Tampere
27 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

WIG ja Eventa myyntipäivilläKirjoittanut: Samuel Kautto - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Tämä kirjoitus pohjautuu aiempaan kirjoitukseeni Törkeän Tärkeistä Tavoitteista.

 

13.11.2017 Eventan viikkopalaverissa kirjattiin päätös, että tiimin tärkein tavoite on Myyntipäivien voitto. Tämä tavoite kajautettiin ilmoille niin usein ja äänekkäästi, että olipa tiimissä missä tiimin tehtävässä hyvänsä, takaraivossa säilyi koko Myyntipäivien ajan tietoisuus tavoitteesta. Aikaraja oli annettu ja tiedossa, sitä ei tarvinnut itse asettaa tai edes mainita.

 

Projektipäällikkömme Jaakko pilkkoi ja organisoi toiminnan eri osa-alueille. Kilpailuluonteisissa suoritteissa (etenkin Myyntipäivillä, kun tiimien myyntiluvuista ei toisille hiiskuta) ei numeraalista tavoitetta esimerkiksi myynnille voi tai edes kannata aina asettaa, ja emme yhdessä sen kummemmin kirjanneet ylös eri alueille tavoitteita. Itse WIGin eli voiton jahtaaminen meni kaiken tuon edelle: uhraukset törkeän tavoitteen eteen olivat maksimaalisia.

 

Aikaikkunan ollessa niin ahdas kuin Myyntipäivillä, ei numeraalista myyntitavoitetta muutenkaan tarvittu. Jos ja kun tavoitteena on voitto, eli myydä niin paljon kuin ikinä vaan kykenee ja ehtii jatkuvassa epätietoisuudessa muiden myyntimääristä, ainut millä on väliä on pää-WIG eli SOTA, oman suorituksen seuranta ja sitoutuminen. En usko että muutamien päivien varoitusajalla WIGi voisi em. osa-alueilla toteutua kovinkaan paljon tehokkaammin Myyntipäivien tyyppisessä projektissa, kuin se Eventassa toteutui. Olennaista oli palava halu onnistua, keskittyminen olennaiseen, sitoutuminen sekä se että tavoitteen ja keskenäisten lupausten asettaminen korkealle loi tiimiin niin suuren energian että sodassa epäonnistuminen olisi painanut mieltä vielä vuosienkin päästä. Mikä tahansa muu kuin 1. sija olisi ollut meille samanlainen katastrofi kuin NASAlle avaruuslennon epäonnistuminen.

 

Väitän, että vuoden 2017 myyntipäivät voitti se tiimi, joka totesi kaikkein koviten omilleen, että meidän kaikkein tärkein tavoite on olla vuoden 2017 Myyntipäivien voittajia.

Kommentoi