Tampere
21 May, Tuesday
17° C

Proakatemian esseepankki

Vanhentumisen paljastetut salatKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Vanhentuminen ei olekaan myytti, eikä sen pysäyttäminen mahdotonta. Juuri nyt lääketieteen puolella tehdään läpimurtoja, joiden avulla ihmisten ikääntymistä ja sairastumista pystytään ehkäisemään ja viivyttämään radikaalisti. On hyvin mahdollista, että seuraavan viiden vuoden aikana pystymme tarjoamaan ihmiskunnalle mahdollisuuden elää paljon pidempään ja pian sen jälkeen ehkä jopa ikuisesti.

Jos kärjistettynä ikuinen elämä olisi käsissämme, haluaisimmeko me kuitenkaan sitä?

Olemme kehittäneet tietynlaisen Tukholma syndrooman kuolemaan. Pidämme sitä luonnollisena ja tärkeänä osana elämää, mutta mikä osa meidän elämästämme on muutenkaan enään luonnollista? Käytämme älypuhelimia, asumme kaupungeissa ja liikumme moottoriajoneuvoilla. Tamperelaisen nuoren elämä ei pidä sisällään juuri mitään, jonka voisi tulkita luonnolliseksi. Miksi, siis pidämme vanhenemista, joka on käytännössä kehon ja mielen rapistumista ja sairastumista tärkeänä osana elämää?

Jos, voisimme pidentää elämäämme edes 50 vuodella, pystyisimme saavuttamaan todella paljon enemmän. Voisimme opiskella pidempään ja etsiä unelma-ammattiamme pidempään tyytymisen sijaan. Mahdollistaisimme lukemattomia eri vaihtoehtoja ja ehkä alkaisimme elää ystävällisemmin toisiamme ja planeettaammekin kohtaan, kun välitön tarve saada kaikki tehtyä on pienempi.

Kuolema ei ole luonnollisempaa kuin nykyinen elämämme, eikä sen välttämättä tarvitse olla osa elämäämme tulevaisuudessa. Itse odotan tätä mielenkiinnolla!

 

Kommentoi