Tampere
17 May, Friday
17° C

Proakatemian esseepankki

Trump



Kirjoittanut: Toni Ryöppy - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Tulta ja tuhoa, Donald Trump valkoisessa talossa
Michael Wolff
Esseen arvioitu lukuaika on 6 minuuttia.

Trump

Esseen tekijät: Toni Ryöppy

Johdanto

1.Politiikka ja Some

2.Poliitikot

3.Donald Trump

4. Kuuluisia lausahduksia Donald Trumpin suusta

Lähteet

Lokakuu 2020

Proakatemia

Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen koulutus

Johdanto

Eikö Yhdysvallat ole mahdollisuuksien maa, jota kutsutaan myös nimellä “The Land of opportunitie’s”?

Tässä esseessä käsittelemme asioita Yhdysvaltain politiikasta. Miten valtaa pitävät henkilöt tulevat valituksi asemaansa? Miten he johtavat siellä ollessaan? Miten kansalaisille annetaan käsitys ja mielikuva jostakin paremmasta tai miten heidät saadaan kannattamaan tiettyä presidentin virkaan hakevaa ehdokasta?

Miten politiikkaan vaikutetaan eri kanavien avulla ja miten eri kanavat vaikuttavat politiikkaan?

Politiikka ja Some

Sosiaalisella medialla on valtavasti merkitystä ja valtaa nyky-yhteiskunnassa. Sosiaalisen median avulla pystytään vaikuttamaan laajalti eri kampanjoiden kautta poliittiseen ajattelutapaan eri kohderyhmiin ja massoihin. Sosiaalinen media onkin nykypäivänä yksi merkittävimpiä, ellei merkittävin työkalu poliittisissa kampanjoissa. Sosiaalisen median merkitys on vain kasvavaan päin nykypäivänä, teknologian kehityksen myötä.

Poliittinen valta sosiaalisessa mediassa:

Qanon niminen ryhmä, joka tukee salaliittoteorioihin pohjautuvaa ajattelutapaa ja heidän, toimintaa on kielletty monilla sivustoilla. Mikä puolestaan tukee sitä teoriaa, että kun puheenaiheena on poliittiset ja valtaapitävät henkilöt, niin näillä vaikutusvaltaisilla henkilöillä on valta vaimentaa kyseiset ryhmät, sivuttaen sen seikan, että onko puheet todella paikkansapitäviä vai eivät. Kukapa ei haluaisi käyttää sitä valtaa omaksi edukseen, jotain sen laista vastaan mikä saattaisi horjuttaa kyseistä asemaa.

Reddit kielsi syyskuussa 2018 QAnonia käsittelevien ryhmien perustamisen sivulle. Sivusto ilmoitti syyksi kieltävänsä täten väkivaltaan yllyttävän, henkilöiden yksityistietoja sisältävän tai häiriköintitarkoituksessa lähetetyn materiaalin, joista ainakin ensimmäisen piiriin kuuluvaa materiaalia QAnonia käsittelevissä ryhmissä oli heidän mukaansa ollut.

Toukokuussa 2019 Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI luokitteli QAnon-salaliittoteorian kannattajakunnan mahdolliseksi kotimaisen terrorismin lähteeksi. Tämä toki kuulostaa FBI:n puolelta aivan ääripään syytökseltä.

Facebook ilmoitti syyskuussa 2020 kieltävänsä QAnoniin liittyvät ryhmät ja sivut Facebookissa, sekä tilit Instagramissa.

Foliohatut päähän. Kaikki nämä kiellot tukevat selvästi sitä teoriaa, että valtaa pitävillä rikkailla ihmisillä on poliittista valtaa sulkea tämän tyyppiset ryhmät sosiaalisessa mediassa, levittämästä heidän mielipiteitään ja salaliittoteorioitaan. Tämä puolestaan vahvistaa sitä epäilystä, että QAnonin tapaisien ryhmien salaliittoteorioissa voi olla jotakin todellista. Vaikka suurimmaksi osaksi salaliittoteoriat pohjautuvatkin yleisimmin kaikkiin muihin kuin faktoihin ja monet niistä ovat todella järjettömiä.

“Valeuutiset leviävät Twitterissä 6 kertaa nopeammin kuin oikeat.” -newscientist.com

Poliitikot

Tyhmyydellä ja järjellä on selvä raja.

Voiko presidentti olla elokuvanäyttelijä tai muuten julkisuudesta entuudestaan tuttu henkilö? Tuoko tämäntyyppiset menneisyyden roolit leiman poliittisessa virassa toimiville? Voiko elokuvatähti tai julkisuuden henkilö omata poliitikolle oleellisia taitoja tai itse siihen vaadittavaa ammattitaitoa?

