Tampere
20 May, Monday
14° C

Proakatemian esseepankki

Vuosi 21.Kirjoittanut: Elias Hämäläinen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Aika tehdä uudenvuoden lupaukset. Aika unohtaa ne.

 

Aika katsoa eteenpäin. Aika terävöittää fokus.

 

Aika tehdä perättömiä lupauksia? Vai aika lähteä kulkemaan kohti tavoitteita?

 

Mitä sä haluat tulevalta vuodelta? Mä haluan lähteä ottamaan askeleita, kohti viisaampia valintoja. Kohti parempia tapoja. Monikossa puhuminen kuulostaa ehkä just sellaiselta lupaukselta, joka tehdään joka vuosi.

Ei sen tarvi olla niin isoa, että koko elämä kääntyisi päälleen heti. En mä sellaista jaksaisi kuukautta kauempaa. Tai viikkoa.

Suuret tarinat lähtee pienistä aluista. Älä vaadi liikaa. Ole armollinen itsellesi. Mutta älä ole vaatimatta mitään. Liiku eteenpäin. Niin mä tämän vuoden aikana teen ja kutsun sut mukaan.

Ajatukset muuttuu teoiksi, joita teet. Kun teot toistuu riittävästi, sulla on tapoja. Ne taas monesti määrittää sen, mihin sä olet menossa. Jos et ajattele, liikut autopilotilla. Tavalla, jonka ehkä oot joskus tiedostamattasi oppinut. Mä aina välillä ajelen autopilotilla liikenneympyrää ympäri. Välillä ihan kivaa. Pidemmän päälle turhauttaa. Teeksä samaa?

Valinnat kertautuu. Yks huono valinta vie helposti seuraavaan. Jätät syömättä himas. Lähet hakemaan autokaistalta välipalaksi euron juustoa. Mietit miten kuitissa lukee mega-ateria ja kaikki jälkkärit tuplasokerilla. Tai sit ilta toisen jälkeen sometat pikkutunneille. Aamulla vedät pannun kahvia, että päivä käynnistyy. Yöllä nukut heikosti ku koneessa kiertää kilo kofeiinia. Aamul oot taas väsynyt. Sit kiukuttelet ja oot ihmisille nihee. Onneks voi keittää kahvia et päivä käynnistyy.

Mä teen tätä aina välil. Ja kaikkee muutaki hupsua. Kuulostaa vähä huvittavalta kun sen kirjoittaa näin luettavaksi.

Tänä vuonna teen tätä vähemmän. En siksi, että lupaan niin. Siksi, että valitsen ajatella.

Mihin sä keskität sun ajatukset, sinne sä menet. Mihin sä keskität sun ajatukset?

#welcome2021

Kommentoi