Tampere
21 Jun, Friday
15° C

Proakatemian esseepankki

24H tavoitteet ja odotuksetKirjoittanut: Aleksi Röyhkiö - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Johdanto

 

24H toimii kouluaikamme niin sanottuna loppunäyttönä, jossa koko tiimi näyttää osaamistaan. 24 tunnin aikana tiimimme tulee keksiä jokin ratkaisu toimeksiantajamme ongelmaan ja esittää tämä heille ja tuomaristolle. Toimeksiantajamme ja heidän ongelmansa saamme kuulla vasta tapahtuma aamuna juuri ennen kellon käynnistymistä. Tarkoituksena on valmistautua haasteeseen jo muutamaa kuukautta ennen sen alkamista, jolloin mahdollisuutemme hyvään arvosanaan kasvavat. Arviointi hoidetaan 1-5 asteikolla ja jokaisen asteikon mukaan rahasumma kasvaa. Joten pelissä on myös iso rahapotti kaiken muun lisäksi. Tapahtuma on Kipinä tiimimme viimeinen yhteinen haaste ennen Final Campille lähtöä ja täten kouluajan päättymistä. Saamme tiiminä kaksi toimeksiantajaa, jolloin luonnollisesti tiimimme jaetaan kahteen osaan haastetta varten.

 

Rooli

 

Toimin itse haasteessa toisen tiimimme johtoroolissa yhdessä Tuomas Santalan kanssa. Olen viimeisen syksyn aikana ollut innokas johtajuutta kohtaa, koska koulun jälkeinen työni liittyy johtajuuteen hyvinkin voimakkaasti. Tämä on hyvä harjoitus kyseisestä roolista, koska paineet hyvään arvosanaan ovat isot. Itse olen kuitenkin suorittaja persoona, joka loistaa yleensä tiukoissa paikoissa. Etenkin tilanteissa, jossa oma osaaminen pitää näyttää kaikille, sekä oman tekemisen tukee olla maksimaalisella tasolla. Johtaja kaksikkona toimimme Tuomaksen kanssa loistavasti, olemmehan nytkin tiimimme BL ja HR. Täydennämme toinen toisiamme ja olemme juuri sopivasti erilaisia persoonia.

 

Olemme jakaneet tiimit mielestämme kahteen tasaväkiseen porukkaan. Otimme huomioon kaikkien vahvuudet ja heikkoudet, sekä asetimme tiimiläisemme rooleihin, joissa näemme heidän olevan parhaimmillaan. Total-tiimi on mielestäni hyvä esimerkki, miten tiimi tulisi jakaa. Tiimissä tulisi olla ideanikkareita, loppuunsaattajia, hyviä esiintyjiä, sekä hyvät projektin johtajat. (24H, esseepankin arkisto, 2018). Tiimistämme löytyy monenlaista osaamista, mutta mietimme asiaa myös siltä kantilta, että ketkä ihmiset täydentävät toisiaan ja saisivat toisistaan parhaat puolet esiin. Uskoakseni, pääsimme hyvään lopputulokseen!

 

Valmistautuminen

 

Vaikka onkin aikainen vaihe puhua valmistautumisesta isommissa määrin, olemme kuitenkin päättääneet sen jo aloittaa. Ensimmäisenä keskustelimme koko tiimin kanssa niistä henkilöistä, jotka uskoimme sopivan johtorooleihin. Johtajia on nyt neljä kappaletta, kaksi per tiimi. Meidän vastuullamme oli jakaa tiimi kahtia, jonka olemme jo hoitaneet. Meidän vastuullamme on myös valmistaa strategia, jolla uskomme saavan parhaan mahdollisen loppu tuloksen. 24h haaste ei ole mikään kovinkaan yksinkertainen, joten tulemme käymään palavereissa jo kyseisen haasteen suorittaneiden henkilöiden kanssa, joilta voimme imeä kaiken tiedon itseemme. Haluamme saada selville asiat mitkä toimivat, eivät toimineet, kompastuskivet ja kaikki mahdolliset ennalta ehkäistävät asiat. Työmme johtajina on osata pitää koko palapeliä kasassa mahdollisimman hyvin. Yön pikkutunneilla tiimiläistemme ajatukset varmasti harhailevat, eikä työ tunnu edistyvän. Tehtävänämme on keksiä ratkaisu näihin ongelmiin, jotta työ etenisi jatkuvasti, koska aika on hyvin rajallista.

Tiiminä valmistaudumme 12h innovointien avulla. Kipinällä on loistava innovointi tiimi, joka pyrkii saamaan meille ”koevedoksia” 12h innovointien merkeissä muutaman kappaleen syksylle. Näissä haasteissa huomaamme, miten tiimijakomme onnistui ja tulisiko sitä vielä muuttaa. Pyrimme huomaamaan myös asiat, jotka toimivat ja mitkä eivät toimi. Otamme 12h haasteet tosissamme, koska vain siten pystymme todellisesti saamaan esiin tiimimme kehityskohteet 24h varten. Haaste viikolla pyrimme olemaan rennosti tiimin kanssa, sekä ohjeistamaan kaikkia lepäämään runsaasti. Haluamme tiimikemioidemme olevan täydelliset, sekä kaikkien olevan pirteänä haastetta varten.

 

Tavoitteet

 

Tiiminä Kipinä syttyy upeasti tämän kaltaisista haasteista, olemmehan voittaneet joka ikiset myyntipäivät omalla proakatemia taipaleellamme. Uskon kaikkien olevan motivoituneita saamaan täydet pisteet haasteesta, mutta tietysti vielä on aikaista keskittyä siihen. Omana tavoitteenani on olla paras mahdollinen johtaja tiimillemme ja tukea jokaista kohti parempaa tulosta. Aion valmistautua itse haasteeseen siten, että uskon olevani täysin valmis. Olen valmis valvomaan kokonaiset 24 tuntia, ja tätä minun mielestäni johtajalta tämän tyylisessä haasteessa kaivataankin.

 

Olen koko syksyn toitottanut tiimillemme sitä, kuinka paljon haluan nauttia viimeisistä hetkistämme tiimin kanssa. Viimeinen rutistus yhdessä ennen Final campia, joten annetaan mennä oikein kunnolla! Vaikka 24h haasteemme tulee sisältämään itkua, naurua, hermostumisia, iloisuutta ja toivottomuutta, olen varma siitä, että tämä tulee olemaan yksi ikimuistoisimmista hetkistämme koko akatemia ajallamme. Yksin asioiden aikaan saaminen ja pärjääminen on mukavaa, mutta mikään ei vedä vertoja yhdessä saamallemme onnistumiselle.

 

 

Lähteet

24H, esseepankin arkisto, 2018

20-vuotias mies kotoisin Ylöjärveltä. Ylioppilas

Kommentit
  • Krista Tikkanen

    Jännittävää ja samalla kuumottavaa odotusta 24h haasteen tiimoilta, oli mielenkiintoista lukea, että olette olleet tehokkaita ja jakaneet meidät jo tiimeihin. Mahtavaa valmistautumista ja omistautumista rooleihin, tuskin maltan odottaa, että pääsen kuulemaan lisää! Kohti viimeistä yhteistä koitosta 😉

    12.9.2023
Kommentoi