuspäiväkirjaa. Haaveilla ja suunnitella päiväsi. Vahva, kiitollinen ja valmistautunut -mieli on tehokkain ase, mitä yksilöllä voi olla.

Kolmas 20

05.40-06.00 on oppimisen aikaa. Kehitä itseäsi lukemalla, kuuntelemalla podcasteja tai kertaamalla aikaisemmin oppimaa. Aivot ovat tässä vaiheessa päivää vastaanottavaisimmillaan ja luultavimmin häiriötekijät minimaalisimmillaan.

 

Kirja vakuuttaa, että tämä tehokas aamurutiini on avain menestyksekkääseen elämään. Onnellisuuden, taloudellisuuden ja elämän laadun kannalta kaikkineensa. Lukijahan tiedostaa tietysti, että pelkkä aamulla vietetty tehokas tunti ei tee itsessään mitään, jos sen jälkeen ei toimi. Tehokas aamurutiini on vain antamassa parhaan mahdollisen pohjan parhaalle mahdolliselle elämälle.

Olkaa tehokkaita aamuisin, mutta tehkää niistä vaikka oman näköisiänne. Suosittelen kuitenkin sisällyttämään luettelemiani kolmea osa-aluetta, liikunta, reflektointi ja oppiminen. Muista, että aikaisin herääminen ei myöskään tarkoita lyhyempiä yöunia.

Kommentoi