Tampere
29 May, Wednesday
27° C

Proakatemian esseepankki

Mitkä on avaintekijät ollu exittiin?Kirjoittanut: Atso Jaakkola - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
EXIT
EXIT Vol. 2
Anssi Kiviranta
Matias Mäenpää
Petteri Poukka
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Mitkä on avaintekijät ollu exittiin?

 

Miksi menestyneitten ihmisten tapoja ihaillaan ja matkitaan?

 

Oletko sinäkin lukenet, jonkun elämän kerran. Ottanut sieltä vaikutteita omaan tekemiseen?

Steve Jobs:sin yksinkertaisuutta moni on ottanut mallia.

Siinä kaiketi alun perin pohjin on syynä saada taitoja mitkä on vienyt menestykseen tai johonkin huikeisiin tuloksiin.

Ei hätää, jos et jaksa kuunnella jokaista elämän kertaa. Tähän on tiivistetty Exit kirjojen tarinoitten oppeja ja taitoja mitkä on johtanut menestykseen suomessa.

 

 

Menestyneet ihmiset tekevät omalla tyylillään, mutta paljon samoja asioita.

 

 

Niin kuin tiedämme monissa tarinoissa nousee samoja teemoja paljon. Mitkä ovat liikunta, ja siitä saatava virta. Kova työmoraali, jolla tehdään pitkiä päiviä ja päästää läpi harmaan kiven. Syöminen / lepo. Niillä taataan jaksaminen. Mutta yksi mikä nousee, on oma tyyli ja jokin erilainen tapa mikä vie eteenpäin.

 

 

Mitä eri tyylejä on noussut kirjasta.

 

Miia Riekkillä nousi muutamia asioita. Hän halusi lapsilleen hyviä ja yksinkertaisia vaatteita perussävyissä. Siitä tuli idea Guugguu lasten vaate brändiin. Toinen millä hän jaksoi, oli sisko ja he toimivat hyvänä työparina kun on selkeät roolit saa hyviä tuloksia.

 

Hannu kytölä, On yksi nettiauton perustajista. Hannun super voima koostui laajoista verkostoista ja sitä myötä kovasta tehokkuudesta. Hannulla oli Intiaan hyvät suhteet ja sinne hän perusti koodari firman. Näin Intialaiset työstivät nettiauton runkoa kasaan. Se on varmasti ollut yksi merkittävä tekijä. Myös tässä tarinassa on myös useampi yrittäjä firma.

 

Anssi kivirannalla on hyvä esimerkki digitalisaation harjalla. Hän näki vapaan domainin telkku.com. Hän teki kahden muun opiskelukaverit Riku Erkkilä ja Perttu Mäkipetäjä. He olivat erittäin sitkeitä tekemään opiskelujen ohella töitä ja elivät pienillä tuloilla.

 

Eeva Kovanen. Oletko nähnyt taksi autoa missä on Kovanen teksti? Se on suomalainen perheyritys. Siinä erottautui se että tehdään yksinkertainen on kaunista. eli ei heitetä niitä autoja täyteen tarroja ja tarjotaan laadukasta ja siistiä asiakaspalvelua. 90 luvulla taksi kuskit olivat nahkatakissa ja vähän räsyisissä vaatteissa. Niin voimme kiittää Kovasia siitä kuinka se on uudistanut alaa.

 

 

Joni Meltoranta. Netrauta hän toi rautakaupan nettiin. Hänellä oli visio ja korkeakoulun lopputyössä siitä, että miten rautakaupan voisi viedä nettiin ja miten se toimisi. Silloin se ei mennyt läpi opinnäytetöynä joten hän ei saanut papereita ulos. Silloin opettaja nauroi mutta lopussa kun hän teki exitin niin saipa opettajakin olla ihmeissään. Siinä näkee hyvin kuinka hullu idea alussa voi mullistaa alaa todella paljon.

 

 

Mitä opimme?

 

Kaikilla meillä on omat supervoimat. Joten uskalletaan käyttää niitä. Jotkut ovat laskennallisia. Toiset todella idearikkaita. Jotkut ovat todella sosiaalisia ja toiset aistivat mailman tilannetta. Joten uskalletaan olla ja näyttää se toiminnassamme. Joskus sille voidaan nauraa tai sitä ei ymmärretä mutta jos oikein uskaltaa siitä voi tulla jotain erittäin siistiä.

 

Menestyminen harvoin tulee yksin

 

Harvoin yksin kukaan on pärjännyt yksin. Monissa tarinoissa se tuli ilmi että on useampi yrittäjä. ja jossain tarinoissa oli myös huonoja puolia. Kun elämä käy ja kasvetaan. Voidaan kasvaa erilleen.  Silloin vain pitää selvittää asia ja mennä eteenpäin.

Kun sinulla on ominaisuus niin monesti tarvitsemme sen tuoksi täydentäviä elementtejä. On siis etsiä vierelleen oikeita ihmisiä, jotka saawat sinut loistamaan.

 

 

Lähde:           Exit. 11.12.2019 . Anssi kiviranta, Matias Mäenpää. .

Exit 21.12.2020.  Anssi kiviranta, Matias Mäenpää, petteri poukka

 

 

Kommentoi