Tampere
21 May, Tuesday
18° C

Proakatemian esseepankki

VerkkokauppakamppailuKirjoittanut: Jenni Rupponen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Yksi tämän kevään haastavimpia tehtäviä on ollut pystyttää varaus- ja maksujärjestelmä Vieno Outdoors -elämystelttailuprojektille. Olen tavallisesti hyvä kaikissa tietokoneisiin ja järjestelmiin liittyvissä asioissa, mutta matkailupalvelun varauskalenterin pystyttäminen on aiheuttanut enemmän turhautumista, kuin mitä ikinä osasin odottaa!

Mahdollisimman halvalla ja helposti (sekä itselle että asiakkaalle). Tämä oli ajatus, kun lähdin tutkimaan, mitä vaihtoehtoja on. WordPress-sivuille lisäosa? Sähköpostivaraus ja laskutetaan itse? Jokin ulkoinen järjestelmä? Vaihtoehtoja varauskalenterille on hurjasti. Yhtäkkiä en löytänytkään vastauksia kaikelle itse googlettamalla ja eri nappeja painamalla, miten tavallisesti asiat selvitän. Käännyin myös muiden proakatemialaisten puoleen, ja sain muiden kokemuksia varausjärjestelmistä. Nämä kokemukset eivät kuitenkaan vastanneet meidän tarpeitamme.

Valitessani ilmaiskokeilun pariin eri varausjärjestelmään, törmäsin myös uuteen termistöön. Järjestelmissä puhuttiin mm. resursseista ja palveluista, eikä missään oikein selitetty, mitä tuo resurssi tässä yhteydessä tarkoittaa. (Nyt minulle on selvinnyt, että resurssi on esim. tuote tai tila – esimerkiksi elämysteltta – ja palvelu siihen liittyvä ja varattava, no, palvelu – esim. elämystelttayö. Molemmat täytyy kirjata järjestelmään, pelkkä palvelun kirjaaminen ei riitä.)

Lopulta päädyimme testaamaan Johkua. Aluksi tähän tutustuessamme se oli tuntunut hintavalta (prosenttiosuus menee sekä varauksesta että maksunvälittäjältä), mutta tarkemmin asiaa tutkiessani tämä vaihtoehto tulikin edullisemmaksi kuin esimerkiksi Vello. Johkussa vaikutti olevan monia hyviä puolia. Sen sai valmiiksi majoituspalvelulle räätälöitynä ja suoraan Johkun kautta järjestelmään pystyi integroimaan Visma Pay -maksutavat. Johkussa ja Visma Payssa ei ole kuukausimaksua, vaan maksu menee ainoastaan toteutuneiden varausten ja maksujen perusteella. Lisäksi Johkun sivut olivat huomattavasti selkeämmät ja kattavammat kuin muut, mihin olin tutustunut – täällä resurssit selitettiin ja joka kohdassa kerrottiin, miten tulee toimia. Bingo!

Eilen oli verkkokauppakamppailumme finaaliottelu, ja päivä oli yhtä tunteiden vuoristorataa. Aina yhden kohdan tultua valmiiksi tuntui eteen tulevan seuraava este. Lopulta parin puhelun ja muutaman tunnin vääntämisen jälkeen saimme kuin saimmekin varauskalenterimme pystyyn! Nyt verkkokauppamme näyttää hyvältä, on helppo käyttää, saamme sinne lisättyä lisäpalveluja ja alennuskoodeja haluamamme mukaan ja asiakas pääsee maksamaan varauksensa heti varauksen yhteydessä joko verkkopankki-, kortti- tai mobiililompakkomaksulla. Kätevää!

Tervetuloa tutustumaan Vieno Outdoorsin toimintaan! Nettisivumme löydät osoitteesta https://www.vienooutdoors.com ja varauskalenteriamme pääset tutkailemaan osoitteessa https://vienooutdoors.johku.com/fi_FI/elamysteltta/teltta.

Kommentoi