Ainakin se on osoitettu todeksi, että elokuvatähti tai julkisuudesta tuttu henkilö voi olla Yhdysvaltain presidentti, Donald Trumpin astuttua presidentin virkaan tammikuussa 2017. Häntä paljon aikaisemmin virassa on myös toiminut Ronald Reagan, entinen elokuvatähti, joka toimi Yhdysvaltain presidenttinä vuotena, 20 tammikuuta 1981 vuoteen 20 tammikuuta, 1989 asti.

Ja onhan kuvernööriksikin valittu näyttelijä Arnold Schwarzenegger tai showpainija Jesse Ventura.

Onko POP-kulttuuri vaikutusvaltaisempaa nykypäivänä Yhdysvalloissa, kuin itse instituutiot?

Mielestäni on, ja tässä esseessä käsiteltävien asioiden ja niiden lähteiden mukaankin tämä seikka on tosi. Ihmiset hakevat muutosta, oli sitten muutos hyvää tai huonoa, ihmiset ovat niin kyllästyneitä kaavamaiseen toimintaan, vaikka puhummekin demokratiasta. Mikään ei tunnu muuttuvan mihinkään suuntaan, vaikka kuka olisi presidentin virassa. Ihmiset kokevat, ettei asiat voi ainakaan huonompaan päin mennä, tai jos menevät, niin he kokevat, että “olemme jo niin pohjamudissa” niin mitäpä väliä tuolla. Ihmiset kokevat, että radikaalit muutokset tuovat radikaaleja ja ääripäisiä muutoksia.

“The political career of Arnold Schwarzenegger began in 2003, when Arnold Schwarzenegger entered politics for the first time by running for Governor of California in a recall election. He was subsequently elected Governor when then-Governor Gray Davis was successfully recalled and served the remainder of Davis’ term between 2003 and 2007. Schwarzenegger was then reelected to a second term in 2006 to serve his first full term between 2007 and 2011. Schwarzenegger was unable to run for a third term due to term limits imposed by Constitution of California, but has still been involved in politics and the promotion of environmentalism.” -Wikipedia, PoliticalcareerofArnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger elokuvatähdestä kuvernööriksi.

“Yhdysvaltain politiikassa on kyse siitä, kuka on korkein huutaja rahallisesti.” -Jesse Venturan pitämässä puheessa

“Jätettyään WWF:n lopullisesti taakseen 1990-luvun alussa, päätti Ventura ottaa erään high school -opettajansa neuvosta vaarin ja pyrkiä Brooklyn Parkin pormestariksi. Hän voitti helposti 18-vuotiaan vastaehdokkaansa ja toimi virassaan yhden kauden ajan 1991–1995. Muutaman vuoden päästä kauden päättymisen jälkeen hänet valittiin Minnesotan osavaltion kuvernööriksi, jona hän toimi neljä vuotta 1998–2002. Myöhemmin Ventura otti kantaa USA:n kuulustelumenetelmiin esim. waterboardingiin ja ilmoitti vastustavansa kiduttamista kuulusteluissa. Ventura on myös kritisoinut USA:n kauppasaartoa Kuubaa vastaan. Lisäksi Ventura on kritisoinut sekä demokraatteja ja republikaaneja ja pitää molempia yhtä korruptoituneina.” – Wikipedia, Jesse Ventura


WASHINGTON, : Minnesota Governor Jesse Ventura testifies before the Senate Finance Committee during a hearing on trade policy, 05 October 2000, on Capitol Hill in Washington, DC. Ventura commended Congress for passing permanent normal trade relations with China. AFP PHOTO/Joyce NALTCHAYAN (Photo credit should read JOYCE NALTCHAYAN/AFP/Getty Images)

Jesse Ventura, showpainijasta kuvernööriksi.

Donalt Trump

Uskon, että Donald Trumpin asetettua presidenttiehdokkaaksi on kolme erittäin raskasta syytä.

1.The Apprentice – Diili sarja toi Trumpille suunnattomasti näkyvyyttä ja sivuutti hänen huonoa mainettaan, joka johtui huonoista liiketapahtumista ja hänen vetäydyttyään 2000 luvun presidentinvaaleista, joka sai hänen kannattajansa raivon partaalle.

Yhtäkkiä hän kuitenkin olikin, Yhdysvaltalaisten suosiossa The Apprentice – Diili sarjan myötä.

Dokumentin tapahtumien perusteella sain itse sen tyyppisen käsityksen, että Donald Trumpin yksi syistä asettua vaaleihin, oli sen takia, että häntä kohtaan tunnustettaisiin ja hänet hyväksyttäisiin. Hän halusi näyttää muille pystyvänsä siihen.

