Tampere
22 Jun, Saturday
12° C

Proakatemian esseepankki

Verkostojen merkitysKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Osallistuin 5.12. Proakatemialla järjestettyyn Kick Off -verkostoitumistapahtumaan. Tapahtuma oli minulle entuudestaan tuttu ja se onkin järjestetty akatemialla jo useamman vuoden ajan, tällä kertaa kuitenkin täysin uudistettuna. Aiempina vuosina minun tietojeni mukaan tapahtuma on ollut messutapahtuma, jossa kaikki tiimit ovat päässeet julkistamaan aina keväisin ja syksyisin oman niin sanotun mallistonsa, eli tuotteensa ja palvelunsa potentiaalisille asiakkaille. Tänä vuonna Kick Offia oli verkostoitumistapahtuma, joka lyhykäisyydessään sisälsi mitä mahtavimman puhujan Arman Alizadin ja puheen vuoron jälkeen oli mahdollisuus verkostoitua cocktailpalojen merkeissä.

Armanin puheenvuoro käsitteli verkostojen merkitystä. Hän aloitti kertomalla tiiviisti oman elämäntarinansa aina lapsuudesta Suomeen muuttoon ja käänteistä aina tähän päivään ja tähän asemaan saakka. Tarina oli kaikkineen erittäin mielenkiintoinen ja vaikka Arman jollakin tasolla oli minulle jo ennestään tuttu, tai ainakin minulla oli hänestä jonkin lainen käsitys, sain silti paljon uutta tietoa, mikä ei ole ollut esimerkiksi medioista luettavissa. Pääpaino puheenvuorossa kuitenkin oli, tarinan omaisesti kerrottuna verkostoissa, siinä miten Arman on hankkinut hyvin laajan ja jos voi sanoa erikoisenkin verkoston itselleen, miten hän on päässyt hyödyntämään verkostojaan ja miten niitä on täytynyt ylläpitää.

Kaikille meille suomalaisillehan varmasti on jollakin tasolla tuttuja Armanin tuottamat tv-sarjat, kuten Kill Arman, Arman ja viimeinen ristiretki sekä Arman Pohjantähden alla. Näitä ja etenkin viimeistä ristiretkeä esimerkkeinään käyttäen kertoi hän yksityiskohtia kulissien takaa, mitä kaikkea hän on joutunut järjestelemään, jotta kaikki tämä materiaali on ollut mahdollista kuvata, saatika päästä tällaisille kuvauspaikoille. Kuten hänkin meille kertoi, ei ollut saatavilla suoria kontakteja, kun haettiin vaikkapa jengijohtajia tai palkkamurhaajaa. Ei ollut Googlesta paljon apua, sillä harvoin kyseiset henkilöt tai heidän tietojaan on noin vain saatavilla internetistä. Niinpä Arman on joutunut tekemään valtavan työn etsiessään linkkejä ja henkilöitä, jotka voivat viedä häntä edes askeleen lähemmäs sitä henkilöä, ketä hän todella on etsinyt ja keneen hän haluaa yhteyden saada.

Haasteena hänen tapauksessaan oli se, että kuten sanottua ei verkostojen luominen ollut kovin yksinkertaista. Nimiä ei ollut mistään saatavilla ja Suomesta kun tiedon palasia lähtee kontakti kontaktilta etsimään, vie se hyvin paljon aikaa ensinnäkin, että viesti saavuttaa halutun määränpään, mutta aikaa vie myöskin se, että vastaus kulki usein samaa reittiä samojen henkilöiden kautta, eikä suinkaan suoraan Armanille. Yhden vastauksen saaminen saattoi lopulta kestää useita kuukausia ja viestin sisältö saattoi kaikkien pettymykseksi olla esimerkiksi, että lisätietoa kaivataan tai kuka Arman oikein ihmisenä on. Tämä toki hieman kärjistettynä, mutta kuvainnollistakoon hyvin sitä, miten haastavaa todellisuudessa verkostojen rakentuminen voi todellisuudessa olla.

 

Kommentoi