Tampere
18 May, Saturday
22° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Vähän pippuria, suolaa ja chiliä, niistä on hyvä tiimi tehtyKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Huipputiimi ei synny itsestään, emmekä aina saa valita kenen kanssa työskentelemme. Voimme kuitenkin löytää jokaiselle tarpeellisen pelipaikan, jonka kautta yhdessä muodostuu huipputiimi. Se ei siis tarkoita sitä, että osaamista täytyy löytyä joka eri lähtöön ja tekniset taidot ja faktatietous tulisi olla huipussaan, vaan meidän tulee jäseninä osata pelata hyvin yhteen.

 

Jaakko Hyytiäisen kirjoittama artikkeli: Näistä aineksista syntyy huipputiimi (18.9.2914, Kauppalehti). Artikkeli oli todella osuva muistutus tämän hetken tiimimme tilanteeseen. Meillä on paljon pinnalla, että mikä on tiimin merkitys itselle ja muille. Miten pystymme olemaan huipputiimi, kun 24h näyttö, osuu kohdallemme? Artikkeli pistikin vähän muistuttamaan tiiminperusrakenteesta, jotta meidänkin tulee vielä kirkastaa.

 

Joskus on hyvä palata juurilleen, nähdäkseen kasvun ja kehityksen. Tätä kautta saa uuden potkun ja vauhdin tekemiselle, kun palaa tarkastelemaan lähtötilannetta. Usein tiimin kehitysprosessit ja vaikeudet unohtuvat niistä yli päästessään, joskus taas opitut asiat ja virheet unohdetaan menneisyyteen, eikä niistä palata keräämään oppeja takaisin itselleen.

 

Uskon, että me Totalina olemme oppineet todella paljon. Joskus vain kangistumme käyttämään vanhaa turvallista tapaa, esimerkiksi tapahtumia järjestämisessä, päätöksien teossa tai viikkoaikataulun suunnittelussa. Kokemusta meillä kaikilla riittää näistä asioista, mutta silti saman kaavan kautta on helppo lähteä toimimaan, emmekä muista, että tämähän oli se kuuluisa farssi viime kerrallakin. Saatamme vain nauraa ”farssiuden” yli, ottamatta siitä kaikkea mahdollista antia talteen, ollaksemme huipputiimi. On hienoa, että meillä on hyvä yhteishenki ja meininki, mutta kehitystämme voisi vielä tehostaa, koska meillä on hyvät ainekset huipputiimiin.

 

Hyytiäinen kertoikin, kuinka tämän päivän Startup-yritykset pärjäävät paremmin asenteella, hyvällä tiimihengellä ja joustavuudella, vaikka idea ei olisikaan aivan loppuun hiottu timantti. Mauton ja hajuton tiimi, joista ei huoku inspiraatio ja innostus, voi helposti jäädä varjoon, vaikka tekniset puitteet olisivat päätähuimaavia. Tämän pätee niin tiimeissä kuin elämässä muutenkin.

Hyytiäinen korostaakin vielä, että ryhmädynamiikka on tärkein asia ja sen tulee kestää värikkyyttä ja eriäviä mielipiteitä sekä kritiikkiä. Nimenomaan monipuolinen osaaminen on valttia ja silloin on suuremmat mahdollisuudet menestyä.

 

Artikkelissa kerrottiin 10 tärkeintä asiaa alkavan yrityksen tiimissä:

 

  1. Kyky kuunnella ja oppia
  2. Kokemus toimialasta
  3. Selkeä ja yhtenäinen visio
  4. Motivaatio ja intohimo
  5. Monimuotoisuus
  6. Kyky houkutella kumppaneita
  7. Tiimihenki
  8. Sitoutuminen
  9. Johtohahmo
  10. Joustavuus

 

Näihin asioihin on hyvä palata ja miettiä perimmäistä tarkoitusta. Tämä siis vain meille kaikille tiimiyrittäjille muistutuksena, kun joskus tuppaamme lähteä lentoon niin asian kuin asian kanssa. Laitetaan siispä ensin perusrunko vankaksi, jotta on parempi alusta ponnistaa.

 

Yhden näistä haluan vielä itse korostaa, jota pidän erityisen tärkeänä. Tiimillä tulee olla selkeä yhteinen päämäärää ja visio, jotta tekemisellä ja tiimillä on merkityksensä. Tällöin myös tiimin merkitys säilyy akatemian päätyttyäkin, kun yhteinen päämäärä pitää meitä tiukasti otteessaan. Päämääriä voi olla useampi, ja niihin saa kuulua välietappeja, mutta tärkeintä on, että meillä on yhteinen visio.

 

Lähteet:

Näistä aineksista syntyy huipputiimi, Jaakko Hyytiäinen, 18.9.2914, Kauppalehti

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/naista-aineksista-syntyy-huipputiimi/V3HhzP6u

Julkaistu:

Piece of Total, 14.12.2017 , https://pieceoftotal.blogspot.fi/2017/12/vahan-pippuria-suolaa-ja-chlia-niista.html

 

Kommentoi