Tampere
26 May, Sunday
17° C

Proakatemian esseepankki

Viiden esseen kommentointiKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Pilke 2017 budjetointi ja sen toteuminen

Johannes Peltonen

Erittäin hyödyllinen essee näin vuoden 2018 Pilke tapahtuman projektipäällikölle. Meitä olikin jäänyt mietityttämään muutama asia liittyen budjettiin, joten tämä essee tuli kuin tarpeeseen. Mielestäni on hyvä, että kerrot avoimesti mikä on mennyt hyvin ja mitä kehitettävää jäi. Esimerkiksi myynnin aiempi aloitus on hyvä pointti ja olemmekin tämän vuoden tiimin kanssa ottaneet koppia tästä. On täysin totta, että tapahtuman tuottaminen näillä kiinteillä menoilla tekee tapahtumalle jo melkoisen suuren menoerän. Tällä aikasyklillä mitä tapahtumaa nykyisin tuotetaan, on mielestäni hyvin vaikea löytää toista samankokoista tai samankaltaista tapahtumapaikkaa, jossa järjestää Pilke Stay Up Late -tapahtumaa tähän tyyliin kuin tänä vuonna olette järjestäneet.

Ei tarvitse myydä, kun asiakas haluaa ostaa

Vesku Tuomaala

Pystyn samaistumaan kokemukseesi siitä, että et koe olevasi vahva myyntityöntekijä. Vierestä tekemistäsi Myyntipäivien ajan seuranneena voin sanoa, että olet hyvin supliikki myyjä joka ottaa asiakkaat huomioon rohkealla otteella. Kirja vaikuttaa sellaiselta teokselta, että siitä olisi hyötyä myös itselleni, sillä tahtoisin kasvattaa tietouttani myynnistä kokonaisvaltaisesti.

Luin kiinnostuneena kirjoitustasi myynnistä sanana, jolla on kaksi erilaista merkitystä. Tavoitemerkitys ja työmerkitys ovat nyt Myyntipäivien jälkeen hyvä asia ymmärtää ja lukea tarkemmin. Esseessäsi avaat myös sujuvasti suorittamismyynnin kokonaisuutta. Esimerkit auttavat ainakin minua ymmärtämään käsitteet käytännössä.

Motiven myyntipäivät

Samu Lehtola

Tiimimme myyntipäivien tulos on kyllä edelleen mieltäni lämmittävä summa, vaikka parhaiten myyneen tiimin tulos onkin selvästi suurempi. Meille myyntipäivät olivat todellakin koko tiimin koitos ja yhdyn kommenttiisi siitä, että se nosti reilusti tiimimme yhteishenkeä. Joka päivä lähdettiin tekemään täysillä eikä kukaan tuntunut hidastavan tahtia. Myyntipäivät ovat varmasti yksi suurimmista oppimisen paikoista tältä syksyltä koko tiimillemme.

Nostan kyllä propsit teikäläisen tekemiselle ja asenteelle myynnissä. Tyyppi teki rohkeita myyntivetoja ja myi ties kelle ennakkoluulottomasti huikeilla myyntikikoilla.

 

Pilke Stay Up Late – sneak peak tapahtumapäivään soluessee

Taija Leivo ja Anniina Mustonen

Tämä essee on aivan super tärkeä Pilke projektille. Tämän kaltaiset ohjeet auttavat jatkuvassa projektissa niin paljon, kun kaikkea ei tarvitse selvittää itse tai kysyä erikseen edelliseltä tiimiltä. Tästä on hyvä ottaa suoraan koppia omaan työhön Pilke projektissa. Tällaisten ohjeiden laatiminen on myös tämän vuoden tiimin työlistalla. Tämänkaltaiset esseet luovat jatkuvuutta ja tapahtuman tuottamiseen voi tarttua yhä helpommin myös muutkin joille tapahtumatuotanto ei ole ennestään tuttua.

 

Blogiessee: New Year, New me?

Noora Qvick

Sinulla on selkeät tavoitteet joihin pyrit ja ne vaikuttavat mielestäni realistisesti ajatelluilta. Jotenkin myös tämä sinun elämäsi vuosi on näkynyt myös minulle akatemialla. Olet ollut mukana näkyvästi tekemässä asioita Proakatemian eteen. Tästä voisin ottaa oppia itselleni ja pyrkiä tavoittelemaan, että annan enemmän näin upealle yhteisölle, josta saan myös paljon. Aion napata kirjoittamasi check-listan muistiin myös itselleni. Olen kova tekemään to do –listoja mutta tämä lista on joka on jäänyt tekemättä ja osin myös toteuttamatta tänä syksynä. Ja nyt sen myös huomaa että liian monista peruspilareista on tullut luistettua kiireen verukkeella. Vuosi vaihtuu ja samalla myös seikkailu eteenpäin jatkuu. Taidetaan olla molemmat valmiita ottamaan vastaan uusi vuosi ja uudet kujeet.

Kommentoi