Tampere
30 May, Thursday
24° C

Proakatemian esseepankki

Verkostojen laajentaminen blogiesseeKirjoittanut: Matias Savo - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Olen kirjoittanut tämän esseen jo maaliskuussa, mutta saamattomuuteni takia sain nyt vasta blogin avattua, jonne tämän tekstin linkkasin. Siitä syystä blogin sisältö on jo jokseenkin vanhaa.

Me olemme Promisiassa havahtuneet nyt siihen, että on tärkeää omistaa hyvät verkostot. Oikeastaan Tommi yksin on järjestänyt meille nyt useamman yritystapaamisen ja Promisian rahahuolet alkoivat setviytyä samalla sen myötä. Lisäksi tiimistämme osa on saanut töitä kesäksi erilaisten projektien kautta tulleiden verkostojen avulla. Tommin esimerkillä johtaminen on sen oivalluksen minussakin saanut aikaan, että omaa tekemistään pystyy helpottamaan huomattavasti, kun omistaa laajat verkostot. Itseasiassa nyt, jos koskaan on helppo käydä yrityksissä vierailulla. Opiskelijastatuksella pääsee käytännössä sisään kaikkialle. Ei ainakaan vielä ole tullut vastaan yritystä, joka ei olisi ottanut mielellään opiskelijoita sisään tutustumaan yrityksen toimintaan.

Mikä siinä yritystapaamisten buukkaamisessa sitten on niin vaikeaa, vaikka siitä toitotetaan koko ajan joka puolella? En keksi muuta selitystä kuin sitä ei yksinkertaisesti ymmärretä, kuinka tärkeää se on. Itsekkin olen kuullut kymmeniä kertoja lauseen ”kasvattakaa verkostoa”, mutta en ole nähnyt sitä niin tärkeäksi koska käytännön kokemusta minulla ei ole ollut, millaisen hyödyn siitä laajasta verkostosta saa. Nyt kun ollaan esimerkiksi Sport & Business Seminaria tehty niin puhujiemme kautta on auennut jo uusia ovia tulevia vuosia ajatellen. Verkostojen hyöty on yksinkertaisesti matematiikkaa. Jos tunnet jonkun henkilön, on hänellä aina kaksi tuttua lisää, joista voi sinulle olla hyötyä. Tutustut näihin kahteen tyyppiin ja heiltä löytyy taas kaksi tuttua lisää. Parhaimmassa tapauksessa verkostosi lähtee laajenemaan kulovalkean tavoin ja sitä ei pysty edes ymmärtämään, millaisia juttuja verkostojen kautta sulle eteen tuleekaan. Tutustukaa siis ihmisiin, käykää yritysvierailuilla ja seminaareissa! Ei niistä turhaan joka puolella toitoteta.

Blogi löytyy osoitteesta: matkassamatiaksen.blogspot.com

Kommentoi