Tampere
25 May, Saturday
20° C

Proakatemian esseepankki

Yrittäjäksi yhdessä yössäKirjoittanut: Olivia Pynnönen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Hakiessani Proakatemialle olin melko varma siitä, ettei minusta tule koskaan yrittäjää vaan, että haluan kesittyä enemmän johtamiseen. Ja niin olen tähän asti tehnytkin. Ehkä olen alkanut luottaa prosessiin tai oppinut jotain yrittäjyydestä, kun ajatus yrittäjyydestä on alkanut tuntua houkuttelevammalta. Oman projektin innovointi tuntuu tällä hetkellä haastavalta, sillä mitä enemmän yritän keksiä, sitä vähemmän ideoita syntyy. Paine kun tappaa luovuuden.

Revenan tämän kevään tavoitteena on bisnesälyn kehittäminen, joka on näkynyt mm. pajoissamme eri projektien sparrauksena. Projektipajat ovat olleet äärimmäisen mielenkiintoisia ja on ollut hienoa huomata kuinka projektitiimit ovat saaneet uutta tuulta purjeisiinsa tiimiläisten ideoista ja sparrailuista. Tunnenkin ajoittain pientä kateutta, siitä kuinka tiimiläiseni ovat löytäneet oman intohimonsa, mutta itse tunnun pyörivän vailla suuntaa ja etsivän jotain, jota en tiedä tulenko ikinä löytämään. Ehkä stressaan asiasta liikaa, mutta haluaisin kokeilla yrittäjyyttä nyt, kun siihen on saatavilla paljon apua ja sparrausta.

Voiko yrittäjäksi siis vain syntyä vai kasvaako siihen pikkuhiljaa? Oma mielipiteeni on sekä että. Omalla kohdallani en koe syntyneeni yrittäjän veri suonissani, vaan kiinnostuksen alaa kohtaan kasvaneen pikkuhiljaa. Osaan myös nimetä heti viisi revenalaista, jotka ovat syntyneet tämän intohimon kanssa. Toisaalta olemme täällä oppiaksemme uutta, ja uskon myös yrittäjyyden ja bisnesälyn olevan taitoja, jotka voi oppia, kunhan pitää silmänsä auki ja mielen avoimena. Kenties minäkin löydän polkuni oman bisneksen parista seuraavan kahden vuoden aikana.

Kommentoi