Tampere
24 May, Friday
16° C

Proakatemian esseepankki

Valmistuminen hyvinvoivanaKirjoittanut: Ava Koskinen - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Miten valmistua akatemialta hyvinvoivana? Jotenkin näin valmentajani muotoili minulle kysymyksen viime viikolla kehityskeskustelussa. Akatemiaa voi suorittaa monella tapaa. Jotkut tekevät tasaisesti projekteja pikkuhiljaa ja onnistuvat tekemään jopa esseet ajallaan, kun taas toinen ääripää päättää tehdä isompia rykäisyjä kerralla ja unohtaa sen lomassa akateemisen oppimisen. Itse kuulun tuohon jälkimmäiseen. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun olen sanonut, että nyt en enää ota yhtään projektia. Kuitenkin toisin on aina käynyt. Tosin nyt olen varma että niin ei enää käy. Itselleni on tuottanut haasteita juuri se, kun ei ole ollut mitään projektia joka tuottaisi tasaista kassavirtaa, niin on sitten kerralla rykäistävä, jotta saa kulut katettua. Seurauksena tästä on usein hetken jakso, jolloin tuntee olonsa uupuneeksi.

 

Puhuimme valmentajani kanssa siitä, että tämä on toisaalta osa temperamenttiani ja näin minä vaan toimin, eikä se ole välttämättä huono asia. Se mahdollistaa sen, että pystyy synnyttämään lyhyessäkin ajassa erilaisia ja haastavia projekteja, mutta palautuminen niistä on hitaampaa kuin pitkäaikaisissa projekteissa. Sanoinkin jo mökkipajassa, että olen kuitenkin iloinen siitä, että olen kokeillut todella montaa eri asiaa akatemialla, joista kaikista olen oppinut valtavasti ja luonut verkostoja. Uskon, että se palkitsee varmasti vielä vuosienkin päästä. Nyt on kuitenkin aika hellittää. Koen, että olen saanut projekteilta sen mitä olen tullut akatemialta hakemaan. Oppia, uusia kokemuksia ja ymmärrystä siitä, miksi haluan tulla.

 

Käymämme kehityskeskustelu auttoi paljon selkeyttämään sitä, mistä kaikesta loppuvuosi tulee koostumaan. Minusta tuntuu, että jonkinlainen stressi on painanut mieltäni, vaikka en ole tietoisesti ajatellut mitä kaikkea siihen liittyy. On vapaavalinnaiset opinnot, kansainvälisyys opinnot ja vaikka mitä. Kävimme nämä kaikki rauhassa läpi ja nyt tiedän, miten saan viimeisetkin opintoni kasaan. Se rauhoittaa mieltä, kun kaikki tuntuu selkeämmältä. Mielenkiintoinen ajatus Tirriltä oli myös se, että mitä jos sopisin jo etukäteen itselleni loman ensi vuoden tammikuulle, jolloin saa rauhassa olla vaan. Totesimme, että pidän asioiden suunnittelusta pitkälle tulevaisuuteen ja taidan todella tuon vapaan tammikuun pistää kalenteriin.

 

Uskon, että tulen valmistumaan akatemialta hyvinvoivana. Tiedän ja myös te tiedätte, että akatemia taival on jokaiselle raskas ainakin jossain kohtaa opintoja. Se on jotain sellaista mihin vain toinen aksulainen voi samaistua. Kaikki kuitenkin tulemme valmistumaan ja voisin väittää ettei se ole kenellekään helppoa. Onneksi meillä on kuitenkin toisemme, valmentajat ja oman tiimin tuki. Niitä kannattaa hyödyntää. Olen itse viimeisen vuoden aikana rakastunut myös Google-kalenteriin, josta puhun paljon. Se auttaa minua valtavasti rytmittämään arkeani, kun saan värikoodata viikon tapahtumat kohdilleen ja pystyn vastaamaan palaveripyyntöön tai illanvietto kutsuun heti, koska kalenterini kulkee aina mukanani. Olen suunnitellut kalenteria yleensä viikkotasolla aina muutaman viikon eteenpäin ja lisäksi minulta löytyy tärkeimmät päivämäärät ylhäältä. Nyt sinne on vielä lisättävä tuo tammikuussa häämöttävä loma. Mielestäni tuo oli hyvä vinkki, ja siksi vinkkaan siitä nyt muillekin. Mitä jos ei kokisikaan paineita siitä, että tammikuussa on oltava töissä ja takoa kun rauta on kuumaa? Moni meistä ei opintojen aikana ole pystynyt pitämään lainkaan kunnollista lomaa, joten on tärkeä ottaa sille aika.

 

Iloisilla ajatuksilla kohti viimeisiä kuukausia akatemialla!

Kommentoi