Tampere
30 May, Thursday
24° C

Proakatemian esseepankki

YhdistystoimintaKirjoittanut: Ella Heineman - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Sain elämäni ensimmäisen kutsun yhdistyksen perustamiskokoukseen ja pysähdyn tässä postauksessa sen ajatuksen äärelle.

Tampereesta syntyy uusi second hand shoppailun keskittymä kun alueen superhienot yrittäjät yhdistyvät Tampereen Kaupungin avulla yhdistykseksi ja toimivat yhdessä kehittääkseen alan suuntaa. Kysyin Chatgpt:ltä, mitä hyötyä tästä mahdollisuudesta voisikaan olla? Sovelsin sen antamia vastauksia seuraaviksi pääpointeiksi

1. Markkinointi ja näkyvyys – Markkinoimalla yhdessä/ristiin saamme aikaan isomman näkyvyyden ja enemmän asiakkaita. Enemmän asiakkaita -> uusien asiakkaiden kautta jälleen enemmän asiakkaita, parempi tehokkuus.
2. Yhteiset tapahtumat -> paikalliset yrittäjät ovat varmasti jo nyt olleet samoissa tapahtumissa ja mahdollisesti järjestäneet niitä, mutta koottu yhdistys voi vahvistaa tätä toimintaa entisestään. parempi tehokkuus.
3. Tiedon ja kokemuksen jakaminen -> Yhdessä oppiminen jota proakatemialla toteutamme voi nyt toteutua entistä helpommin yhdistyksen ansiosta. parempi tehokkuus.
4. Yhteisöllisyys -> Yhteisö voi korostaa mukana olevien yritysten sitoutumista esimerkiksi second hand alaan ylipäätänsä.

Lisäksi, minun täytyi muistuttaa itseäni siitä mitä yhdistys tarkoittikaan:
Mikä on yhdistys? Mikä on liitto? Mikä on RY?
Lyhyesti, Liitto on useamman eri tahon kokoontuma, johon yksityishenkilö ei suoraan voi liittyä. Yhdistys tarkoittaa yhdistystekisteriin rekisteröimätöntä tai rekisteröityä yhdistystä ja RY eli rekisteröity yhdistys nimenomaan rekisteröityä yhdistystä. Rekisteröidyllä yhdistyksellä voi olla omaisuutta, se voi toimia oikeushenkilönä, eli proakatemialaisille juridiikan kurssilta tuttuna oikeudessa toimivana osapuolena, jolla on oikeuksia ja jonka tulee noudattaa sääntöjä. Tavallinen suomalainen rekisteröity yhdistys on esimerkiksi urheiluseura tai jonkin tietyn ammatin, elinkeinon tai yrityksen työntekijöiden yhdistys. Proakatemialla itsellään ei ole omaa yhdistystä tai yritystä takanaan, mutta opiskelijat, alumnit ja muut halukkaat sidosryhmät voivat liittyä Proakatemian ystävät -yhdistykseen.

Kommentoi