Kun Twitter tuli markkinoille, vuonna 2012 Donald Trump liittyi Twitteriin The Apprentice – Diili sarjan takia, jotta fanit pystyivät seurata häntä Twitterissä ja hän olevaan näkyvillä faneilleen ja saamaan positiivista julkisuutta. Hän rupesikin saamaan valtavasti ehdotuksia, että hänen pitäisi ryhtyä virallisesti presidenttiehdokkaaksi.

Kuvitelkaapa itse, mikäli sadat ihmiset hokisivat sinulle koko ajan, asettua ehdolle presidentiksi. Vaikka suhteessa se ei ole iso määrä koko Yhdysvaltain väkilukuun, mutta ihmismielelle se on.

2.Todellisuudessa presidenttiyden takana on varmasti taloudelliset merkitykset lähipiiriläisilleen ja itsellensä.

Suurin osa päätöksistä piilee todennäköisesti presidenttien selän takana ja he noudattavat muiden käskyjä. Presidentit ja presidenttiehdokkaat kampanjoivat muiden rahoilla, ja jokainen voi arvata keneltä poliittiset päätökset juontavat juurensa.

3.Presidentinvaaleissa oli jo henkilökohtaisetkin asiat kyseessä, kyseisen linkin videomateriaali Barack Obama solvaamassa Donald Trumpia varmasti todistaa sen mikä oli viimeinen niitti arkkuun, jotta Donald Trump ryhtyisi presidenttiehdokkaaksi. Toki Donald Trump on varmasti itse aiheuttanut kyseiset solvaukset, mutta Barack Obaman julkisesti nolattua Donald Trump oli epämiellyttävää jopa sivustaseuraajana katsoa.

Vuonna 2012 Obama valittiin uudestaan presidentiksi ja heti Romneyn hävittyä, vaalien jälkeen, Donald Trump meni lakimiehineen, USA:n tavaramerkkivirastoon ja hän rekisteröi fraasin “Make America Great Again – Tehdään Amerikasta jälleen suuri”

Hän sanoo “Tällä kertaa mikään ei pysäytä minua”, “Tällä kertaa me onnistumme” Jolloin hänelle vastattiin “Seuraaviin vaaleihin on neljä vuotta.” Johon Donald Trump vastasi “Sitten näet”.


Kuuluisia lausahduksia Donald Trumpin suusta

Donalt Trumpin kuuluisa lausahdus “I am gonna build a wall to Mexicos border, no they gonna build it and also pay for it”, tämä ei toki ollut hänen päätöksensä vaan vaalitiimin, jota tosin vaalikampanjan aikana Donald Trump käytti paljon ja jonka puolesta hän sai suurta suosiota kohderyhmältään ja jakoi kansaa kahtia.

“Maailma nauraa meille, he eivät naura, jos minä olen presidentti”. -Donald Trump

En todellakaan ole mikään Trump kannattaja, mutta Trump on saanut muutosta aikaan, oli se sitten hyvää tai huonoa, mutta sitä dokumentin ja muun datan mukaan ihmiset ovat halunneet nähdä, nimittäin muutosta.

Yhdysvalloissa ja muuallakin maailmassa, muttei yhtä näyttävästi ja näkyvästi kuin Yhdysvalloissa, poliittinen näkyvyys on yhtä värikästä näytelmää. Poliittisilla mielipiteillä kiihotetaan kansanryhmää ja jaetaan koko kansakuntaa kahtia, jos ei olisi kyse politiikasta sitä voitaisiin kutsua kiihottamiseksi toista kansanryhmää vastaan. Koko Yhdysvaltain historian aikana kukaan muu presidentti ei ole jakanut kansaa näin radikaalisti eri leireihin kuin Donald Trump.

Donald Trumpin vaalikaudella nähtiinmyös Hilary Clintonin ja Donald Trumpin välistä sanasotaa puolin ja toisin vaikka todellisuudessa he ovat vanhoja ystäviä, toki tämäkin voi olla vain kaksinaamaista esittämistä.

PALM BEACH, FL: Newlyweds Donald Trump Sr. and Melania Trump with Hillary Rodham Clinton and Bill Clinton at their reception held at The Mar-a-Lago Club in January 22, 2005 in Palm Beach, Florida. (Photo by Maring Photography/Getty Images/Contour by Getty Images)

Mitä politiikka on? Valeuutisia ja kansan ohjaamista valtaapitävien haluttuun suuntaan?

Lähteet:

Netflix dokumenttielokuva Trump, amerikkalainen unelma

Jeffrey Epstein: Filthy rich, jaksot 1, 2, 3 & 4

Tulta ja tuhoa – Donald Trump Valkoisessa talossa – Sidottu, suomi, 2018

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-54443878

https://www.newscientist.com/article/2163226-fake-news-travels-six-times-faster-than-the-truth-on-twitter/

Kommentoi