Tampere
24 May, Friday
17° C

Proakatemian esseepankki

Yhteisöllinen asenneKirjoittanut: Kari-Mikko Karjalainen - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Keskiviikkona 4.5.2022 järjestettiin Proakatemialla kevään viimeinen projektori ja prosemma. Päävalmentajamme Tirri aloitti projektorin osuudellaan, jossa hän pyysi jokaista tiimiä nousemaan seisomaan ja kertomaan miten tiimisi vaikuttaa tällä hetkellä koko Proakatemian yhteisöön ja yhteisöllisyyteen. Kerroimme, että Samoa on varsin aktiivinen tiimi akatemian yhteisössä, mutta minulle heräsi kysymys projektorin ja prosemman jälkeen, että miten ja millä tavalla? 

Tiimistämme löytyy paljon ihmisiä yhteisön toiminnassa. Löytyy apuvalmentajaa, kääpiä, 24 h-työryhmän jäseniä ja paljon tapahtumien järjestäjiä. Asia kuitenkin koskee tiimiä, ei aktiivisia jäseniä. Harvemmin kääpänä ilmoitan muille, että Samoa on tässä mukana. Kyllä se olen vain minä, kuka siellä on ja tekee. 

Ennen kuin pystymme vastaamaan Tirrin kysymykseen tiiminä, tulee meidän ylipäänsä pohtia omia tavoitteitamme ja arvojamme yhteisön eteen. En voi tietenkään kaikkien puolesta sanoa, mutta mielestäni Samoan tulisi lisätä konkreettisia asioita yhteisön parantamiseksi. Olemme tiimimme kanssa puhuneet aikaisemmin paljon siitä, että meidän tulisi olla ja työskennellä Proakatemialla. Tämä tietenkin johtuu siitä, että tiimiyrityksenä maksamme vuokraa tiloista, mutta pinnan alla on myös tärkeämpi merkitys. Olemme pahimpana korona aikana perustettu tiimiyritys ja meille muiden ihmisten näkeminen, ja heidän kanssaan oleminen samassa tilassa on erittäin tärkeää. Tästä syystä haluamme aidosti nähdä toisiamme, mutta myös muita tiimejä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että etätyöskentelystä palattuamme toimintamme on ollut tärkeää. Olemme kuitenkin nyt vuoden ehtineet olemaan akatemialla ja mielestäni meidän tulisi tehdä uusia peliliikkeitä. 

Mitä ne peliliikkeet sitten voisivat olla? Esimerkiksi Tiimidiilin innovaation käytäntöön viemistä. Proakatemialla on paljon kilpailuhenkisiä ihmisiä ja kilpaileminen on ilman muuta hyväksi. Silloin useimmiten tapahtuu, mutta tapahtuuko sittenkään? Liian usein näemme vain hetken maineen ja parrasvalon, kun pitäisi lisäksi nähdä pidemmälle. Seuraavana päivänä projektorista Samoa järjesti Sport and Business Seminarin Ideaparkin Bläk Boksissa. Seminaarin yksi panelisti Mirelle Lund mielestäni kiteytti asian loistavasti, että sinulla voi olla mitali kaulassa tämän illan, mutta huomenna jatkuu harjoitukset. Halusiko tiimini oikeasti auttaa yhteisöä vai halusimmeko vain voittaa tiimidiilin? Tämä ei koske vain Samoaa, vaan aivan kaikkia tiimejä. 

Jokainen meistä on osa yhteisöä ja systeemiä halusimme sen tai emme. Mielestäni toiminnan yhteisön eteen ei tarvitse olla mitään maata järisyttävää, vaan enemmän tulisi keskittyä omaan asenteeseen ja ajattelumalleihin. Kun nämä asiat ovat kunnossa, voidaan kehittää Proakatemian yhteisöä ja yhteisöllisyyttä paremmaksi. 

Kommentoi